Funny cars

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Filip
Kontakt:

Re: Funny cars

Post autor: Filip »

Czuję, że DeltaX zajmie się tą sprawą.
eremiTTa
Kontakt:

Funny cars

Post autor: eremiTTa »

Pomysł dla mnie bomba.
Jestem jak najbardziej za, tylko od pomysłu do realizacji bardzo długa droga.
Od siebie niewiele mogę zaoferować oprócz chęci posiadania takiego modelu.
Myślę, że rozpęta się tu burzliwa dyskusja i z uwaga będę śledził ten wątek.
Leszek Rak
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Funny cars

Post autor: DBv »

Był już temat Funny locos, wiec czemu by nie pogdybać dalej... Czemu by tak nie Forum locos? No może nie od razu locos, powiedzmy zacznijmy od cars :) Powiedzmy z okazji pierwszej rocznicy istnienia forum tt. Jeśli weźmiemy pod uwage stare forum to wypada to gdzieś w październiku, jeśli sie nie mylę. No ale w zasadzie cy ważne kiedy? Wszak cały czas poruszamy sie tu na poziomie rozważań. Ale do rzeczy... tak wiec model specjalny, okazyjny, dostepny tylko dla uczestników forum :) Aby go kupić trzeba by podać nick i mieć conajmniej jeden wpis, wszak model ma być dla forumowiczów a nie li tylko obserwatorów :) Ja proponował bym jakiś prosty model. Zazwyczaj z okazji wszelkich rocznic i okazji wykorzystuje sie do tego chłodnię 2osiową, wszak najwiecej wolnej powierzchni do zadrukowania. No właśnie ale czy winien być to model czysto kolekcjonerski? Z okazyjnym, fikcyjnym napisem? ucieszył by zapewne wielu z nas, forumowiczów, ale nie wszystkich, wszak niktórzy nie sa zainteresowani takim taborem, wolą coś, co mogliby normalnie włączyć do składu. A wiec w takim razie może jakiś wagon z opisem polskich kolei? Czemu, nie taboru polskiego ci u nas niedostatek, tak wiec i ten przyjmiemy :) Ale w takim razie co z rocznicą forum? na modelu tego widać w zaden sposob by nie było... Tak wiec moze połączyć by te dwa podejscia? I zrobić cóś takiego przykładowo:

Obrazek

Typowa weglarka Es, w nieco bardziej współczesnej wersji oznakowania, smiało można włączyć do każdego składu z epV, epIV-V czy nawet epIV. A forum? A jakze jest też coś o forum, wszak w formie bardzo dyskretnej, sugerującej wynajęcie wagonu okreslonej firmie. I co wy na to (pamiętając oczywiście, że cały czas poruszamy sie na etapie rozważań czysto teoretycznych)? :)
Ostatnio zmieniony 28 lip 2007, 19:07 przez DBv, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”