Tydziałowo Stare
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- trucker
- Kontakt:
Re: Tydziałowo Stare
Trochę z tymi kosztami przesadziłeś kolego. Koszt zieleni na module 120cm u mnie wyniósł niecałe 400zł . Spora kwota, ale docelowo ma być 20 drzew a zakupiona trawa spokojnie zazieleni kolejny moduł.W tej cenie są również cztery pudełka krzaków. Doliczając koszt sklejki,kleju i torowiska myślę, że połowa wymienionej przez kolegę kwoty pozwoli wykonać prosty moduł szlakowy.Oglądając kolegi lokomotywy słupy i wskażniki zrobi kolega sam.
-
- Kontakt:
Można też jeżdżąc taborem po przejezdnym module i tym samym bawiąc się, inwestować w dłuższym czasie w taki moduł, po trochu (w miarę możliwości finansowych) dokupując co lepsze materiały i pracując nad nim, zbliżać się do "doskonałości" - aby efekt końcowy był extra. Przecież nikt nas nie goni
a takie powolne dokańczanie to sama frajda w i tak brakującym czasie - nie musimy kończyć modułu na siłę, już "za tydzień". No chyba, że komuś się spieszy
.

- tydzial
- Kontakt:
No i do tego dochodzi aspekt finansowy bo owszem można ful wypas i wtedy taki moduł kosztuje jakiś tałzen zł a nie chodzi oto aby wydać krocie ale małym nakładem coś efektownego osiągnąć.
-
- Kontakt:

Cały czas sądziłem, że zdanie "Te moduły to H0" dotyczy modułów pokazanych na pierwszych fotkach. Wiem, że to co pokazałem to H0 (Lewin Leski). Zresztą, kto nie zna tej makiety?

-
- Kontakt:
Tydzialowi chodziło o link, który podałeś - to H0.tete pisze:dlatego zgłupiałem... W końcu te pierwsze foty co zapodałeś to TT czy H0![]()
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2008, 10:41 przez zeno, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Te wszystkie fotki modułów co Tydzial pokazał wcześniej to moduły w skali TT, żadne H0
-
- Kontakt:
Ostatnio czytam...

Wcześniej czytam...tydzial pisze:Chodzi oto że ten link co podałeś to są fotki modułów H0 a moje TT(...)
dlatego zgłupiałem... W końcu te pierwsze foty co zapodałeś to TT czy H0tydzial pisze:Te moduły to H0 ale trawka jest ok, no każdy orze jak może, nie ma tak żeby nie można lepiej.

- tydzial
- Kontakt:
Chodzi oto że ten link co podałeś to są fotki modułów H0 a moje TT wiadomo im mniejsza skala tym łatwiej coś dorobić samemu bo w "N"a już w "Z" to poza kupnymi materiałami nie wiele można samemu zbudować.
-
- Kontakt:
Nic nie kapuję z tego tematu...
- tydzial
- Kontakt:
Te http://grzegorz2404.jalbum.net/warsztat ... 20216.html , a moje to TT, tłuczeń może być i w trzech i więcej kto powiedział że jest standard jeden kolor?
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 14:00 przez tydzial, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
A szuter
W dwóch kolorach? 

Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 13:39 przez Krzysztof F, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
H0tydzial pisze:Te moduły to H0 (...)

Skoro Ciebie zadowala, to też OK. Tylko myślałem, że chcesz opinii innych, by coś poprawić, to swoją się podzieliłem. Krytyka miała być (jak zwykle) konstruktywna...tydzial pisze:(...) ale trawka jest ok, no każdy orze jak może, nie ma tak żeby nie można lepiej.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 10:56 przez tete, łącznie zmieniany 1 raz.
- tydzial
- Kontakt:
Te moduły to H0 ale trawka jest ok, no każdy orze jak może, nie ma tak żeby nie można lepiej.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 10:55 przez tydzial, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Widać, że trochę pracy za Tobą
brawo.
Wiesz... Uważam jednak, że twoja zieleń - moim zdaniem - nienaturalna w chwili obecnej. No chyba, że to niedokończona praca. Podobnie sprawa tych spadków gruntu po lewej na fotkach. Wyglądają na "w trakcie prac". Ta trawka sadzona po całości z arkusza sprawia chyba właśnie takie wrażenie. Przejścia pomiędzy matą przy nasypie i tą dalej zbyt intensywne i niemal od linijki. Popracowałbym nad tym jeszcze. Poza tym szuter wydaje mi się też jakiś dziwny. Możesz dać zbliżenie? Wygląda na "otoczaki"...
Słowem - ładny moduł, gdyby jeszcze nad nim popracować. Z tych krzaków (z gąbki?) to bym na twoim miejscu zrezygnował na korzyść siateczki HEKI-FLOOR i imitacji "gałęzi i konarów" z naturalnych chwastów. Coś jak te na tej fotce po prawej stronie: http://grzegorz2404.jalbum.net/warsztat ... 20216.html
Wiem, że łatwo gadać, a gorzej zrobić, no ale tak to widzę.
Może inni się wypowiedzą...

Wiesz... Uważam jednak, że twoja zieleń - moim zdaniem - nienaturalna w chwili obecnej. No chyba, że to niedokończona praca. Podobnie sprawa tych spadków gruntu po lewej na fotkach. Wyglądają na "w trakcie prac". Ta trawka sadzona po całości z arkusza sprawia chyba właśnie takie wrażenie. Przejścia pomiędzy matą przy nasypie i tą dalej zbyt intensywne i niemal od linijki. Popracowałbym nad tym jeszcze. Poza tym szuter wydaje mi się też jakiś dziwny. Możesz dać zbliżenie? Wygląda na "otoczaki"...
Słowem - ładny moduł, gdyby jeszcze nad nim popracować. Z tych krzaków (z gąbki?) to bym na twoim miejscu zrezygnował na korzyść siateczki HEKI-FLOOR i imitacji "gałęzi i konarów" z naturalnych chwastów. Coś jak te na tej fotce po prawej stronie: http://grzegorz2404.jalbum.net/warsztat ... 20216.html
Wiem, że łatwo gadać, a gorzej zrobić, no ale tak to widzę.
Może inni się wypowiedzą...
- tydzial
- Kontakt:
Tydziałowo Stare
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 10:12 przez tydzial, łącznie zmieniany 2 razy.