Marcin pisze:Czy tilligowi lepiej produkowac izbę żenady, czy lepiej było z Tilligiem gadać o gagarze PKP? Skoro w niemczech idzie taki chłam jak ta izba to nie kupiliby gagara PKP? "Kolekcjonerzy" nie kupiliby loki PKP? A może komus zależy aby nie było w katalogu Tilliga loka o takim malowaniu.
Tak. Mnie zalezalo i zalezy. I nie jest to zart, poniewaz dlugo przekonywalem Charakterka, ze ta wersja M62, ktora produkuje Tillig
nie nadaje sie bez powaznejszych przerobek formy do odlewu pudla,
na lokomotywe PKP w zadnej z wersji wystepujacych u narodowego przewoznika.
Charakterek dosc dlugo mial podobne watpliwosci jak wyrazone powyzej, ale jakos sie przekonal i moim zdaniem dobrze sie stalo.
ST44 w swoich zamierzeniach ma Deltax i z tego co wiadomo ma to byc "niby" wersja z epoki IVa. Jak to zrobia w koncu, bedziesz usatysfakcjonowany. O ile cos takiego moze dac jakas satysfakcje.
Ci30 jako izba pamieci z WGW Szczesliwice, jesli bedzie poprawnie wykonany ma szanse byc modelem istniejacego wagonu. Fakt, ze stojacego jako pominik, ale poki co ma szanse wiernie odtwarzac jego wyglad bez przerobek formy do odlewu modelu.
Odzielna sprawa ktorej przykladem jest ten wagon, jest to jak Tillig dobiera modele do produkcji i jak zdobywa dokumentacje. Ale ten temat juz byl nieraz poruszany i trudno dodac cos nowego w tym miejscu.
Natomiast tilligowski model M62 nigdy nie bedzie dobrym modelem lokomotywy PKP. Albo trzeba go uzupelnic o duze reflektory, albo wyciac tlumik. A to oznacza koniecznosc malowania od poczatku pudla.
Bo dla mnie jest chore produkowac lokomotywę w malowaniu prywatnego przewoźnika, do której tak naprawde tillig nie ma wagonów porządnie pasujących.A jak mam robic cyrkowy pociąg na czele z gagarem Rail Polska i z przypadkowymi wagonami to sory ale szkoda mi kasy.
A moim zdaniem bardziej bezsensowna i szkodliwa sprawa byla by produkcja "niby" modelu. Bo nie oszukujmy sie, ale bez wiekszych przerobek modelu tilligowska wersja M62 w malowaniu PKP bylby tylko kosztowna zabawka dla kolekcjonerow. Napewno zas nie bylaby modelem.
Model M62 Rail Polska posiada 5 bledow, z czego trzy mozna poprawic we wlasnym zakresie. Wszytkie one dotycza szczegolow malowania i jeden zderzakow. I nie wymagaja co najwazniejsze ingerencji w konstrukcje modelu lokomotywy. A wiec jak na TT jest to naprawde niezle.
Zreszta do lokomotywy PKP z oferty Tilliga tez ciezko jest znalezc jakies wagony, szczegolnie 4 osiowe. Poza ModArtem nikt takich nie produkuje.
Krzysztof