Czy to prawda?

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Re: Czy to prawda?

Post autor: tydzial »

Czepiacie się. A komóra przy uchu to jakie ma pole? Dwa albo trzy razy więcej. Ja przejeździłem 27 lat i nic mi z tego powodu nie szwankowało. Zawał miałem po 12 latach przerwy w jeździe.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, 23:44 przez tydzial, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

Libera.S.A. pisze: [...] pole elekto-magnetyczne które im szkodzi [..]
Szkodliwość pól elektromagnetycznych jest identyczna dla obu płci (oczywiście z pominięciem sytuacji szczególnych np. ciąży, osób z rozrusznikiem serca etc)
Awatar użytkownika
Adamczewski
Kontakt:

Post autor: Adamczewski »

Mariusz pisze:Proponuję nie zajmowac miejsc w wagonach silnikowych w ezt. Pod podłogą są silniki !!
Ja staram się nie siadać w wagonach silnikowych, ale tylko dla tego że bywa tam głośno przy 100km/h ;)
chudy
Kontakt:

Post autor: chudy »

na przełomie lat 70/80 w szopie katowickiej jeździła kobieta jako maszynistka na imię jej było bodaj Lidka, ale trwało to tylko jakieś 3 lub 4 lata bo gdy wyszła za mąż zmieniła zawód
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Proponuję nie zajmowac miejsc w wagonach silnikowych w ezt. Pod podłogą są silniki !!

Jest pewna różnica w prowadzeniu i pracowaniu. Ot tyle.
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

Bajki kobiety jedynie w myśl przepisów nie mogą wchodzić pomiędzy zderzaki.
Jedynym hamulcem że nie trafiły do tej pory to praca w nadgodzinach świątek piątek u w niedzielę nie jest to zbyt atrakcyjny zawód dla kobiet chodzi w szczecinie była babka pomocnikiem i na tym się skończyło.
Libera.S.A.
Kontakt:

Czy to prawda?

Post autor: Libera.S.A. »

Witam,
Niedawno słyszałem że w PKP na lokomotywach (najbardziej elektrycznych) nie mogą pracować Kobiety, dlatego że tam jest takie pole elekto-magnetyczne które im szkodzi :( .
I czy to jest prawda? Czy jakaś historyjka wymyślona przez kogoś tylko aby była.
Za odpowiedź serdecznie dziękuję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”