skład DB Cargo

Dział poświęcony prawdziwej Kolei i wszystkiemu co z nią związane czyli tabor, newsy, ciekawostki, itd.

Moderator: mod-Kolej w skali 1:1

ODPOWIEDZ
Adams
Kontakt:

Re: skład DB Cargo

Post autor: Adams »

Amunicja pod brezentem :shock: Chyba nie ?? Toż to lepsza kasa niż wywalanie węgla z wagonów :lol:
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Piszesz że z amunicją i cenzura wycięła. Nie działają linki.
mariosz
Kontakt:

Post autor: mariosz »

A oto te wagoniki zagraniczne z tego składu z !! zabawkami !! :mrgreen: :arrow:
Obrazek Obrazek Obrazek
A tu kilka innych zagranicznychwagonów które sfociłem w Skarżysku reszta na mojej stronie www.kolejskarzysko.net w galerii wagonów towarowych
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 23:38 przez mariosz, łącznie zmieniany 4 razy.
mariosz
Kontakt:

Pisałem tu już wcześniej o składach wagonów DB CARGO i Railiona w Świętokrzyskim. Teraz już wiem co tam tak często robią :mrgreen: W Skarżysku są zakłady zbrojeniowe MESKO i właśnie te składy są tam przetaczane na teren zakładów, potem czekają na bocznicy na elektrowóz i jadą w stronę Wawy pociągi z auminicją :o
:arrow: :arrow: :arrow: www.kolejskarzysko.net
[center]www.kolejskarzysko.net[/center]
[center]Ponad 300 zdjęć, filmy, kolejowe crash testy, aktywna mapa węzła i wiele ciekawych rzeczy.Zapraszam!!![/center]
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

DBCargo to już przeszłość. Firma po nawiązaniu ścisłej współpracy z NSCargo utworzyła spółkę Railion. Aktualnie Railion jest częścią DBLogistics, które obejmuje różne środki transportu szynowego, drogowego (m.in. znaną firmę transportową Schenker) czy morskiego.
Aktualny schemat malowania taboru przedstawia np ten model:
http://www.tillig.com/bi-shop/02336.jpg
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Railion, DB Cargo, DB, sama stal na platformach. Railion ma dopisek DB Logistics inaczej niz u Tilliga. Ciekawe.
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Post autor: Jacekk »

Wczoraj miałem kamerke przy sobie i nagrałem przejazd pociągu towarowego z 3 podobnymi wagonami, jednak są strasznie brudne i troszeczkę zniszczone (na samym końcu składu). Za jakość nagrania przepraszam, ale pogorszyła się po wrzuceniu na youtube.
:arrow: klik

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 23:35 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Post autor: BR101 112-1 »

IRR - Koleje Irackie
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

DBv pisze:... zarządu IRR,
A co to jest ??
:P
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Jak do tej pory to wagonami najbardziej egzotycznych zarządów kolejowych z jakimi się spotkałem na polskich torach były platformy do przewozu kontenerów zarządu IRR, które spotkałem w Jaworzynie Śl w drodze ze Świdnicy.
Awatar użytkownika
Kolejka
Kontakt:

Post autor: Kolejka »

U mnie w Tychach praktycznie codziennie można spotkać auto-transportery i wagony Hbbillnss z logo FS (Włoskie). Czasami też jeżdżą wagony z DB Cargo (albo Railion).
mariosz
Kontakt:

podobnie jest w Świętokrzyskim, jeśli już jedzie jakiś skład nie złożony z samych węglarek to jedzie wymieszany:PKP CARGO, CD , DB, Railion.... . Najczęsciej takie miszanki występują w składach z wagonami krytymi- te nasuwane segmenty albo plandeki, lub w składach z paliwen lub gazami. Mi się ogólnie to bardzo podoba widać wtedy co mamy w Polsce, a co jeździ za granicą. Kiedyś mnie rozśmieszyło to, że cały pociąg był DB i wszystkie cysterny były produkcji polskiej :mrgreen: Na mojej stronce w galerii foto macie zdjęcia wagonów, i jest tam wiele z innych krajów www.kolejskarzysko.net
[center]www.kolejskarzysko.net[/center]
[center]Ponad 300 zdjęć, filmy, kolejowe crash testy, aktywna mapa węzła i wiele ciekawych rzeczy.Zapraszam!!![/center]
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

tydzial pisze:Jest coś takiego jak europejski park wagonów kraje które są w tym parku mają obowjązek udostępnić określoną liczbę wagonów, znakuję się je "OPW"
Bylo.
OPW istanialo w ramach RWPG. Jezeli po bodaj 17 latach od rozpadu ktos jeszcze pamieta Rade Wzajemnej Pomocy Gospodarczej, ktora miala laczyc gospodarki panstw uzaleznionych od ZSRR.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 05 cze 2007, 07:46 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

Jest coś takiego jak europejski park wagonów kraje które są w tym parku mają obowjązek udostępnić określoną liczbę wagonów,znakuję się je "OPW"
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Jacekk pisze:Dzisiaj byłem na stacji PKP w mojej miejscowości i widziałem skład towarowy z niemieckimi wagonami DB Cargo. Trochę się zdziwiłem, bo Przeworsk leży po drugiej stronie Polski licząc od Niemiec.
I tutaj nasówa mi się pytanie. Dlaczego te wagony tutaj były ??
Może dla niektórych to pytanie może wydać się głupie, ale ja na kolei 1:1 nie znam się za bardzo.
Przeworsk lezy na linii prowadzacej do Przemysla i granicy z Ukraina. Tak wiec, jesli ktos w Niemczech sprowadza cos lub eksportuje na Ukraine to wagony te znalazly sie na wlasciwej trasie. W Polsce mozna napotkac wagony towarowe z calej Europy, a te z krajow osciennych sa raczej dosc codziennym widokiem.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 05 cze 2007, 07:46 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kolej w skali 1:1”