Nie spodziewałem się tylu odpowiedzi w tak krótkim czasie

Uwierzcie mi TT to nie jest kosztowne hobby, latanie to dopiero jest skarbonka ale nie o tym tu piszemy.Napewno zdecyduję się na makietę przyklejoną z włazami żeby była dostępność wszędzie.Zrobię solidną podstawę i fakt ponad 100kg będzie ważyć ale damy rade

Takie dobre rady na początek:
przejrzyj to forum i inne fora z tematyka kolejową - popatrz jak inni to robili ile im to zajęło i jakie mieli problemy z tym związane
spróbuj najpierw coś zaprojektować - użyj TT-CADa ma możliwość wykonania projektu w tej wielkości jaką wskazałeś program podliczy Ci również ilość torów, które są potrzebne do zrobienia takiej makiety - żeby było taniej można zrobić większość odcinków przy pomocy fleksów, rozjazdy również możesz sam poskładać.
Co to jest TT-CAD?
Odnośnie epoki to myślę o latach 80 która to epoka?
Jakoś mnie ciągnie do lat gdy marzyłem o tym co wtedy było nieosiągalne bo przecież w sklepach to tylko Jaki 1 i Czaple były.Napiszcie czy jest duży wybór modeli i budowli z tego okresu.Wiadomo że są to tylko prefabrykaty do budowy wszystko trzeba przybrudzić postarzyć lokomotywy i wagony też, budowałem kiedyś pancerke 1:72 1:35 i samoloty.
Oczywiście starsze budowle też by były, może przez muzykę lat 80tych mnie tak ciągnie i te Ifki małe i Skody

Dzięki za to co piszecie.
Pozdrawiam