Zieleń na pierwszy rzut okiem, całkiem całkiemKamilW pisze:Zamieszczam lepsze zdjęcia. Obrazek

Nie przeszkadza ci, że schody do budynku wiszą w powietrzu?
Moderator: mod-Makieta Modułowa
Zieleń na pierwszy rzut okiem, całkiem całkiemKamilW pisze:Zamieszczam lepsze zdjęcia. Obrazek
Wygląda to jak drobne gałązki komosy obsypane gąbką.KamilW pisze:Chciałem się zapytać jak zapatrujecie się na takie zakrzaczanie?
Jest OK i może być gdzieniegdzie, czy nie robić czegoś takiego lub coś zmienić?
Może nie jest powszechny obraz na sieci PKP, ale można spokojnie znaleźć takie miejsca, więc błędu w tym nie ma. Warto zajrzeć na linie w okolicach Olsztyna, albo pojechać do Białegostoku, który jest chyba ostatnią tak dużą stacją tylko z sygnalizacją kształtową.KamilW pisze:Czyli generalnie użycie sygnalizacji kształtowej jest ok w połączeniu z trakcją?
Szczególnie, te które elektryfikowano w latach 80., gdy już darowano sobie większe modernizacje, podczas elektryfikacji.Mariusz pisze:Elektryfikacja nie ma nic wspólnego z wymianą sygnalizatorów.
Najczęściej wymieniano je przy okazji modernizacji stacji, ale to nie znaczy, że do dzisiaj nie ma u nas stacji pod drutem z semaforami kształtowymi. Nawet na liniach magistralnych.
Na linii białostockiej, w Czyżewie najpierw zastąpiono sygnalizację kształtową, sygnalizacją świetlną, a potem dopiero ok. 1983 - 84 roku dotarła tam elektryfikacja. Żeby było ciekawiej wymiana sygnalizacji nie była też w żaden sposób powiązana z modernizacją stacji, zresztą elektryfikacja również.Wymieniano semafory kształtowe na świetlne najczęściej z powodów ekonomicznych. Te ostatnie są tańsze w utrzymaniu i obsłudze.
Ty jesteś jak maszynaKamilW pisze:Tak, zacząłem budowę wczoraj po przyjściu z pracy. Wszystkie zdjęcia, które tu zamieściłem są z dzisiejszego dnia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość