Hehe właśnie też jak oglądałem ten film to dziwiłem się skąd oni tam mają SM42Marcin pisze:W filmie "Klejnot Nilu" widac jak jedzie ta loka. Prawdopodobnie w zgarniaczach są chłodnice oleju, ale nie potwierdzę tego.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
Hehe właśnie też jak oglądałem ten film to dziwiłem się skąd oni tam mają SM42Marcin pisze:W filmie "Klejnot Nilu" widac jak jedzie ta loka. Prawdopodobnie w zgarniaczach są chłodnice oleju, ale nie potwierdzę tego.
Dokładnie tak jak mówisz...Meggido pisze:Otóż i tak i nie.
Bo okienka byly likwidowane w trakcie eksploatacji...Meggido pisze:Otóż i tak i nie.
Otóż nie!brak narożnych okienek
O tym myślałem, ale tak bardziej żartem niż serio. Okazało się że jednak to nie żartdrlukasz pisze: -klimatyzacja kabin
O ET22 (201E) było też w ŚK 1/2007 w artykule "Odmiany konstrukcyjne lokomotywy 201E".Artykuł o eksportowanych do Maroka lokomotywach był w Kolejach Małych i Dużych nr 5/2002
W Świecie Kolei 5,6,7/2004 była seria artykułów o kolejach ONCF, z kilkoma ciekawymi zdjęciami (w tym wyeksportowanych lokomotyw)
1. Przeróbki były fabryczne (typ 201Eg)Ichu pisze:...o tyle ET22 już ma bardziej zmieniony wygląd. Czy było to dzieło jeszcze polskich projektantów, i w takim kształcie lokomotywy jechały do Maroka, czy też Marokańczycy dopieścili Helmuty po swojemu... No i przede wszystkim, jak sprawuje się polski tabor w marokańskim klimacie...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość