http://kolej.playpb.net
Parowozjada 2007
Moderator: mod-Imprezy
- 
				TKK
 - Kontakt:

- 
				Diospyros
 - Kontakt:

Re: Parowozjada 2007
Moi dwaj synkowie byli zachwyceni. Pierwszy raz jechali pociągiem i do tego parowozem. Po powrocie do domu natychmiast musiałem ustawić na torach poczciwą BR56 - następne trzy dni w domu było słychać tylko "uhuuuuu". 
Po wizycie w w wagonie z makietą, zostałem przez nich zobligowany do zbudowania "takiej duuuużej, oooolbrzymiej" makiety

Po wizycie w w wagonie z makietą, zostałem przez nich zobligowany do zbudowania "takiej duuuużej, oooolbrzymiej" makiety
- 
				chf
 - Kontakt:

A mógłby by być większe jakby na tej parowozjadzie pojawił si jedyny czynny przemysłowy paro0wóz. Los chciał że go tam nie chciano a szkoda. Byłby kolejną atrakcją wszelakich imprez kolejowych a tak mało kto wie że jest.

Frankowski Krzysztof

- piottrw
 - Kontakt:

Witam 
Zdjęcia są, ale przeżycia to dopiero coś.
Jechałem z moim synem pociągiem retro z Krakowa, na początku w ryflaku, bo do Ganza nie wpuszczali. W Suchej Beskidzkiej przy zmianie kierunku zaczęły sie problemy. Udało sie nam przesiąść do szczecińskiego SN-a, w trakcie przepompowywania wody do chłodnicy? ręczną pompą - poprostu cudo. Zaraz po wyjeździe ze stacji coś zaczęło dymić z przedziału silnikowego, - zapalił sie silnik jak zwierzył sie jeden człowiek z obsługi pociagu. Stanęlismy na szlaku, ale nie słyszałem żadnego sygnału A1 lub A2 bo drużyna dzielnie ugasiła płomienie Potem na częściowym popychu przez SN-a z Chabówki króry akurat był z tyłu skałdu, dotarliśmy do celu. Dalej to już wszystko normalnie, przejazd lokomotyw i festyn w skansenie. Oczywiście makieta kolegów z południa bardzo ładna, i bardzo duuuuuża!!!.
A nazbierany węgiel po rozdrobnieniu naładuję do moich węglarek
Pozdrawiam

Zdjęcia są, ale przeżycia to dopiero coś.
Jechałem z moim synem pociągiem retro z Krakowa, na początku w ryflaku, bo do Ganza nie wpuszczali. W Suchej Beskidzkiej przy zmianie kierunku zaczęły sie problemy. Udało sie nam przesiąść do szczecińskiego SN-a, w trakcie przepompowywania wody do chłodnicy? ręczną pompą - poprostu cudo. Zaraz po wyjeździe ze stacji coś zaczęło dymić z przedziału silnikowego, - zapalił sie silnik jak zwierzył sie jeden człowiek z obsługi pociagu. Stanęlismy na szlaku, ale nie słyszałem żadnego sygnału A1 lub A2 bo drużyna dzielnie ugasiła płomienie Potem na częściowym popychu przez SN-a z Chabówki króry akurat był z tyłu skałdu, dotarliśmy do celu. Dalej to już wszystko normalnie, przejazd lokomotyw i festyn w skansenie. Oczywiście makieta kolegów z południa bardzo ładna, i bardzo duuuuuża!!!.
A nazbierany węgiel po rozdrobnieniu naładuję do moich węglarek
Pozdrawiam
- WM-MODEL
 - Kontakt:

- 
				grzesiekk2
 - Kontakt:

Fotki z Rabki i Chabówki wrzuciłem tymczasowo na stronę http://www.bedzin-lagisza.cba.pl/
PS.
Fotki mogą ładować się trochę długo z racji tego że pobierane są całe zdjęcia i wyświetlane w postaci miniaturek.(~30 Mb)

PS.
Fotki mogą ładować się trochę długo z racji tego że pobierane są całe zdjęcia i wyświetlane w postaci miniaturek.(~30 Mb)
- WM-MODEL
 - Kontakt:

Kilka zdjęć "wagonowej" słowackiej makiety w TT: http://www.wm-model.martel.pl/index.php ... a%20w%20TT podczas Parowozjady 2007 w Chabówce.
Autorem zdjęć jest Paweł Piotr Miśkowiec, za jego przyzwoleniem

Autorem zdjęć jest Paweł Piotr Miśkowiec, za jego przyzwoleniem
- piottrw
 - Kontakt:

Witam
W tym roku jadę z moim małym
Pozdrawiam

W tym roku jadę z moim małym
Pozdrawiam
- Karol
 - Moderator
 - Kontakt:

Jestem na 100%

- 
				pedro
 - Kontakt:

Raczej będziemy razem z młodym więc będzie fotorelacjawhosho pisze:A czułem żeby zamówić bilety na tydzień póżniej...... Odpadam
					Ostatnio zmieniony 21 lip 2007, 22:25 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.

- Jacekk
 - Kontakt:

Ja też niestetywhosho pisze: Odpadam
					Ostatnio zmieniony 21 lip 2007, 08:55 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				whosho
 - Kontakt:

A czułem żeby zamówić bilety na tydzień póżniej......  Odpadam - Kolejka
 - Kontakt:

Ja też. Będę ok. 240km na zachód od domu. Ale nawet się tym nie martwię.

- Marcin
 - Kontakt:

nieeeeeee 
!! znów nie pojadę 
!!!  

- drlukasz
 - Kontakt:

Parowozjada 2007
Za stroną Chabówki - http://www.skansen.hg.pl/1/lato07.html

Specjalnie na tę okazję do Skansenu przyjedzie słowacki Klub Modelarzy Kolejowych i Miłośników Kolei z Komarna, który w zabytkowym wagonie będzie prezentował czynne makiety kolejowe w skali 1:120 (TT)