Sztuki nówki nieśmigane,Mariusz pisze:Cały czas są w ofercie i cenie ...
10 lat temu wyprodukowane ...

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Sztuki nówki nieśmigane,Mariusz pisze:Cały czas są w ofercie i cenie ...
Stare, przez nikogo niechciane zapasy?Trojan pisze:Czyli sklepy nam sprzedają brudne, pordzewiałe i to na dodatek jeszcze 10 letnie ?
Nie wiedziałem, ale i nie sprawdzałem czy są jeszcze w ofercie ....T_Domagalski pisze:... przestały one być produkowane ok. 10 lat temu.
Błąd w rozumowaniu. Nie ma rurek nowych - przestały one być produkowane ok. 10 lat temu. A co za tym idzie - nie ma rurek czystych i niepordzewiałych...ArturSch pisze:Jeśli rurki są nowe, czyste i nie pordzewiałe zachowują się elektrycznie identycznie jak modelowe - tylko wyglądają gorzej.
Moja rada - użyj torów modelowych - zanim skończysz , stare będziesz chciał wymieniać na modelowe a to przedłuży pracę i Cię wkurzy i podniesie koszta.darg pisze: ze zwrotnicami modelowymi na głównym szlaku- a na bocznice stare-
Wyciągając wnioski z powyższej dyskusji... daj sobie spokój i kup modelowe tory TILLIG'a.darg pisze:czy mogę łączyć stare tory z modelowymi - (...)?
Mówimy o dwóch różnych sprawach.T_Domagalski pisze:DCC też zdechnie, gdy przytrafi mu się chwilowy całkowity zanik napięcia...
DCC też zdechnie, gdy przytrafi mu się chwilowy całkowity zanik napięcia, co na rurkach nie jest niczym niezwykłym.ArturSch pisze:Rozumiemy już dlaczego na DCC skład przejedzie wolniutko po starych rurkach, a analogowy zdechnie ...
Oczywiście.gemol pisze:Swoją drogą ciekaw jestem jak DCC by banglało na rurkach. Czy ktoś to próbował?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość