Budowa makiety
Moderator: mod-Makieta
-
- Kontakt:
Re: Budowa makiety
JacekF
gdzie kupiles ten zestaw i za jakie pieniadze jesli pamietasz.
gdzie kupiles ten zestaw i za jakie pieniadze jesli pamietasz.
- Jacula
- Kontakt:
Ale za to jak działaModelarzeTT pisze:Niestety w Bohuminie sklepu już nie ma; jest tylko w Ostrawie (również na Dworcu - większy)

Modelarze TT, dawno Was nie było na Forum, może jakieś aktualne zdjątka Waszej makiety?
Pzdr - Jacek
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2007, 18:29 przez Jacula, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Niestety w Bohuminie sklepu już nie ma; jest tylko w Ostrawie (również na Dworcu - większy).Torick pisze:O ile dobrze pamiętam, to nawet bliżej jest jeden miły sklepik, a mianowicie na stacji w Bohuminie (u naszych połódniowych sąsiadów) jest całkiem przytulny sklepik z całkiem sporym wyborembrovarek pisze:. Możesz też przejechać się do Ostrawy...( a przynajmniej był tam dwa lata temu )
ModelarzeTT
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2007, 10:35 przez ModelarzeTT, łącznie zmieniany 1 raz.
- Torick
- Kontakt:
O ile dobrze pamiętam, to nawet bliżej jest jeden miły sklepik, a mianowicie na stacji w Bohuminie (u naszych połódniowych sąsiadów) jest całkiem przytulny sklepik z całkiem sporym wyborembrovarek pisze:. Możesz też przejechać się do Ostrawy...

Heh, ale w tym na Dworcowej w bramie kupiłem mój dworzec auhagena w TTrafalm pisze:ale na pocieszenie powiem że w Bytomiu mamy 2 sklepy w centrum i żaden z nich nawet wagonika nie ma do TT

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2007, 10:12 przez Torick, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Kontakt:
oj jest tragiczniebrovarek pisze:Przestań narzekać bo tak źle nie jest.

ok przyznaje ci racjeSam przecież powiedziałeś, że chcesz zestaw, tylko nie cyfrowy, no to przecież dała ci taki jaki chciałeś

wiesz co dzięki za przypomnienie bo zapomniałem o tym sklepieA jaga w siemianowicach??Teaż jest.

ale generalnie fakt przerąbane mają sklepy modelarskie, ja naprawde sie dziwie jak one zarabiają.

P.S. narzekać zawsze warto bo dzięki naszemu narzekaniu więcej rzeczy mamy dostępnych i może dzięki temu powstało więcej firm sprzedających loczki. Gdybyśmy my klienci nie narzekali chyba dalej byśmy mieli tabór w jakości BTTB sprzed 20lat na półkach

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2007, 16:15 przez rafalm, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Siemianowiece Jaga może nie ma tam wagonów ilokomotyw ale chyba są na zamówienie.
A pozaty jest tam zieleń i kilka budynków do TT.
A pozaty jest tam zieleń i kilka budynków do TT.

-
- Kontakt:
A jaga w siemianowicach??
Teaż jest.

-
- Kontakt:
Czegoś tu chyba nierozumiem
:

Sam przecież powiedziałeś, że chcesz zestaw, tylko nie cyfrowy, no to przecież dała ci taki jaki chciałeś. Wiesz nie każdy potrafi czytać w myślach, a zestaw to zestaw. Trzeba było bardziej skonkretyzować prośbę, bo w tym wypadku sprzedawca nie ponosi tu żadnej winy. Przepraszam, że zrobiłem tu lekkiego offtopa, ale trochę mnie to zdziwiło.rafalm pisze:przykład żebym nie był gołosłowny... pytam się pani o zestaw TT tylko nie cyfrowy ona mi pokazuje zestaw za 250zl dla dzieci

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2007, 13:14 przez vehabir, łącznie zmieniany 1 raz.
- brovarek
- Kontakt:
Przestań narzekać bo tak źle nie jest. Nie ma co prawda porządnego sklepu, ale masz giełdę z naprawdę sporym wyborem towaru. Kilka stoisk z taborem , materiałami itd. Ceny przystępne.
Mozesz kupić lub zamówić i odebrać na nastepnej, właściwie wszystko to co jest obecnie dostępne. Możesz też przejechać się do Ostrawy...
A co do sklepów, jest nas TTkowców na Śląsku może ok 20, więc sorry ,ale z tego żaden sklep się nie utrzyma ( pomijam internetowe, jakoś śląska przedsiębiorczość nie stoi na wysokim poziomie w tym względzie
)
Mozesz kupić lub zamówić i odebrać na nastepnej, właściwie wszystko to co jest obecnie dostępne. Możesz też przejechać się do Ostrawy...
A co do sklepów, jest nas TTkowców na Śląsku może ok 20, więc sorry ,ale z tego żaden sklep się nie utrzyma ( pomijam internetowe, jakoś śląska przedsiębiorczość nie stoi na wysokim poziomie w tym względzie

-
- Kontakt:
na Korfantego w katowicach mają ceny z kosmosu (taurus tt piko = 258zł) co ciekawe ten taurus leży u nich od 6ciu miesięcy, obsługa do bani chyba ze jest ten pan taki to on sie w miare zna, ale ta właścicielka to szkoda słów.
przykład żebym nie był gołosłowny... pytam się pani o zestaw TT tylko nie cyfrowy ona mi pokazuje zestaw za 250zl dla dzieci
nie mają katalogów nie mają niczego większość sklepów sie tak zachowuje że nie mają tak naprawde nic jedyne co jest u nich to trawki, kleje, farbki i od biedy jakiś aerograf
Model Hobby nie polecam:
- drogo
- marna obsługa
- prawie nic nie mają
- tory okropnie drogie
ale na pocieszenie powiem że w BYtomiu mamy 2 sklepy w centrum i żaden z nich nawet wagonika nie ma do TT
wogóle tak na serio to nie ma tutaj chyba żadnego sensownego sklepu modelarskiego dla skali TT bo trawki, kleje itp to można w każdym kupić a już np katalog to wyższa szkoła jazdy nie wspomne o jakieś loczce sensownej jak mają jedną to cud
przykład żebym nie był gołosłowny... pytam się pani o zestaw TT tylko nie cyfrowy ona mi pokazuje zestaw za 250zl dla dzieci

nie mają katalogów nie mają niczego większość sklepów sie tak zachowuje że nie mają tak naprawde nic jedyne co jest u nich to trawki, kleje, farbki i od biedy jakiś aerograf
Model Hobby nie polecam:
- drogo
- marna obsługa
- prawie nic nie mają
- tory okropnie drogie

ale na pocieszenie powiem że w BYtomiu mamy 2 sklepy w centrum i żaden z nich nawet wagonika nie ma do TT

wogóle tak na serio to nie ma tutaj chyba żadnego sensownego sklepu modelarskiego dla skali TT bo trawki, kleje itp to można w każdym kupić a już np katalog to wyższa szkoła jazdy nie wspomne o jakieś loczce sensownej jak mają jedną to cud
- Kolejka
- Kontakt:
Pisałem już o nim kilka razy, ale napiszę jeszcz raz. W Katowicach na al. Korfantego 8 jest sklep modelarski Modell Hobby. Kilka razy u nich kupowałem różne artykuły modelarskie (raz kupiłem tam chłodnię PKP) i mogę ich polecić na przyszłość. Jest też mały sklepik na ul. Stanisława 5.
-
- Kontakt:
Dziekuje wszystkim za rady 
Napewno z nich skorzystam ,obecnie ogladam owe plany makiet.
Sciagnolem program TT-cad ktory podaliscie i staram sie zlozyc cos sensownego
.
Jednoczesnie mam pytanie czy zna ktos jakis sensowny sklep z modelami w okolicy Bytomia?
Dodam iz o gieldzie modelarskiej w katowicach wiem.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za rady.

Napewno z nich skorzystam ,obecnie ogladam owe plany makiet.
Sciagnolem program TT-cad ktory podaliscie i staram sie zlozyc cos sensownego

Jednoczesnie mam pytanie czy zna ktos jakis sensowny sklep z modelami w okolicy Bytomia?
Dodam iz o gieldzie modelarskiej w katowicach wiem.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za rady.
- Mariusz
- Kontakt:
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=1543& ... aty+makiet
A tutaj znajdziesz pełno zdjęc i rysunków makiet.
A tutaj znajdziesz pełno zdjęc i rysunków makiet.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Witaj w gronie TT. Z zestawu który prezentujesz mozesz wykorzystać lokomotywę jako zakładową, wagon kryty Tuborg jak najbardziej, reszta taboru do przemalowania jako gospodarczy i tyle. Warto już myśleć nad przyszłością - DCC
Co do makiety polecam świetną i znaną stronkę: http://as.rumia.edu.pl/tt/makieta/index.htm tam znajdziesz w zasadzie wszystkie podstawowe kryteria budowy makiety.

Co do makiety polecam świetną i znaną stronkę: http://as.rumia.edu.pl/tt/makieta/index.htm tam znajdziesz w zasadzie wszystkie podstawowe kryteria budowy makiety.

-
- Kontakt:
no cześć fajnie że tyle ludzi z okolic bytomia to kręci
moge sugestie.
1. ten zestaw jest dla dzieci więc nie nadaje się raczej na realistyczną makietę (chyba że takie przeznaczenie ma makieta mieć)
2. tory tylko i wyłącznie modelowe c80
3. v36
dobrze mieć taką jedną do przepychania wagoników po zwrotnicach
4. plany dostałeś
ale ja sie podpisuje pod kolegą nademną lepiej samemu coś wymyślić powolutku na spokojnie najlepiej nakupić torów i spróbować to łądnie ułożyć
a może jakiś tunel albo most
TTCAD to taki fajny programik pomoże ci na sucho zaprojektować sobie rozkład torowiska (chwała Tadeuszowi D. - autorowi za tak fajny programik)

1. ten zestaw jest dla dzieci więc nie nadaje się raczej na realistyczną makietę (chyba że takie przeznaczenie ma makieta mieć)
2. tory tylko i wyłącznie modelowe c80
3. v36

4. plany dostałeś

a może jakiś tunel albo most