Poszukuję planów TKp "Śląsk"
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Re: Poszukuję planów TKp "Śląsk"
Prace trwają na wielu frontach m. in. na TKp też. Aktualnie jest gotowe ok 60% parowozu. To znaczy: jedna połówka jest właściwie zrobiona tylko muszę dołożyć armaturę kotła, druga się robi- wydłużona, usunięte i poprawione niektóre elementy. 

-
- Kontakt:
Są jakieś szanse na wznowienie prac nad TKp?
-
- Kontakt:
Projekt TKp ulega chwilowemu przyhamowaniu ze względu na duże zlecenie jakie ostatnio przyjąłem. Pozyskane fundusze przeznaczę na materiały do kopiowania przyszłych Śląskówszymongodlewski pisze:...a można fotki zobaczyć?

Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, 11:41 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
...a można fotki zobaczyć? 

-
- Kontakt:
Mam możliwość wykonania trawionych tabliczek na Śląska. Prosiłbym o radę jak powinny wyglądać dla III i IV epoki, co zawierać a czego nie ew jaki numer. Zdaję sobie sprawę, że w tym momencie nastąpi drobne przekłamanie/uproszczenie, ale chcę aby oznaczenie i numer były jak najbardziej uniwersalne. Myślę że możemy zacząć myśleć (
) o pierwszych zapisach na budy TKp. W standarcie dobrze wyważony stosunek jakości do ceny, pełne malowanie wraz z oznaczeniami. O jakości niech się wypowiedzą moi zadowoleni, dotychczasowi klienci. Dodam że TKp jest modelem któremu poświęciłem jak narazie najwięcej czasu i uwagi dlatego jeszcze nie jest skończony

-
- Kontakt:
Tak. Z tego co się naoglądałem 81/92 i TKp różnią się niewiele i czy to jest mocna przeróbka to nie wiem na pewno ostra demolka modeluCzyżby temat dotyczył jakiejś mocnej przeróbki z BR81 ?

Na Boga oczywiście że TTPiszę to odnośnie fotki boku parowozu pokazanej wcześniej - Ten bok to TT-tka![]()

Ostatnio zmieniony 27 maja 2008, 07:48 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Czyżby temat dotyczył jakiejś mocnej przeróbki z BR81 ? Tillig jako ex Berliner TT Bahnen...BarTTek pisze:Tak jak w temacie, wręcz rozpaczliwie i na gwałt poszukuję planów tego słodkiego tendrzaka.

...i oryginał....

...więcej fotek Tkp TUTAJ
Piszę to odnośnie fotki boku parowozu pokazanej wcześniej - Ten bok to TT-tkaBarTTek pisze:A jednak przydało się(...)

Ostatnio zmieniony 26 maja 2008, 07:48 przez tete, łącznie zmieniany 2 razy.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Zadnych literek na parowozach nie bylo. W przemysle albo oznaczenie TKp i numer malowano farba, albo byla tabliczka z seria i numerem.BarTTek pisze:Muszę trochę pogdakać bo mam problem dosyć prozaiczny: nie wiem czy jest sens montować oznaczenia serii z trawionych literek Freda. Kupowałem różne oznaczenia do różnych serii lokomotyw i na upartego mógłbym ułożyć TKp i jakiś numerek tylko nie wiem czy nie popełnię błędu
Litery i cyfry aluminiowe byly domena taboru elektrycznego i spalinowego PKP od lat 60. PMP PW na swoich lokomotywach, fabrycznie nowych umieszczalo tabliczki np. 3E i numer 15. W pozniejszym okresie pojawily sie na PMP lokomotywy odkupione od PKP, z typowymi oznaczeniami dla PKP.
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 10:09 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
A jednak przydało sięfred3rg pisze:Ale może komuś innemu się przyda.

Fotka poglądowa, lepsze będą po zakończeniu prac
Muszę trochę pogdakać bo mam problem dosyć prozaiczny: nie wiem czy jest sens montować oznaczenia serii z trawionych literek Freda. Kupowałem różne oznaczenia do różnych serii lokomotyw i na upartego mógłbym ułożyć TKp i jakiś numerek tylko nie wiem czy nie popełnię błędu

Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 10:08 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
- fred3rg
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, 10:07 przez fred3rg, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.
-
- Kontakt:
Przykro mi ale temat już nie jest aktualny. Plany znalazłem jednak nie wykorzystam ich...
- drlukasz
- Kontakt:
Koleje Dawniej i Dziś, numery 4,5,6
- fred3rg
- Kontakt:
Cierpliwości:)
Musze poszukac. Jutro lub pojutrze podeślę.
W kolejach dawniej i dziś chyba 4 numer były rysunki. ale tego akurat nie mam:(
fred
Musze poszukac. Jutro lub pojutrze podeślę.
W kolejach dawniej i dziś chyba 4 numer były rysunki. ale tego akurat nie mam:(
fred
Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.
-
- Kontakt:
Poszukuję planów TKp "Śląsk"
Tak jak w temacie, wręcz rozpaczliwie i na gwałt poszukuję planów tego słodkiego tendrzaka.