Ja tego nie zrobiłem dla Tilliga, ale dla NAS. Żebyśmy potem nie narzekali, że napisy nie takie. Ile z tego Tillig wypusci? Tego nie wiem. Ale będę szczęśliwy jak na początek wyjdzie set z prawidłowo oznakowanymi wagonami!Witek M. pisze: Brawo, brawo. Odwalcie dla T. pol roboty za darmo, a moze z laski ostempluje nam z jeden wagon... Firma leje na nas z gory od zawsze.
Zróbmy coś dobrego dla siebie
Moderator: mod-Tabor
- Charakterek
- Kontakt:
Re: Zróbmy coś dobrego dla siebie
- Witek M.
- Kontakt:
Brawo, brawo. Odwalcie dla T. pol roboty za darmo, a moze z laski ostempluje nam z jeden wagon... Firma leje na nas z gory od zawsze. Slusznie i dosadnie okreslil hugwa ta sytuacje:sTTaszek pisze: [...] Brawo, tak trzymac. Miejmy nadzieje, ze chociaz czesc trafi do produkcji.
[...] poszukiwania numeru dla tego wagonu sa wedlug mnie schylaniem sie po mydlo pod wieziennym prysznicem [...]
- sTTaszek
- Kontakt:
Nie chodzi o nowe modele, ale o nowe oznaczenia dla już produkowanych modeli. Koszty wykonania oznaczeń są znacząco niższe niż wykonanie nowego modelu. Na nowy model Tilliga typowy dla PKP (produkcji polskiej) nie ma co liczyć.Ichu pisze:Przygotować produkcję nowych modeli - to też są koszty, które trzeba ponieść.
Trochę to zawiłe, ja osobiście uważam, że dla Tilliga ważne jest to jak dany produkt się sprzedaje, a nie to, gdzie jest kupowany i kto go kupuje. Gdyby modele PKP sprzedawały się lepiej niż DR/DB czy nawet CD/CSD, byłoby ich znacząco więcej w ofercie.Charakterek pisze:A potem wszyscy zaczną kupować tabor PKP w Czechach, Niemczech i Tillig dojdzie jak zawsze do przekonania, że skoro Polakom najmniej zależy na sprzedaży PKP w Polsce, to po kiego się wysilać robiąc PKP dla Niemców i Czechów (towar nawet PKP kupiony w Niemczech liczy się dla Niemców, niestety), skoro można zrobić coś DR/DB i CD/CSD, i będzie lepiej schodziło, bo przecież to Oni a nie My kupujemy (pomimo, że to kupujemy my, ale to nie idzie do Polskich sklepów)
Brawo, tak trzymać. Miejmy nadzieję, że chociaż część trafi do produkcji.Charakterek pisze:Żeby nie było - Tillig już dostał ode mnie 10 oznakowań wagonów i dwie lokomotywy. A co z tym zrobi - czas pokaże.
- Marcin
- Kontakt:
SM 42....
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Nie. Raczej cos zdecydwanie bardziej realistycznego.Witek M. pisze:To oprocz SM26 bedzie jeszcze jakas EP28?
Krzysztof
- Witek M.
- Kontakt:
To oprocz SM26 bedzie jeszcze jakas EP28?Charakterek pisze: [...] Tillig juz dostal ode mnie 10 oznakowan wagonów i dwie lokomotywy [...]

- Charakterek
- Kontakt:
A potem wszyscy zaczną kupować tabor PKP w Czechach, Niemczech i Tillig dojdzie jak zawsze do przekonania, że skoro Polakom najmniej zależy na sprzedaży PKP w Polsce, to po kiego się wysilać robiąc PKP dla Niemców i Czechów (towar nawet PKP kupiony w Niemczech liczy się dla Niemców, niestety), skoro można zrobić coś DR/DB i CD/CSD, i będzie lepiej schodziło, bo przecież to Oni a nie My kupujemy (pomimo, że to kupujemy my, ale to nie idzie do Polskich sklepów)
I tak się skończy pisanie typu Ej Tillig
Żeby nie było - Tillig już dostał ode mnie 10 oznakowań wagonów i dwie lokomotywy. A co z tym zrobi - czas pokaże. Teraz poszukuję oznaczeń na trzecią lokomotywę.
Ostatnio wysyłaliśmy piękne oznaczenia wektorowe w CDR na wagony z setu. Wydatnie pomogli Oelka, DBv i Krzysztof Koj. Ponoć mają się zastosować do naszych oznaczeń. Ale czy się zastosują?
Ja osobiście przez te oznaczenia wagonów i loków straciłem ze 100 dni swojego czasu nie wspomne o kosztach, bo to nieistotne.
I tak się skończy pisanie typu Ej Tillig
Żeby nie było - Tillig już dostał ode mnie 10 oznakowań wagonów i dwie lokomotywy. A co z tym zrobi - czas pokaże. Teraz poszukuję oznaczeń na trzecią lokomotywę.
Ostatnio wysyłaliśmy piękne oznaczenia wektorowe w CDR na wagony z setu. Wydatnie pomogli Oelka, DBv i Krzysztof Koj. Ponoć mają się zastosować do naszych oznaczeń. Ale czy się zastosują?
Ja osobiście przez te oznaczenia wagonów i loków straciłem ze 100 dni swojego czasu nie wspomne o kosztach, bo to nieistotne.
- Adamczewski
- Kontakt:
Spróbować można, ale obawiam się że Tillig ma lepszych speców od marketingu i sprzedaży... Przygotować produkcję nowych modeli - to też są koszty, które trzeba ponieść.
Z drugiej strony można zauważyć że docenia nasz rynek, choćby ostatnią promocją. No cóż, od napisania listu nikt jeszcze w gębę nie zarobił
Z drugiej strony można zauważyć że docenia nasz rynek, choćby ostatnią promocją. No cóż, od napisania listu nikt jeszcze w gębę nie zarobił

-
- Kontakt:
Zróbmy coś dobrego dla siebie
Tak sobie teraz myślę przecież Tillig ma pod nosem pełno wagonów które jeżdżą, jeździły na PKP. No i to nie jest nic nowego. Ale zastanawia mnie jedno jeśli podsunęlibyśmy Tilligowi gotowe projekty oznaczeń, malowań itp wagonów w głównej mierze towarowych to czy producent pomyślał by nad seryjną produkcją
Jakby powiedziałoby mu się ej Ty Tillig zacznij produkować nam te wagony to my będziemy zadowoleni, TT będzie rosła w siłę a Ty będziesz miał kasę i wyższe słupki sprzedaży w Polsze
Czy ktoś mógłby wystosować takie pismo do producenta
Co uważacie o takim pomyśle