Najpierw osobowe DR wraz z pocztowym i Mitropą:

I 2 zdjęcia w ciemności:

Lecimy dalej, cysterny:

I 4osiowy złom (brak ciężarka, połamany, porosklejany itd.)
 :
  :

Pozostałe towarowe:

I na koniec mój ulubiony w zbliżeniu
 :
  :
Pozdrawiam,
Łukasz
Moderator: mod-Makieta

), swoją drogą orientuje się ktoś czy takie elementy eksploatacyjne można jeszcze gdzieś dostać?).
 ), swoją drogą orientuje się ktoś czy takie elementy eksploatacyjne można jeszcze gdzieś dostać?).  ) i póki co nie mam zamiaru kupować nowego taboru (muszę ten doprowadzić do ładu
 ) i póki co nie mam zamiaru kupować nowego taboru (muszę ten doprowadzić do ładu  ), jeśli już to w przyszłości pomyślałbym o nowych wagonach towarowych (węglarki), ale takie to spokojnie sobie poradzą, z racji krótkiego rozstawu osi i... braku silnika
 ), jeśli już to w przyszłości pomyślałbym o nowych wagonach towarowych (węglarki), ale takie to spokojnie sobie poradzą, z racji krótkiego rozstawu osi i... braku silnika 
 ,ale i na to już coś poradziłem - podniosłem trochę zwrotnicę i jest już wszystko OK
 ,ale i na to już coś poradziłem - podniosłem trochę zwrotnicę i jest już wszystko OK 

NIEŁukaszTT pisze:... u mnie, heh, jest skromne 8cm na metrze
... nie wszystkie kolejki dają radę, ale myślę, że to wina wieku

Wiem, że trzeba wymienić szczotki, może to pomoże
  Wiem, że trzeba wymienić szczotki, może to pomoże  Na szczęście kolejne lokomotywy są lepsze
 Na szczęście kolejne lokomotywy są lepsze  

- obrazek -> klik ) i niestety po naprawie coś głośno zaczęła chodzić
  - obrazek -> klik ) i niestety po naprawie coś głośno zaczęła chodzić   

Węglarka jest nieoryginalna - dziadek robił własnoręcznie jakby co
 Węglarka jest nieoryginalna - dziadek robił własnoręcznie jakby co 

Zadbana, i nie ma problemu z podjazdem nawet przy pełnym obciążeniu
 Zadbana, i nie ma problemu z podjazdem nawet przy pełnym obciążeniu   

ale i tak wszystko wjeżdża.
 ale i tak wszystko wjeżdża. 
Jeśli podłączysz (jeszcze teraz) przewody do torów z obu stron tuneli to straty na łączeniach w samych tunelach nie powinny być znaczące.ŁukaszTT pisze:Niestety nie pomyślałem o tym, jedyne co zrobiłem to wybrałem najlepsze i najdłuższe odcinki torów, aby łączeń było jak najmniej...

, jedyne co zrobiłem to wybrałem najlepsze i najdłuższe odcinki torów, aby łączeń było jak najmniej
, jedyne co zrobiłem to wybrałem najlepsze i najdłuższe odcinki torów, aby łączeń było jak najmniej 

Widzę także piankę do okien, bardzo dobry pomysł.
 Widzę także piankę do okien, bardzo dobry pomysł.

Zabawa z modelami zaczęła się w przedszkolu, gdy dostałem zestaw od taty (niebieskie, plastikowe tory z „koleinami” w których  poruszała się ciuchcia na baterie z 2 wagonami, na oko skala 1:80 ), potem przyszedł przełom. Na początku podstawówki dziadek pokazał mi swoją kolekcję z młodości (oczywiście w skali TT), więc w każde wakacje jeździłem do niego na dłużej i wspólnie układaliśmy tory oraz akcesoria na stole lub dywanie, potem dziadek wszystko podłączał i zaczynała się zabawa
 Zabawa z modelami zaczęła się w przedszkolu, gdy dostałem zestaw od taty (niebieskie, plastikowe tory z „koleinami” w których  poruszała się ciuchcia na baterie z 2 wagonami, na oko skala 1:80 ), potem przyszedł przełom. Na początku podstawówki dziadek pokazał mi swoją kolekcję z młodości (oczywiście w skali TT), więc w każde wakacje jeździłem do niego na dłużej i wspólnie układaliśmy tory oraz akcesoria na stole lub dywanie, potem dziadek wszystko podłączał i zaczynała się zabawa  W wieku gimnazjalnym jako najstarszemu wnukowi dziadek podarował mi swoją kolekcję: tabor osobowy i towarowy (który trochę ucierpiał przez wizyty młodszych kuzynów), tory „rurki”, zasilacz i kilka paneli sterowniczych, trochę świerków, przejazd kolejowy, dworzec z 80” i domek w TT oraz stacja paliw w N (kiedyś się brało, co było
 W wieku gimnazjalnym jako najstarszemu wnukowi dziadek podarował mi swoją kolekcję: tabor osobowy i towarowy (który trochę ucierpiał przez wizyty młodszych kuzynów), tory „rurki”, zasilacz i kilka paneli sterowniczych, trochę świerków, przejazd kolejowy, dworzec z 80” i domek w TT oraz stacja paliw w N (kiedyś się brało, co było  ), żebym zrobił z tego coś ciekawego. W ten sposób zacząłem tworzyć własną makietę, a teraz dziadek mnie odwiedza, żeby dłubać razem ze mną.
 ), żebym zrobił z tego coś ciekawego. W ten sposób zacząłem tworzyć własną makietę, a teraz dziadek mnie odwiedza, żeby dłubać razem ze mną.   
  :
  : 

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości