skład DB Cargo
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
-
Adams
- Kontakt:
Re: skład DB Cargo
Amunicja pod brezentem
Chyba nie
Toż to lepsza kasa niż wywalanie węgla z wagonów 
- Mariusz
- Kontakt:
Piszesz że z amunicją i cenzura wycięła. Nie działają linki.
-
mariosz
- Kontakt:
A oto te wagoniki zagraniczne z tego składu z
zabawkami

A tu kilka innych zagranicznychwagonów które sfociłem w Skarżysku reszta na mojej stronie www.kolejskarzysko.net w galerii wagonów towarowych

A tu kilka innych zagranicznychwagonów które sfociłem w Skarżysku reszta na mojej stronie www.kolejskarzysko.net w galerii wagonów towarowych

Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 23:38 przez mariosz, łącznie zmieniany 4 razy.
-
mariosz
- Kontakt:
Pisałem tu już wcześniej o składach wagonów DB CARGO i Railiona w Świętokrzyskim. Teraz już wiem co tam tak często robią
W Skarżysku są zakłady zbrojeniowe MESKO i właśnie te składy są tam przetaczane na teren zakładów, potem czekają na bocznicy na elektrowóz i jadą w stronę Wawy pociągi z auminicją
www.kolejskarzysko.net
[center]www.kolejskarzysko.net[/center]
[center]Ponad 300 zdjęć, filmy, kolejowe crash testy, aktywna mapa węzła i wiele ciekawych rzeczy.Zapraszam!!![/center]
[center]Ponad 300 zdjęć, filmy, kolejowe crash testy, aktywna mapa węzła i wiele ciekawych rzeczy.Zapraszam!!![/center]
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
DBCargo to już przeszłość. Firma po nawiązaniu ścisłej współpracy z NSCargo utworzyła spółkę Railion. Aktualnie Railion jest częścią DBLogistics, które obejmuje różne środki transportu szynowego, drogowego (m.in. znaną firmę transportową Schenker) czy morskiego.
Aktualny schemat malowania taboru przedstawia np ten model:
http://www.tillig.com/bi-shop/02336.jpg
Aktualny schemat malowania taboru przedstawia np ten model:
http://www.tillig.com/bi-shop/02336.jpg
- Marcin
- Kontakt:
Railion, DB Cargo, DB, sama stal na platformach. Railion ma dopisek DB Logistics inaczej niz u Tilliga. Ciekawe.
- Jacekk
- Kontakt:
Wczoraj miałem kamerke przy sobie i nagrałem przejazd pociągu towarowego z 3 podobnymi wagonami, jednak są strasznie brudne i troszeczkę zniszczone (na samym końcu składu). Za jakość nagrania przepraszam, ale pogorszyła się po wrzuceniu na youtube.
klik
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 23:35 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
- BR101 112-1
- Kontakt:
IRR - Koleje Irackie
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A co to jestDBv pisze:... zarządu IRR,
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Jak do tej pory to wagonami najbardziej egzotycznych zarządów kolejowych z jakimi się spotkałem na polskich torach były platformy do przewozu kontenerów zarządu IRR, które spotkałem w Jaworzynie Śl w drodze ze Świdnicy.
- Kolejka
- Kontakt:
U mnie w Tychach praktycznie codziennie można spotkać auto-transportery i wagony Hbbillnss z logo FS (Włoskie). Czasami też jeżdżą wagony z DB Cargo (albo Railion).
-
mariosz
- Kontakt:
podobnie jest w Świętokrzyskim, jeśli już jedzie jakiś skład nie złożony z samych węglarek to jedzie wymieszany:PKP CARGO, CD , DB, Railion.... . Najczęsciej takie miszanki występują w składach z wagonami krytymi- te nasuwane segmenty albo plandeki, lub w składach z paliwen lub gazami. Mi się ogólnie to bardzo podoba widać wtedy co mamy w Polsce, a co jeździ za granicą. Kiedyś mnie rozśmieszyło to, że cały pociąg był DB i wszystkie cysterny były produkcji polskiej
Na mojej stronce w galerii foto macie zdjęcia wagonów, i jest tam wiele z innych krajów www.kolejskarzysko.net
[center]www.kolejskarzysko.net[/center]
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Bylo.tydzial pisze:Jest coś takiego jak europejski park wagonów kraje które są w tym parku mają obowjązek udostępnić określoną liczbę wagonów, znakuję się je "OPW"
OPW istanialo w ramach RWPG. Jezeli po bodaj 17 latach od rozpadu ktos jeszcze pamieta Rade Wzajemnej Pomocy Gospodarczej, ktora miala laczyc gospodarki panstw uzaleznionych od ZSRR.
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 05 cze 2007, 07:46 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
- tydzial
- Kontakt:
Jest coś takiego jak europejski park wagonów kraje które są w tym parku mają obowjązek udostępnić określoną liczbę wagonów,znakuję się je "OPW"
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Przeworsk lezy na linii prowadzacej do Przemysla i granicy z Ukraina. Tak wiec, jesli ktos w Niemczech sprowadza cos lub eksportuje na Ukraine to wagony te znalazly sie na wlasciwej trasie. W Polsce mozna napotkac wagony towarowe z calej Europy, a te z krajow osciennych sa raczej dosc codziennym widokiem.Jacekk pisze:Dzisiaj byłem na stacji PKP w mojej miejscowości i widziałem skład towarowy z niemieckimi wagonami DB Cargo. Trochę się zdziwiłem, bo Przeworsk leży po drugiej stronie Polski licząc od Niemiec.
I tutaj nasówa mi się pytanie. Dlaczego te wagony tutaj były![]()
Może dla niektórych to pytanie może wydać się głupie, ale ja na kolei 1:1 nie znam się za bardzo.
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 05 cze 2007, 07:46 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.