Problem

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Re: Problem

Post autor: Maciej »

Faktycznie "bimbą przez Poznań" olejoną można jechać, choć tam dbają o wizerunek firmy jak nigdzie w Polsce.
MarcinSz
Kontakt:

Post autor: MarcinSz »

maciej_kolej pisze: Zapytam po poznańsku: tey a może to Ty obklejasz tramwaje? :D
Skoro po poznańsku to nie "tramwaje" lecz "bimby" :P .
Marcin Szwanenfeld
Awatar użytkownika
carman
Kontakt:

Post autor: carman »

A ja tam wolałbym, gdyby znów były żółto-czerwone, niebiesko-białe tramwaje i autobusy. Przynajmiej widać by było co to jedzie :)
Awatar użytkownika
Ciamosław
Kontakt:

Post autor: Ciamosław »

To czemu ASFALTU nie oklejacie ? To nie centymetry, a całe metry kwadratowe !!
Chodniki, trawę i budynki też oklejcie, co się tam będziecie na asfalcie tylko cisnąć z reklamami. :lol:

Na tę reklamę przeznaczcie najwięcej miejsca -----> Obrazek

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 08 cze 2006, 18:56 przez Ciamosław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

DBv pisze:No i poza tym każdy dodatkowy cm.kw. to dodatkowa gotówka, nie?...
To czemu ASFALTU nie oklejacie ? To nie centymetry, a całe metry kwadratowe !!
..pamiętaj o działce dla mnie za pomysł, please !
:lol:
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Hehe rozumiem ;) wyznanie handlowe ;)
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

No jasne....
I tak naprawdę to moja sprawka, dlatego sie nie ujawniałem do tej pory...
A tak w ogóle to specjalnie tak te tramwaje obklejamy, zeby pasażerom utrudnić życie....
No i poza tym każdy dodatkowy cm.kw. to dodatkowa gotówka, nie?...
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

DBv pisze:A ja myślę, że każda pionową rurkę, jakie to rurki służą za uchwyty dla pasażerów, nalezy wydłużyć, tak aby przebiła dach, w środku pojazdu wykonać w niej otwór (tak ca. na wysokości 1,7 metra), i niech pasażerowie się nią posługują jak peryskopem. Wtedy nie bedzie problemu z przegapieniem przystanku i innego tego rodzaju marudzenia. :)
Zapytam po poznańsku: tey a może to Ty obklejasz tramwaje? :D
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

A ja myślę, że każda pionową rurkę, jakie to rurki służą za uchwyty dla pasażerów, nalezy wydłużyć, tak aby przebiła dach, w środku pojazdu wykonać w niej otwór (tak ca. na wysokości 1,7 metra), i niech pasażerowie się nią posługują jak peryskopem. Wtedy nie bedzie problemu z przegapieniem przystanku i innego tego rodzaju marudzenia. :)
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Tyle że mowa tu nie o darmobusach, a o regularnej komunikacji miejskiej. Zewnętrznie te reklamy są nawet niekiedy ciekawe i estetyczne, natomiast w środku pojazdy faktycznie czuje się jak w grobowej skrzynce.
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Re: Problem.

Post autor: oelka »

W Warszawie w ostatnim czasie zasady sa takie, ze reklamy "calopojazdowe" zalepiaja szyby tylko z lewej strony pojazdu, ewenetualnie z tylu. Ponadto reklama w zaden sposob nie moze zaslaniac i utrudnic widzialnosci numeru linii i trasy. Osobiscie nie lubie tej folii. Gdy mam sie przez nia spojrzec na ulice, to mam wrazenie, ze zachwile oslepne, od tego czarnego (patrzac od wewnatrz) rastru ktory jest nadrukowany na folii, a ktory przypomina mi zdjecia z "Zycia Warszawy' w latach 70. lub 80. Co gorsza w czasie deszczu woda powoduje ze taka folia staje sie zupelnie nie przezroczysta. Na szczescie nie musze korzystac z "darmobusow" hipermaketowych zalepionych od samego dolu po dach i z kazdej strony z wyjatkiem szyby przed kierowca.

Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Ciamek pisze:Takie reklamy są też na zielonogórskich autobusach.
A my mamy w robocie na elewacji taką reklamę ... i jest OK.
W pokoju jest trochę ...niebieskawo ...ale fajnie !!
Awatar użytkownika
Ciamosław
Kontakt:

Post autor: Ciamosław »

Przez tą dziurkowaną folię faktycznie widać ale tylko jak sie siedzi albo stoi blisko szyby.
Takie reklamy są też na zielonogórskich autobusach.
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

Mnie oczy bola po podrozy tramwajem albo autobusem oklejonym taka dziurkowana folia...
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Problem

Cytat z Gazety Pomorskiej:
Mimo że folia jest pełna małych dziurek, to zdaniem skarżących się - głównie nieco starszych osób - przez szyby tramwajów niewiele widać. W dodatku wewnątrz tramwajów jest ciemno.
- Czuję się jakbym jechał jakąś trumną. Muszę liczyć przystanki, bo nie widzę gdzie jestem! To skandal, jak się nas traktuje! - niemal wykrzykiwał jeden z Czytelników. Pasażerowie przypominają, że bilety wcale nie kosztują mało. Za dużo, aby podróżować w takich niedogodnych warunkach. - Zdarzyło mi się wysiąść na niewłaściwym przystanku, bo nie widziałam gdzie jestem - mówi nasza Czytelniczka.

Włodzimierz Tesz, kierownik Działu Handlowego w MZK przekonuje, że przez szyby widać wszystko. - Staramy się, aby folia, którą są oklejane pojazdy była transparentna. Sami sprawdzamy, czy przez nią dobrze widać - zapewnia.

Kierownik działu handlowego MZK nie przypomina sobie, aby dotychczas pasażerowie nikt nie skarżyli się na reklamy naklejane na szybach. - A przecież "wozimy" je na naszych pojazdach już od lat - mówi Włodzimierz Tesz.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 cze 2006, 22:07 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”