Cały czas mówimy o semaforze z lewej strony, który ma 4 komory, a nie o tym pośrodku, który ma pięć.
tydzial pisze:Przede wszystkim jest to blokada półsamoczynna .Po wtóre po niżej komory jest komora pomarańczowa a pod nią czerwona a więc dwie komory pomarańczowe są przedzielone czerwoną,a co do 30h/km to jest ograniczenie prędkości wynikające nie z układu toru a jego stanu .Może trochę zawile wytłumaczone odsyłam do E1 tam są wszystkie semafory i szybkości . mała uwaga trzeba wiedzieć że są dwa rodzaje semaforów .
Na jednym z tych (CZTEROKOMOROWYCH!!) semaforów widziałem następujące sygnały: białe (u dołu), czerwone(drugie od góry), pomarańczowe z zielonym (oczywiście nie w jednej chwili

). Jestem na sto procent pewien, że dolne jest białe, a górne jest zielone. Piątej komory nie ma i w tym cały problem. Nie ma piątej komory i nie ma górnego pomarańczowego. I tego dotyczy moje pytanie: jak wyświetlić na semaforze z
lewej strony, który ma
cztery komory informację, że przy nim można jechać z prędkością 60 km/h, a następny nastawiony jest na stój, skoro
nie ma górnego pomarańczowego??????