Stacja Grabie Stare
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- Mariusz
- Kontakt:
Re: Stacja Grabie Stare
Miło mi, że skorzystałeś z moich zdjęć. Kolegom ciągle tłumaczę, że taki mam cel zamieszczając je tutaj.
Jak dla mnie to trawy są rewelacyjne. Też bym chciał mieć tak porośnięte swoje skrzynki.
Jak dla mnie to trawy są rewelacyjne. Też bym chciał mieć tak porośnięte swoje skrzynki.
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
W Sosnowcu ocenimy...whosho pisze:Może na zdjęciu tego nie widać, ale to wymieszane 4 rodzaje traw....

Mimo wszystko widzę na tym zdjęciu większe zróżnicowanie barw traw (np. więcej suchego pod drzewami) niż na Twoim module.whosho pisze:Po za tym zerknij np na jedną z fotek Mariusza... O coś takiego mi właśnie chodziło....
Ale może się czepiam...

Ostatnio zmieniony 28 sty 2009, 11:59 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Może na zdjęciu tego nie widać, ale to wymieszane 4 rodzaje traw. Ciemna 2mm i 3 odcienie 4,5mm (sucha trawa + zieleń + pożółkła zieleń w różnych proporcjach).
@Tadek: Po za tym zerknij np na jedną z fotek Mariusza z tego postu O coś takiego mi właśnie chodziło....
@Tadek: Po za tym zerknij np na jedną z fotek Mariusza z tego postu O coś takiego mi właśnie chodziło....
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez whosho, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Przecież można powyrywać i dosadzić. Powiedziałbym nawet, że takie zabiegi dobrze robiąT_Domagalski pisze:Ale nie są już w stanie naprawić zieleni na nasypie, na którym z racji odwodnienia takich budowli, trawa powinna rosnąć rzadziej i być bardziej pożółkła.
- Ranger
- Kontakt:
Ale nikt nie zabrania siać różnych gatunków i kolorów traw. Przecież można je mieszać zarówno kolorami jak i długością. Dzięki elektrosadzarce wychodzą bardzo ładne płynne przejścia barw.
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Takie zabiegi są dobre na jednolitej łące...Grzegorz TT pisze:...czubki traw pokryć odrobiną kleju kontaktowego i upaprać w posypkach które mogą imitować zarówno liście jak i kwiaty. Już nie będzie jednolicie...
Ale nie są już w stanie naprawić zieleni na nasypie, na którym z racji odwodnienia takich budowli, trawa powinna rosnąć rzadziej i być bardziej pożółkła.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, 18:02 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Ale po elektrosadzarce można czubki traw pokryć odrobiną kleju kontaktowego i upaprać w posypkach które mogą imitować zarówno liście jak i kwiaty. Już nie będzie jednolicie... 

- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Elektrosadzara to super urządzenie, ale strasznie kusi, żeby... pójść na łatwiznęwhosho pisze:Zastanawiam sie tylko z czego wynika fakt, że niekiedy zrobienie zieleni zajmuje 3 lata a niekiedy 40 minut...

Jak dla mnie to ten moduł jest teraz trochę zbyt jednolity. Wszystko obsiane tym samym kolorem, nawet nasyp. No i ten wiosenny kolorek nie pasuje mi do tych zbrązowiałych, jakby jesiennych, drzew.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, 12:29 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Od wenywhosho pisze: Zastanawiam sie tylko z czego wynika fakt, że niekiedy zrobienie zieleni zajmuje 3 lata a niekiedy 40 minut...

-
- Kontakt:
No i kopa zdrowego ma ta maszyna... żeby drzewo położyć
Tornado normalnie

-
- Kontakt:
A nie nie nie...
Zmieniłem na mniejszy model... ø=6cm

- brovarek
- Kontakt:
Nie wiem czy wszyscy wiedzą , ale masz sitko o srednicy ok 20cm, może dlatego Ci tak szybko idzie??
-
- Kontakt:
Korzystając z tego że ostatnio mam dostęp do trawosadzarki, podłubałem trochę przy starym module. Zastanawiam sie tylko z czego wynika fakt, że niekiedy zrobienie zieleni zajmuje 3 lata a niekiedy 40 minut...

Ostatnio zmieniony 24 sty 2009, 18:15 przez whosho, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Druga fota naprawdę jest O.K.whosho pisze:A tak mnie cos dziś wzieło na fotki

Ostatnio zmieniony 08 cze 2008, 10:33 przez twardy, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
ARTYSTAwhosho pisze:A tak mnie cos dziś wzieło na fotki....

Piękne te zdjęcia