Pozdrawiam
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
Dlatego (też) warto wymieniać plastikowe na metalowe.Mariusz pisze:... okazało się, że kółka przesunięte były na osi.
IMHO : To jest błądsolar pisze:Jeżeli zaś chodzi o podłączenie elektryczne elementów przewodzących zwrotnic to będę się martwił na makiecie
Tego by jeszcze brakowało, żeby była taka pomyłka (a bywająwkocierz pisze:... czy kolory kabelków w connrad pokrywają się z tym co w instrukcji...
A jaki widzisz problem ? Przed Trako połączyłem kilka na czuja gapiąc się w instrukcję, okazało się, że w jednym pomyliłem się - druciki zamieniłem i było OK.wkocierz pisze:Czy mam się trzymać kurczowo instrukcji dołączonej do zwrotnicy?
Z punktu widzenia połączeń na rozjeździe nie ma to znaczenia, dekoder podaje prąd sterujący przełączaniem rozjazdu tak samo jak byś robił to np z klawiaturki bttb.Papcio pisze:Czy mocno skomplikuje sprawę dołączenie dekodera urządzeń? (mam na myśli Lenz-a LS150)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości