Ta bipa epoka III miała po 5 wywietrzników z każdej strony pudła, ale tego na czole to nie było...
Bipa PKP zapytanie
Moderator: mod-Tabor
-
tete
- Kontakt:
Re: Bipa PKP zapytanie
Spiłowałbym też ten wywietrznik na przedzie członów - w bipie tego nie było
Ta bipa epoka III miała po 5 wywietrzników z każdej strony pudła, ale tego na czole to nie było...
- Marcin
- Kontakt:
Wierć Pan sam
potem dioda i heja....
-
tete
- Kontakt:
Ok, jednak w przypadku Bipy nie rozumiem dlaczego zatkali otworki na czerwone lampy u góry. W starym BTTB były wraz z wypełniającym je czerwonym plastikiem, pozwalającym na "oświecenie" ich - chociażby zestawem listew oświetleniowych do członów końcowych dla tych wagonów. A więc gdzieniegdzie poprawili, a gdzieniegdzie uprościli...Ranger pisze:Generalnie Tillig wszystkie swoje nowsze modele troche podpicował i wszędzie dali możliwość zamontowania haków, a niekiedy i węży ciśnieniowych.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 07:54 przez tete, łącznie zmieniany 1 raz.
- ostrak
- Kontakt:
W żadnym z zestawów z piętrusami nie dali części dodatkowych, w niektórych modelach lokomotyw na wypraskach znajdują się o 1-2 elementy (haki sprzęgu, węże ciśnieniowe, uchwyty) więcej które można wykorzystać.
- Ranger
- Kontakt:
Generalnie Tillig wszystkie swoje nowsze modele troche podpicował i wszędzie dali możliwość zamontowania haków a niekiedy i węży ciśnieniowych.
-
cichonęk
- Kontakt:
Rozumiem, że takie sprzęgi/węże nie są dołączane do sprzedawanego wagonu w ramach części do samodzielnego montażu (wagon nabyłem w sklepie internetowym).Możesz taki wkleic od lokomotywy np BR110, tak samo węże hamulcowe.
- Marcin
- Kontakt:
Kolego Cichonek to jest otwór na wklejenie imitacji sprzęgu prawdziwego. Możesz taki wkleic od lokomotywy np BR110, tak samo węże hamulcowe.
-
cichonęk
- Kontakt:
Bipa PKP zapytanie
Witam, w mojej niedawno zakupionej Bipie PKP znalazłem taki "tajemniczy" otwór (zaznaczony na zdjęciu czerwonym kołem) na belce zderzakowej nad sprzęgiem.

Czy w tym miejscu powinno coś być, czy ewentualnie są jakieś dodatkowe elementy do montażu (np. węże ciśnieniowe), których nie znalazłem w opakowaniu swojego modelu? - pozdrawiam

Czy w tym miejscu powinno coś być, czy ewentualnie są jakieś dodatkowe elementy do montażu (np. węże ciśnieniowe), których nie znalazłem w opakowaniu swojego modelu? - pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, 08:06 przez cichonęk, łącznie zmieniany 1 raz.