tylko mnie zastanawia barierka i drabinka czy niepowinna być ona czarna?
Moderator: mod-Tabor
Sprzęgi krótkie - kiedyś dołączali takowe!rafalm pisze:a te 2 małe elementy w woreczku w zestawie z tą cysterną to co to jest?
Wczoraj testowałem to co opisujecie. Rzeczywiście KKS wychylają się na bok również na prostej (po zjeździe z łuku), ale u mnie to się dzieje dopiero gdy te wagony obciążę 10-15 kolejnymi cysternami BTTBKarol pisze:Mam trzy takie cysterny i każda ma takie problemy. Nie ma wyjscia trzeba je zapinać z tyłu.
To dziwne... ja uruchamiałem ciężkie składy na próbę i rzeczywicie przy zwykłych sprzęgach kinemtyka między pierwszymi wagonami nie chciała wracać do pozycji wyprostowanej po zjechaniu z łuku na prostą, a i przy ruszaniu z miejsca dochodziło do rozciągania kinemtyki (sprzęgi na połaczeniu się wyginają i kinematyka zostaje rozciągnięta w pozycji wychylonej), natomiast po wymianie na sprzęgi sztywne kinematyka działa bez zarzutu (teoretycznie nie widzę możliwości aby sprzęgi w tym przypadku nie chciały wrócic do pozycji wyprostowanej przy wagonach jadących po torze prostym)Karol pisze:Sęk w tym że ja mam własnie sprzegi sztywne.
Ten problem dotyczy nie tylko cystern. Natomiast wszystko z KKS jest OK, gdy wagony mają założone sprzęgi sztywne.Karol pisze: Po wyjechaniu z łuku sprzęg ma problemy z wyprostowaniem się ( słaba sprężynka). Można dać mocniejszą spreżynke ale wtedy bedą problemy w wychylaniem sie sprzęgu, mała masa wagonu. Czyli jest coś nie tak z KKS![]()
W H0 nawet po podpieciu 34 wagonów KKS pracuje tak jak należy
Jezeli Kaczynskiego chcesz nazwac importerem, to potraktowalbym to w charaktererze dowcipu.Charakterek pisze:.... to chyba wina Polskiego importera, który jakby olewa nasz rodzimy rynek...
Wagony z TT-modelu moze sprowadzic Parowozik z Warszawy, w swojej ofercie mial jeden z nich Makieciarz. Gdyby byla wieksza grupa chetnych mozna by porozmawac bezposrednio z TT-modelem. Ja nie widze problemu.ArturSch pisze:No dobrze. CHCĘ kupić ...gdzie
No właśnie, o to mi cały czas chodzi...ArturSch pisze:No dobrze. CHCĘ kupić ...gdzieCharakterek pisze:.... to chyba wina Polskiego importera, który jakby olewa nasz rodzimy rynek...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość