Ale co ja tam wiem

Moderator: mod-Elektryka i DCC
Problem tylko w tym, że ja zaproponowałem T-125-P bez SUSIArturSch pisze:No nie, bo to sam : Multiprotokołowy dekoder cyfrowy z kompensacją obciążenia do systemów NMRA-DCC/Motorola T125-P i o ile mi wiadomo te dekodery Kuehn'a nie mają interface SUSI:
1.Gloow pisze: część kosztów by się zwróciła.
Tu jest: http://www.gbbkolejka.pl/wiki/tiki-inde ... nz+CompactKrzyszTTof pisze:Kolega gbbsoft popełnił tłumaczenie instrukcji do LenzCompact na nasz rodzimy język, więc będzie z górki i raz dwa wszystko złapiesz.
No nie, bo to sam : Multiprotokołowy dekoder cyfrowy z kompensacją obciążenia do systemów NMRA-DCC/Motorola T125-P i o ile mi wiadomo te dekodery Kuehn'a nie mają interface SUSI:Ranger pisze:tu
A gdzie to SUSIRanger pisze:... + SUSI które znajdziesz tutaj
Kolega gbbsoft popełnił tłumaczenie instrukcji do LenzCompact na nasz rodzimy język, więc będzie z górki i raz dwa wszystko złapiesz.Gloow pisze:Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Dużooo mi to pomogło. Przekonałem się do DCC, a teraz będę miał wreszcie możliwość zainwestowania większej ilości pieniędzy na raz więc postanowiłem "pogodzić się z postępem techniki". Mam nadzieję, że w miarę szybko rozgryzę o co chodzi i z czym to się je. Szczególnie, że na wstępie dysponuje tylko jedną lokomotywą więc jakoś dam sobie chyba radę. Jak dobrze pójdzie w piątek złożę zamówienie. Jak sprzęcik do mnie dotrze wtedy będę pewnie prosił o dalsze instrukcje.
A nie lepiej finansowo zamiast gołego Compacta zakupić SET z Compactem
1. W Lenz Compact programuje się na torze do programowania. Więc rozumiem, że chciałeś powiedzieć "stojące na tym samym torze do programowania.Gloow pisze:Jeśli dwie lokomotywy stojące na tym samym torze mają domyślnie ustawiony adres 3 to jest możliwe zmienienie adresu tylko w jednej z nich (stoją na tym samym torze)? Czy w takim wypadku oba adresy się zmienią? Czy dekodery trzeba za każdym razem "programować" po postawieniu lokomotywy na tory?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości