Moderator: mod-Makieta Modułowa
Jego Centralka w stanie błogosławionym jest.gbbsoft pisze:A centralki nie ma?
A centralki nie ma?gemol pisze:Jednego Freda ma - widziałem pod prysznicem.
Jednego Freda ma - widziałem pod prysznicem.gbbsoft pisze: To dlaczego jeszcze nie kupiłeś centralki i z dwóch Fredów?
...i tu jest pies pogrzebany...miki pisze:Bo mam inne wydatki....
To dlaczego jeszcze nie kupiłeś centralki i z dwóch Fredów?miki pisze:Loconet, Fredy itp
To nam się udało w 110%hugwa pisze:... jedziemy się tam pobawić, pobłyszczeć i napić :-)
E, cos wyjdzie. Na pewno nie to co miało wyjść ;-)ciekma pisze:jak jest obstrukcja to nic nie wyjdzie
Dlaczego normalne jest dziwne?ciekma pisze:W Sosnowcu ekipa H0 była nastawiona na "tak" i poszło bez problemu, aż się wszyscy dziwili.
Pudło. To znaczy że był osobą nie tylko niezbędną, ale i dobrze przygotował rozkład i ludzi.ciekma pisze:Następnego dnia koordynator rozkładu spóźnił się 2 godziny (...)
i okazało się że jest zbędną personą, bo rozkładowo jeździli bez niego
Nasze pierwsze rozkłady zrobiliśmy wg rzeczywistego. Tak naprawdę nie ma to znaczenia, ale niektórym ciężko załapać od razu zagięcia czasoprzestrzeni i gmeranie w jej osnowieciekma pisze:Druga rzecz to rozkład w/g czasu modelarskiego, pisanie w czasie rzeczywistym które wcześniej uskuteczniałem wskutek braku odpowiednich zegarów jest zbyt niedokładne
Kwestia organizacji. Jeśli już muszą stać, niech coś robią. A jeśli nie mogą nic robić, niech stoja tyle, żeby zdążyli odejść na bok i łyknąc piwaciekma pisze:czasy jazdy zaokrąglane są co do minuty, a tu raz 30s, raz 1.5 min jedzie,
ludziom zegarki/komórki się spieszą +-2min, i już mamy parę minut tania bez sensu, ludzie sie nudzą itp.
Są wśród Was kolejarze, a jakoś nie przyszło Wam do głowy zapowiadanie telefoniczne?Ranger pisze:na jednaj ze stacji wystąpiły problemy z elektryką co spowodowało skierowanie czterech planowych składów osobowych na jedną stację końcową
No tu już nawet najmądrzejszy ja nie pomogę ;-)Ranger pisze:były czasami takie schodki,że tobor wylatywał z torów
Jak myślisz - czemu uzywaliśmy badziewia Roco tylko dwa razy? LocoNet nie ma tego bólu. Naciskasz 'stop' i zatrzymujesz swój pociąg. Tylko ten.Ranger pisze:I to jeszcze nie było by tak hamujące rozkład gdyby nie tendencja maszynistów do naciskania w przypadku rozczepieniam się składu na przycisk STOP na myszce. Gdy to następowało stawała cała makieta i znów kolejne minuty opóźnienia. Sam spotkałem się z taką syytuacją kiedy jeden z naszych kolegów po rozczepieniu się składu nacisnął STOP podczas gdy wypadł z szyn tylko jeden wózek w wagonie nie powodując żadnego zwarcia.
Nie będe bronił do ostatniego tchnienia nudnych rozkładów i scenariuszy - zrobią to same za siebie.Ranger pisze:zgarnialiśmy z torów dwa lub więcej skladów, które stały z powodu braku myszek i maszynistów
Najlepsze będzie wyp*** wszystkich i zakup przyzwoitego sprzętu. W odpowiedniej ilości - czyli każdy sobie.Ranger pisze:Zapas myszek do sterowania będzie dobrym pomysłem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość