Zróbmy coś dobrego dla siebie

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Re: Zróbmy coś dobrego dla siebie

Post autor: Charakterek »

Witek M. pisze: Brawo, brawo. Odwalcie dla T. pol roboty za darmo, a moze z laski ostempluje nam z jeden wagon... Firma leje na nas z gory od zawsze.
Ja tego nie zrobiłem dla Tilliga, ale dla NAS. Żebyśmy potem nie narzekali, że napisy nie takie. Ile z tego Tillig wypusci? Tego nie wiem. Ale będę szczęśliwy jak na początek wyjdzie set z prawidłowo oznakowanymi wagonami!
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

sTTaszek pisze: [...] Brawo, tak trzymac. Miejmy nadzieje, ze chociaz czesc trafi do produkcji.
Brawo, brawo. Odwalcie dla T. pol roboty za darmo, a moze z laski ostempluje nam z jeden wagon... Firma leje na nas z gory od zawsze. Slusznie i dosadnie okreslil hugwa ta sytuacje:
[...] poszukiwania numeru dla tego wagonu sa wedlug mnie schylaniem sie po mydlo pod wieziennym prysznicem [...]
Awatar użytkownika
sTTaszek
Kontakt:

Post autor: sTTaszek »

Ichu pisze:Przygotować produkcję nowych modeli - to też są koszty, które trzeba ponieść.
Nie chodzi o nowe modele, ale o nowe oznaczenia dla już produkowanych modeli. Koszty wykonania oznaczeń są znacząco niższe niż wykonanie nowego modelu. Na nowy model Tilliga typowy dla PKP (produkcji polskiej) nie ma co liczyć.
Charakterek pisze:A potem wszyscy zaczną kupować tabor PKP w Czechach, Niemczech i Tillig dojdzie jak zawsze do przekonania, że skoro Polakom najmniej zależy na sprzedaży PKP w Polsce, to po kiego się wysilać robiąc PKP dla Niemców i Czechów (towar nawet PKP kupiony w Niemczech liczy się dla Niemców, niestety), skoro można zrobić coś DR/DB i CD/CSD, i będzie lepiej schodziło, bo przecież to Oni a nie My kupujemy (pomimo, że to kupujemy my, ale to nie idzie do Polskich sklepów)
Trochę to zawiłe, ja osobiście uważam, że dla Tilliga ważne jest to jak dany produkt się sprzedaje, a nie to, gdzie jest kupowany i kto go kupuje. Gdyby modele PKP sprzedawały się lepiej niż DR/DB czy nawet CD/CSD, byłoby ich znacząco więcej w ofercie.
Charakterek pisze:Żeby nie było - Tillig już dostał ode mnie 10 oznakowań wagonów i dwie lokomotywy. A co z tym zrobi - czas pokaże.
Brawo, tak trzymać. Miejmy nadzieję, że chociaż część trafi do produkcji.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

SM 42....
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Witek M. pisze:To oprocz SM26 bedzie jeszcze jakas EP28? :?
Nie. Raczej cos zdecydwanie bardziej realistycznego.

Krzysztof
Awatar użytkownika
Witek M.
Kontakt:

Post autor: Witek M. »

Charakterek pisze: [...] Tillig juz dostal ode mnie 10 oznakowan wagonów i dwie lokomotywy [...]
To oprocz SM26 bedzie jeszcze jakas EP28? :?
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

A potem wszyscy zaczną kupować tabor PKP w Czechach, Niemczech i Tillig dojdzie jak zawsze do przekonania, że skoro Polakom najmniej zależy na sprzedaży PKP w Polsce, to po kiego się wysilać robiąc PKP dla Niemców i Czechów (towar nawet PKP kupiony w Niemczech liczy się dla Niemców, niestety), skoro można zrobić coś DR/DB i CD/CSD, i będzie lepiej schodziło, bo przecież to Oni a nie My kupujemy (pomimo, że to kupujemy my, ale to nie idzie do Polskich sklepów)

I tak się skończy pisanie typu Ej Tillig

Żeby nie było - Tillig już dostał ode mnie 10 oznakowań wagonów i dwie lokomotywy. A co z tym zrobi - czas pokaże. Teraz poszukuję oznaczeń na trzecią lokomotywę.

Ostatnio wysyłaliśmy piękne oznaczenia wektorowe w CDR na wagony z setu. Wydatnie pomogli Oelka, DBv i Krzysztof Koj. Ponoć mają się zastosować do naszych oznaczeń. Ale czy się zastosują?

Ja osobiście przez te oznaczenia wagonów i loków straciłem ze 100 dni swojego czasu nie wspomne o kosztach, bo to nieistotne.
Awatar użytkownika
Adamczewski
Kontakt:

Post autor: Adamczewski »

Spróbować można, ale obawiam się że Tillig ma lepszych speców od marketingu i sprzedaży... Przygotować produkcję nowych modeli - to też są koszty, które trzeba ponieść.
Z drugiej strony można zauważyć że docenia nasz rynek, choćby ostatnią promocją. No cóż, od napisania listu nikt jeszcze w gębę nie zarobił :D
BarTTek
Kontakt:

Zróbmy coś dobrego dla siebie

Post autor: BarTTek »

Tak sobie teraz myślę przecież Tillig ma pod nosem pełno wagonów które jeżdżą, jeździły na PKP. No i to nie jest nic nowego. Ale zastanawia mnie jedno jeśli podsunęlibyśmy Tilligowi gotowe projekty oznaczeń, malowań itp wagonów w głównej mierze towarowych to czy producent pomyślał by nad seryjną produkcją ?? Jakby powiedziałoby mu się ej Ty Tillig zacznij produkować nam te wagony to my będziemy zadowoleni, TT będzie rosła w siłę a Ty będziesz miał kasę i wyższe słupki sprzedaży w Polsze !! Czy ktoś mógłby wystosować takie pismo do producenta ?? Co uważacie o takim pomyśle ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”