Nie chcemy Izby pamięci i żenady

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Re: Nie chcemy Izby pamięci i żenady

Post autor: DBv »

oelka pisze:ST44 w swoich zamierzeniach ma Deltax i z tego co wiadomo ma to byc "niby" wersja z epoki IVa. Jak to zrobia w koncu, bedziesz usatysfakcjonowany.
Oczywiścieeee..... Będzie to przecież świetna okazja do "przejechania się" się po Deltax-e, że tak obraża polskich klientów i taką lipę wypuszcza... ;) i w ogóle, że to nie tak powinno być, i że w ogóle to co to niby jest... ;)
Awatar użytkownika
Tempest
Kontakt:

Post autor: Tempest »

Marcin pisze:Koleś, mało mnie twoje wywody obchodzą
Swoje frustracje związane z malowaniem gagarina Rail Polska powinieneś skierować do Rail Polska, a swoje frustracje związane z pojawieniem się w sklepach modelu gagarina w malowaniu Rail Polska wyprodukowanego przez firmę Tillig powinieneś skierować do firmy Tillig. Nie jestem pewien czy kogokolwiek na forum te Twoje frustracje cokolwiek obchodzą. Mnie na pewno nie ale jako że do północy zostało jeszcze 45 minut możemy wyprodukować jeszcze pewnie kilka postów. Potem udaję się na zasłużony odpoczynek.
Marcin pisze:Dwa , mnie jako klienta sie nikt jakos nie pyta co bym chciał a co nie,
Sądzę, że zmiana tego stanu rzeczy tzn. "nie pytania się co byś chciał a co nie" jest bardzo prosta do naprawienia. Wystarczy że Twoje obroty z firmą przekroczą jakiś pułap np. 50 000 euro rocznie. A może wystarczy 10 000. Wtedy na pewno firma będzie konsultować z Tobą plany produkcyjne i to nie tylko przy użyciu bezdusznych maili ale może nawet poprzez bezpośredni kontakt z samym prezesem. (Doroczne spotkanie w hotelu Sheraton albo jakimś innym Sobieskim)
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 08:02 przez Tempest, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Marcin pisze:Czy tilligowi lepiej produkowac izbę żenady, czy lepiej było z Tilligiem gadać o gagarze PKP? Skoro w niemczech idzie taki chłam jak ta izba to nie kupiliby gagara PKP? "Kolekcjonerzy" nie kupiliby loki PKP? A może komus zależy aby nie było w katalogu Tilliga loka o takim malowaniu.
Tak. Mnie zalezalo i zalezy. I nie jest to zart, poniewaz dlugo przekonywalem Charakterka, ze ta wersja M62, ktora produkuje Tillig nie nadaje sie bez powaznejszych przerobek formy do odlewu pudla, na lokomotywe PKP w zadnej z wersji wystepujacych u narodowego przewoznika.
Charakterek dosc dlugo mial podobne watpliwosci jak wyrazone powyzej, ale jakos sie przekonal i moim zdaniem dobrze sie stalo.
ST44 w swoich zamierzeniach ma Deltax i z tego co wiadomo ma to byc "niby" wersja z epoki IVa. Jak to zrobia w koncu, bedziesz usatysfakcjonowany. O ile cos takiego moze dac jakas satysfakcje.
Ci30 jako izba pamieci z WGW Szczesliwice, jesli bedzie poprawnie wykonany ma szanse byc modelem istniejacego wagonu. Fakt, ze stojacego jako pominik, ale poki co ma szanse wiernie odtwarzac jego wyglad bez przerobek formy do odlewu modelu.
Odzielna sprawa ktorej przykladem jest ten wagon, jest to jak Tillig dobiera modele do produkcji i jak zdobywa dokumentacje. Ale ten temat juz byl nieraz poruszany i trudno dodac cos nowego w tym miejscu.
Natomiast tilligowski model M62 nigdy nie bedzie dobrym modelem lokomotywy PKP. Albo trzeba go uzupelnic o duze reflektory, albo wyciac tlumik. A to oznacza koniecznosc malowania od poczatku pudla.
Bo dla mnie jest chore produkowac lokomotywę w malowaniu prywatnego przewoźnika, do której tak naprawde tillig nie ma wagonów porządnie pasujących.A jak mam robic cyrkowy pociąg na czele z gagarem Rail Polska i z przypadkowymi wagonami to sory ale szkoda mi kasy.
A moim zdaniem bardziej bezsensowna i szkodliwa sprawa byla by produkcja "niby" modelu. Bo nie oszukujmy sie, ale bez wiekszych przerobek modelu tilligowska wersja M62 w malowaniu PKP bylby tylko kosztowna zabawka dla kolekcjonerow. Napewno zas nie bylaby modelem.

Model M62 Rail Polska posiada 5 bledow, z czego trzy mozna poprawic we wlasnym zakresie. Wszytkie one dotycza szczegolow malowania i jeden zderzakow. I nie wymagaja co najwazniejsze ingerencji w konstrukcje modelu lokomotywy. A wiec jak na TT jest to naprawde niezle.

Zreszta do lokomotywy PKP z oferty Tilliga tez ciezko jest znalezc jakies wagony, szczegolnie 4 osiowe. Poza ModArtem nikt takich nie produkuje.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 08:00 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Koleś, mało mnie twoje wywody obchodzą, z Antonim gadaj sobie sam to raz. Dwa , mnie jako klienta sie nikt jakos nie pyta co bym chciał a co nie, a dobra polityka marketingowa wymaga aby badać zapotrzebowanie rynku. Jak chcesz to kupuj co chcesz, ja nie musze tylko dlatego że inni kupują.
Zachwyceni gagarem Rail Polska? hahahahah to było dobre, wychodzą z siebie z zachwytu pewnie :mrgreen:
Awatar użytkownika
Tempest
Kontakt:

Marcin pisze:Bo dla mnie jest chore produkowac lokomotywę w malowaniu prywatnego przewoźnika, do której tak naprawde tillig nie ma wagonów porządnie pasujących
Tak samo do wagonów z I epoki nie ma chyba pasującej lokomotywy. Wiele innych wagonów produkowanych przez Tilliga też trudno do czegoś podczepić. Też mnie to dziwi.

A jeśli chodzi o Gagara Rail Polska to wybacz, ale kogo w firmie Tillig obchodzi że jednemu z klientów to malowanie się nie podoba ? Może jest wielu innych, którzy są nim zachwyceni ? Czy wysłałeś już list protestacyjny do Rail Polska, w którym wyraziłeś swoją dezaprobatę do tego malowania ? Czy zawarłeś w tym liście sugestię jego zmiany że o dyscyplinarnmym zwolnieniu osobnika, który je zatwierdził nie wspomnę ?
Marcin pisze:A może komus zależy aby nie było w katalogu Tilliga loka o takim malowaniu.
Sądzę, że jest ktoś kto mógłby tę sprawę wyjaśnić. Na imię ma Antoni.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 07:59 przez Tempest, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

I tu wrócę do tematu gagara. Czy tilligowi lepiej produkowac izbę żenady, czy lepiej było z Tilligiem gadać o gagarze PKP? Skoro w niemczech idzie taki chłam jak ta izba to nie kupiliby gagara PKP? "Kolekcjonerzy" nie kupiliby loki PKP? A może komus zależy aby nie było w katalogu Tilliga loka o takim malowaniu. Bo dla mnie jest chore produkowac lokomotywę w malowaniu prywatnego przewoźnika, do której tak naprawde tillig nie ma wagonów porządnie pasujących.A jak mam robic cyrkowy pociąg na czele z gagarem Rail Polska i z przypadkowymi wagonami to sory ale szkoda mi kasy.
Awatar użytkownika
Tempest
Kontakt:

Marcin pisze:Dla niemieckiego "kolekcjonera" Tillig zje spod siebie, nie myślcie że sie nami przejęli.
To chyba oczywiste że firmę się prowadzi w celu osiągnięcia przynajmniej minimalnego zysku i jak jest na coś popyt to byłoby kompletną głupotą aby tego nie wyprodukować i nie sprzedać. Od działalności misyjnej są misjonarze i tvp.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2008, 07:57 przez Tempest, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Padł?

......Na "Izbu..." jest duzo zamówien od niemieckich kolekcjonerów i dla tego ten wagon bedzie wyprodukowany.

Padł?

Dla niemieckiego "kolekcjonera" Tillig zje spod siebie, nie myślcie że sie nami przejęli.
Awatar użytkownika
SU46-046
Kontakt:

Post autor: SU46-046 »

ArturSch pisze:Projekt "Izba Tradycji" PADŁ.
[Uzupełnienie, bo było już lepiej słychać przez telefon :-) ]
"Izby" zamówiono z DE tyle, że się ukaże. :?
No i bardzo się cieszę. Myślę że tej Izby starczy i dla mnie. ;) W każdym razie bardzo się na niego napaliłem. Zielony z orzełkiem zawsze lepszy, ale ta izba bardzo mi do gustu przypadła. Choc to nie wyklucza że kupię oba wagony. ;)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2008, 21:49 przez SU46-046, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomas Rejl
Kontakt:

Post autor: Tomas Rejl »

Witam, teraz wrócilem z regulernego rokowania w Sebnitz. Mam dla wszystkich forumowiczów serdeczne pozdrowienia od szefa zakladu, Pana Hanse-Juergena Tilliga i szefa sprzedazy, pana Uwe Hoffmanna ;)
Dzisiaj tez rokowalem z szefem konstrukcji firmy, Panem Seewaldem.
Na "Izbu..." jest duzo zamówien od niemieckich kolekcjonerów i dla tego ten wagon bedzie wyprodukowany.
Na jesień bedzie w nowościach nasz wagon 2./3. klasy PKP z Wolsztyna z orzelkiem ;)
Takie sa ostatnie i swieze wiadomoscy z Sebnitz.
Pozdrawiam czlonków naszego forumtt.pl !!! ;)
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Gorąca informacja ze Sebnitz !!

Projekt "Izba Tradycji" PADŁ.
Będzie realizowany wagon z Wolsztyna 2/3 kl BCi jak na zdjęciach powyżej.

Chciałbym podziękować WSZYSTKIM zaangażowanym w "ruch na rzecz zarzucenia Izby...".
:mrgreen:

[Uzupełnienie, bo było już lepiej słychać przez telefon :-) ]
"Izby" zamówiono z DE tyle, że się ukaże. :?
Wagony z Wolsztyna mają się pojawić na jesień, w tej chwili nie jest jeszcze przesądzone czy będzie to 3 kl. czy 2/3 kl.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

Haha dobre :mrgreen: ale kolega ma poczucie chumoru... 8)
Nie wypowiadam się bo ten wagon mnie nie interesuje, jak rownież tętno rozmów na temat PKP w tilligu :) normalnie wszyscy się podniecają
Awatar użytkownika
carman
Kontakt:

Post autor: carman »

SU46-046 pisze:Ja tam bym wolał Izbę pamięci i żenad... yyy... to znaczy tradycji. Zawsze to Vep. :D
Taak. I podepnij to potem pod Taurusa w malowaniu polskiej reprezentacji. Będzie pasował, że hoho... :lol:
Ostatnio zmieniony 13 lut 2008, 08:02 przez carman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SU46-046
Kontakt:

Post autor: SU46-046 »

Ja tam bym wolał Izbę pamięci i żenad... yyy... to znaczy tradycji. Zawsze to Vep. :D
MariuszLodzer
Kontakt:

Post autor: MariuszLodzer »

Tak, tak, zielone! Jak to wykazała najnowsza historia Polski, my Polacy w zdecydowanej swej większości przedkładamy zielone (zwłaszcza $) nad czerwone (co szczególnie pokazały wybory parlamentarne w czerwcu 1989 r.). Poważnie: sprawa jest oczywista, popieram akcję protestacyjną organizatorów! MariuszLodzer
Mariusz Kotyński
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”