Chciałem dorzucić swoje trzy grosze w powyższym temacie
Proszę dokładnie przyjrzeć się tej stronie internetowej ceny są przy każdym modelu w koronach to ta zakładka Kć s DPH. Kurs średni korony każdy zna. O cenę konkretnego modelu warto zapytać bezpośrednio Petra pod adresem kresta@hobby-shop.cz, ceny na oficjalnej stronie są wyższe, zawsze można zapytać o jakiś rabacik. Do Petra można pisać po polsku on odpisuje trochę po polsku, a trochę po czesku ale wszystko można zrozumieć. Paczkę wysyła z terenu Polski więc opłata niższa zresztą wszystkie informacje są w zakładce z polską flagą.
Peter przyjeżdża od kilku już lat na giełdy kolejowe do Katowic w każdą pierwszą niedzielę miesiąca więc zamówione modele można osobiście odebrać na giełdzie jeśli ktoś mieszka w pobliżu. Osoba Petra jest ogólnie znana na giełdzie wszystkim fanom TT. Nadmieniam że wszystkie nowe modele TILLIGA kupiłem waśnie u niego można by powiedzieć że jestem jego stałym klientem a wiadomo z czym to się wiąże ostatni mój zakup giełdowy to np. wagon samowyładowczy serii Fals PKP w cenie 68 zł.Moim zdaniem ten adres www.hobby-shop.cz powinien być dołączony do działu „Świat Kocha TT”obok innego dobrze już znanego wszystkim www.deltax-bahn.cz gdzie dzięki Tomaszowi jestem szczęśliwym posiadaczem cysterny Bolsped.
Pozdrawiam wszystkich