Wymiary wagonu eamnoss.

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Re: Wymiary wagonu eamnoss.

Post autor: oelka »

mechatronik pisze:Tzn liczę na to, że komuś może w ręce one wpadły. Sporo planów wagonów eksploatowanych przez PKP CARGO jest dostępnych w sieci. A szczerze powiedziawszy nie znam firmy, która bardziej strzegłaby "tajemnic taborowych" niż oni.
Eamnoss jest nowym wagonem, zbudowanym na zamówienie prywatnej firmy. Natomiast gro wagonów PKP Cargo to wagony nieraz kilkudziesięcioletnie, gdzie dokumentacja krążyła po różnych biurach i szafach PKP i ZNTK często w bałaganie związanym z permanentna reorganizacja.
Nie, jeszcze nie próbowałem. Może dlatego, że każde pismo jakie wyślę do zakładów kolejowych pozostaje bez odpowiedzi. Nawet nie napiszą, że 'nie i koniec". Po prostu absolutne 0 odzewu :| - a to jest najgorsze.
Korespondowanie ze spółkami o rodowodzie PKPowskim może być kłopotliwe. Tam się często unika podejmowania decyzji w niestandardowych sprawach. A tu jest prywatna firma. Dla przykładu: z tego co wiem, dogadanie sie z Rail Polska w sprawie malowania dla M62 nie było specjalnie trudne.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 16:43 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
mechatronik
Kontakt:

Post autor: mechatronik »

Ranger pisze:Raczej Ci się nie uda, chyba że ktoś wykradnie plany od producenta :shock:
Tzn liczę na to, że komuś może w ręce one wpadły. Sporo planów wagonów eksploatowanych przez PKP CARGO jest dostępnych w sieci. A szczerze powiedziawszy nie znam firmy, która bardziej strzegłaby "tajemnic taborowych" niż oni.
oelka pisze:A nie probowałeś dowiedzieć się w FPLu? Z tego co wiem to tam chyba jeszcze pracuje kilku miłośników kolei.
Nie, jeszcze nie próbowałem. Może dlatego, że każde pismo jakie wyślę do zakładów kolejowych pozostaje bez odpowiedzi. Nawet nie napiszą, że 'nie i koniec". Po prostu absolutne 0 odzewu :| - a to jest najgorsze.
Ale, dzięki za informację.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2009, 09:12 przez mechatronik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

mechatronik pisze:Ponawiam apel w związku z wymiarami wagonu eamnoss.
A nie probowales dowiedziec sie w FPLu? Z tego co wiem to tam chyba jeszcze pracuje kilku milosnikow kolei.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 22:13 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Raczej Ci się nie uda, chyba że ktos wykradnie plany od producenta :shock:
mechatronik
Kontakt:

Dobra kilka zdjęć na próbę wrzuciłem ;):
KLIK

ps Ponawiam apel w związku z wymiarami wagonu eamnoss. Jeśli uda mi się je zdobyć to być może wagon pojawi się symulatorze MaSzyna.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

mechatronik pisze:Przeszło 380 zdjęć ...
Nie, wklej z 10 góra 20, bo potem jest nudne oglądać ciągle to samo ...
:P
mechatronik
Kontakt:

ArturSch pisze:Po prostu je wklej.
Przeszło 380 zdjęć (ok 1GB), trochę byłoby ciężko :D. Baza fotograficzna jest dość obszerna :).
Ostatnio zmieniony 26 maja 2009, 14:54 przez mechatronik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

mechatronik pisze:...mogę zaoferować zdjęcia
Po prostu je wklej.
mechatronik
Kontakt:

Wymiary wagonu eamnoss.

Witam serdecznie.

Poszukuję dokumentacji technicznej wagonu eamnoss (eksploatowany przez przewoźnika FPL). Głównie zależy mi na w miarę dokładnych wymiarach wagonu. Za każdą pomoc serdecznie dziękuję.

ps Korzystając z okazji (i z tego, że jestem nowy na forum) chciałbym poruszyć inną sprawę. Przeglądałem forum i zauważyłem, że czasami potrzebne są zdjęcia prawdziwych obiektów.
Ze swojej strony mogę zaoferować zdjęcia poglądowe, zdjęcia na tekstury oraz ogólne wymiary:
-Szafek telefonicznych (betonowych) przytorowych
-Szafek telefonicznych (metalowych) przytorowych
-Szaf elektrycznych
-Szafek SSP (Samoczynnej Sygnalizacji Przejazdowej)
-Czujników SSP
-Grzybków kablowych
-Rezonatorów
-Słupków hektokilometrowych
-Tabliczek ostrzegawczych
-Wskaźników

Większość zdjęć była robiona pod kątem tworzenia modeli i tekstur do Symulatora Pojazdów Szynowych - MaSzyna EU07-424.
Jeśli komuś byłyby takowe zdjęcia potrzebne proszę pisać na forum lub PW.

btw Jeśli napisałem w nieodpowiednim dziale proszę o wydzielenie lub usunięcie tematu.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”