Na początek parę wyjaśnień. Ponieważ mam małą reorganizacje komputerową w domu nie mam nic lepszego niż paint chwilowo pod ręką niestety.
Na rysunku pozaznaczałem miejsca, o których należy trochę opowiedzieć w celu lepszego zrozumienia co się w danych miejscach wydarzyło.
1. Na dużej stacji rozjazdy są poukładane parami ponieważ k
ąt dojazdu, do toru właściwego jest ponad 30 stopni. Przy ułożeniu rozjazd za rozjazdem nie ma sposobu aby odstępy miedzy torami były normalne. Duży k
ąt to ucieczka przed długą głowicą, na którą nie mam miejsca.
2. Nie wiem czemu jeden tor, ten do części towarowej na scalonym schemacie wyszedł mi na krawędzi i był niewidoczny.
2a. Tak peron jest dłuższy, a ponadto manewrowanie nie będzie odbywało się w okolicy peronu.
3.W prawym dolnym rogu na łuk przewidziane jest około 40 cm czyli spokojnie powinienem się zmieścić.
4. Następną istotną sprawą są to te dwa zawijasy torowe po lewej u góry i na dole. To miejsce jest przygotowane na ewentualną przyszłą rozbudowę. A plan miałem taki żeby 30-40 cm wyżej zbudować dalszą cześć makiety tak mniej więcej połowę węższą (oprócz okna). Dwa prostokąty 80*90cm (na których jest 4) mają służyć za miejsce gdzie pociągi będą mogły się wskrabać piętro wyżej, oczywiście kilka sporych kółek. Dla tego też nie specjalnie mogę zrezygnować z drugiej stacji.
5. Również te rozjazdy gdzieś się zapodziały.
6. Rozjazdy zaproponowane w tym miejscu znajdą się pod warunkiem, że odcinki torów pomiędzy 3 a 6 będą dłuższe niż 1,1m.
Oczywiście nad pozostałymi zmianami również się poważnie zastanowię oraz skonsultuje je z planami narysowanymi 1:1.
Oczywiście oczekuje dalszej dyskusji i dziękuję za dotychczasowe rady.