E65 Nasielsk i okolice

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Re: E65 Nasielsk i okolice

Post autor: Mariusz »

Chciałeś napisać 160km/h
Faktycznie E1 nie przewiduje wyższej prędkości, pomimo posiadania odcinka toru na CMK z Vmax 200km/h
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

oelka pisze:O tym, ze beda miejsca, gdzie beda stale zwolnienia zwiazane z profilem linii bylo mowione juz w czasie konsultacji spolecznych prowadzonych ze wzgledu na to, ze projekt wspolfinansuje UE.

Było mówione o kilku miejscach gdzie pociągi będą musiały zwalniać. Teraz się mówi o kilku miejscach gdzie będą mogły przyśpieszyć. To takie drobne niedomówienie... Po za tym w Polsce jest 1 (słownie - jedna) lokomotywa (Husarz) która może osiągnąć 200km/h, 49 - 160km/h. I że zacytuję - "polskie prawo w tej chwili praktycznie uniemożliwia jazdę z prędkością większą, niż 130 km/h."
Remont odcinka Warszawa-Nasielsk był mocno spóźniony. Rozsypywały się drewniane podkłady leżące w błocie. Reszta szlaku jak na polskie warunki jest w dobrym stanie.
Awatar użytkownika
Scio
Kontakt:

Post autor: Scio »

Widać, że są miejsca w Polsce, gdzie kolej ma się dobrze, a nawet rozwija się. A ja myślałem, że nowe szlaki powstają tylko na modułach. :D
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Grzegorz TT pisze:Te 200km/h już nieaktualne. To była "kiełbasa wyborcza". Szlak jest zbyt kety, co ja wiem od dawna, a teraz ktoś z budowniczych się obudził. Szkoda bo można było wygładzić kilka zakrętów...
Nikt sie nie musial budzic. O tym, ze beda miejsca, gdzie beda stale zwolnienia zwiazane z profilem linii bylo mowione juz w czasie konsultacji spolecznych prowadzonych ze wzgledu na to, ze projekt wspolfinansuje UE.

Krzysztof
Kilkujadek
Kontakt:

Te 200km/h już nieaktualne. To była "kiełbasa wyborcza". Szlak jest zbyt kety, co ja wiem od dawna, a teraz ktoś z budowniczych się obudził. Szkoda bo można było wygładzić kilka zakrętów...
Na odcinku Nasielsk-Kątne układane są podkłady:
Obrazek Obrazek Obrazek
Na stacji Świercze przygotowywany jest drugi skład do układania podkładów:
Obrazek
Na stacji Gąsocin skład dumbcarów z kruszywem do podbudowy nasypu:
Obrazek
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

Grześ lada dzień po niedzieli to ze 200km/g będziesz jeździł.
Kilkujadek
Kontakt:

E65 Gąsocin

Remont przesuwa się w kierunku Ciechanowa. Na stacji Gąsocin gromadzone są materiały budowlane (tłuczeń) z przeznaczeniem pod budowę nowego torowiska.
Obrazek
Kilkujadek
Kontakt:

E65 Nasielsk i okolice

Kończy się przebudowa stacji Nasielsk. Przebudowa objęła wymianę większości torowisk, całkowitą wymianę sieci trakcyjnej, budowę nowych peronów i przejść podziemnych:
Obrazek Obrazek Obrazek
Rozpoczęły się na dobre prace na odcinku Nasielsk-Świercze:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 18:35 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”