Bipa PKP zapytanie

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
tete
Kontakt:

Re: Bipa PKP zapytanie

Post autor: tete »

Spiłowałbym też ten wywietrznik na przedzie członów - w bipie tego nie było :mrgreen:
Ta bipa epoka III miała po 5 wywietrzników z każdej strony pudła, ale tego na czole to nie było...
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Wierć Pan sam :mrgreen: potem dioda i heja....
tete
Kontakt:

Post autor: tete »

Ranger pisze:Generalnie Tillig wszystkie swoje nowsze modele troche podpicował i wszędzie dali możliwość zamontowania haków, a niekiedy i węży ciśnieniowych.
Ok, jednak w przypadku Bipy nie rozumiem dlaczego zatkali otworki na czerwone lampy u góry. W starym BTTB były wraz z wypełniającym je czerwonym plastikiem, pozwalającym na "oświecenie" ich - chociażby zestawem listew oświetleniowych do członów końcowych dla tych wagonów. A więc gdzieniegdzie poprawili, a gdzieniegdzie uprościli...
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 07:54 przez tete, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ostrak
Kontakt:

Post autor: ostrak »

W żadnym z zestawów z piętrusami nie dali części dodatkowych, w niektórych modelach lokomotyw na wypraskach znajdują się o 1-2 elementy (haki sprzęgu, węże ciśnieniowe, uchwyty) więcej które można wykorzystać.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Generalnie Tillig wszystkie swoje nowsze modele troche podpicował i wszędzie dali możliwość zamontowania haków a niekiedy i węży ciśnieniowych.
cichonęk
Kontakt:

Post autor: cichonęk »

Możesz taki wkleic od lokomotywy np BR110, tak samo węże hamulcowe.
Rozumiem, że takie sprzęgi/węże nie są dołączane do sprzedawanego wagonu w ramach części do samodzielnego montażu (wagon nabyłem w sklepie internetowym).
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Kolego Cichonek to jest otwór na wklejenie imitacji sprzęgu prawdziwego. Możesz taki wkleic od lokomotywy np BR110, tak samo węże hamulcowe.
cichonęk
Kontakt:

Bipa PKP zapytanie

Post autor: cichonęk »

Witam, w mojej niedawno zakupionej Bipie PKP znalazłem taki "tajemniczy" otwór (zaznaczony na zdjęciu czerwonym kołem) na belce zderzakowej nad sprzęgiem.
Obrazek
Czy w tym miejscu powinno coś być, czy ewentualnie są jakieś dodatkowe elementy do montażu (np. węże ciśnieniowe), których nie znalazłem w opakowaniu swojego modelu? - pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, 08:06 przez cichonęk, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”