Sprawdziłem na ustawieniach fabrycznych z dekoderem Gold Mini - jedzie płynnie od 4 (Lenz, 0-28). Co ciekawe V200(Tillig) jedzie płynnie od 3. Na 1 jadą płynnie jedynie wszystkie posiadane przeze mnie lokomotywy Kuehna, BR 203, VT137, BR 52 po przeróbkach (Tillig) i RN 232 (Roco).Karol pisze:Piękna to ona jest ale tylko tyle, po zaistalowaniu dekodera toto niestety prawie jedzie. Jak się ją popycha palcem to jest wszystko OK
Mój TT-tabor - Jacekk
Moderator: mod-Moja TT
-
- Kontakt:
Re: Mój TT-tabor - Jacekk
Ostatnio zmieniony 31 maja 2007, 07:51 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Profilowania do GBBkolejki nawet nie ma sensu robić, szkoda bo loka bardzo ładna.
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Piękna to ona jest ale tylko tyle, po zaistalowaniu dekodera toto niestety prawie jedzie.
Jak się ją popycha palcem to jest wszystko OK
Jak się ją popycha palcem to jest wszystko OK

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Jest piękna, prawda?DBv pisze:Się o tej BR80 naczytałe, ale ze te pieniądze to i tak mi się podoba. Jak wypuszcza wersję w epoce IV to kupię.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:39 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Się o tej BR80 naczytałe, ale ze te pieniądze to i tak mi się podoba. Jak wypuszcza wersję w epoce IV to kupię.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
To zdaje się wspólna cecha w Roco. Mialem dwie loki H0e i tak samo zachowywał się napęd jak Grzegorz opisał (gabarytowo napęd taki sam jak BR80). Co do niemożności oparcia się urokowiGrzegorz TT pisze: Problem leży w braku precyzji jego wykonania i materiałach. Napęd "układa" się do kierunku jazdy. Jeżeli lokomotywa na początku będzie jeździła do przodu to tak jej zostanie. Do tyłu będzie rzęziła .Pomimo tej dość poważnej wady ja nie mogłem oprzeć się jej urokowi.

Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:39 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Dziękuję - już nabyłemJacekk pisze:Z tego co czytałem BR80 nie jest najlepszym modelem, dlatego zostawię ją komuś innemu.

A teraz poważnie - lokomotywa jest piękna ale posiada dość niechlujnie wykonany napęd. To że jest na jedna oś ma raczej niewielkie znaczenie. Problem leży w braku precyzji jego wykonania i materiałach. Napęd "układa" się do kierunku jazdy. Jeżeli lokomotywa na początku będzie jeździła do przodu to tak jej zostanie. Do tyłu będzie rzęziła .Pomimo tej dość poważnej wady ja nie mogłem oprzeć się jej urokowi

Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:39 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Masz racje nie zauwazylem roznic podanych przez CiebieDBv pisze:Różnice pomiędzy modelami to:
wersje w epoce II mają inny tender niż wszystkie pozostałe, odzwierciedlający wczesniejszą konstrukcję;
wersja epoki III zarządu DB ma inne wiatrownice (Wittego) i inaczej umieszczoną sprężarkę (pod podestem)

- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Linkując do strony Tilliga, prosze najlepiej podawać bezpośrednio adres obrazka. Nie jest to tak wygodne jak adres strony z modelem, ale niestety po czasie "sesja wygasa" i znaleźć to co trzeba później nie sposób. Bezpośredni adres obrazka zazwyczaj zawiera w nazwie numer modelu, więc jest to informacja wystarczająca. Podane przez charakterka adresy dotyczyły eilzugów w malowaniu "Karwendellexpress".
Różnice pomiędzy modelami to:
wersje w epoce II mają inny tender niż wszystkie pozostałe, odzwierciedlający wczesniejszą konstrukcję
wersja epoki III zarządu DB ma inne wiatrownice (Wittego) i inaczej umieszczoną sprężarkę (pod podestem)
Różnice pomiędzy modelami to:

Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:40 przez DBv, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Wczoraj jeszcze dzialaloWojTTek pisze:To już chyba któryś raz jak Charakterek podaje linki do stron o dziwnej treści

Przede wszystkim epokami!! Zielona to DRG IIep. a 02121 to DR IIIep. To wplynie na pozniejszy wybor skladu osobowego do lokomotywy. Pod warunkiem, ze chcesz w miare trzymac sie epok.Jacek pisze:A jeżeli chodzi o parowóz BR01 czy wersja 02125 różni się od 02121 czymś więcej niż tylko malowaniem
W zwiazku z roznymi epokami, roznia sie oznaczeniami, innych roznic raczej nie ma. Ta sama matryca.
DOPISANE:
Jest jeszcze BR01 w DR IVep.. Numer katalogowy to 02124. Wiec jak widzisz masz w czym wybierac. Musisz sie tylko zdecydowac na epoke

- Jacekk
- Kontakt:
Charakterek wcześniej napisałWojTTek pisze:To już chyba któryś raz jak Charakterek podaje linki do stron o treści:Kod: Zaznacz cały
Upps... Aus Sicherheitsgründen ist die Dauer einer inaktiven Sitzung auf 30 Minuten beschränkt. Dies bedeutet, sollte innerhalb dieser Zeitspanne keine Aktivitäten Ihrerseits erfolgen, wird die Sitzung automatisch geschlossen. Neue Sitzung beginnen...
Wcześniej ta strona działała, teraz nie, więc jest to tylko błąd tymczasowy.Charakterek pisze:Oj nie tylko:
02121 - DR ep III - to Cię powinno najbardziej zainteresować...
A jeżeli chodzi o parowóz BR01 czy wersja 02125 różni się od 02121 czymś więcej niż tylko malowaniem

Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:38 przez Jacekk, łącznie zmieniany 2 razy.
- WojTTek
- Kontakt:
To już chyba któryś raz jak Charakterek podaje linki do stron o treści:
Kod: Zaznacz cały
Upps...
Aus Sicherheitsgründen ist die Dauer einer inaktiven Sitzung auf 30 Minuten beschränkt. Dies bedeutet, sollte innerhalb dieser Zeitspanne keine Aktivitäten Ihrerseits erfolgen, wird die Sitzung automatisch geschlossen.
Neue Sitzung beginnen...
- Charakterek
- Kontakt:
-
- Kontakt:
BR101 112-1 masz racje, moglem podac jako przyklad Elekryczna Pospieszna 05, 07, 08 lu 09 wtedy bys sie nie przyczepil
Ja takiego obrazka jeszcze nie widzialem stad moj post, mea culpa.
Kazdy zbiera to co lubi i co mu sie podoba (i tak zeby sie w budzecie zmiescil).

et22 - Jezeli dobrze czytam posty, to kolega Jacekk chce zielona, ale zbiera IIIep. W zwiazku z tym napisalem sklady pasujace do propozycji Charakterka. Masz racje, boczniaki raczej pasuja do ruchu lokalnego. I tak jakJacekk pisze:Dopiero niedawno zdecydowałem się jaki tabor chcę zbierać. Ten towarowy z ładunkiem drewna kupowałem z myślą o IIIep.
pasuja do BR01.et22 pisze:właściwie wyboru nie masz - tylko Eilzugwaweny
Kazdy zbiera to co lubi i co mu sie podoba (i tak zeby sie w budzecie zmiescil).
-
- Kontakt:
I biorąc to pod uwagę, oraz to, że chcesz wersję zieloną - DRG - to właściwie wyboru nie masz - tylko Eilzugwaweny i to najlepiej zielone DRG, a nie zielone DR proponowane przez pepsigo2pl. Boczniaki do tego parowozu to chyba mimo wszystko w ogóle nie pasują - te produkowane przez Tilliga, to raczej do pociągów osobowych, lokalnych. Jeśli nie chcesz mieć zgodności epok, to masz już większy wybór.Co nie zmienia faktu, że BR01 to rasowy lok pośpieszny (...)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:37 przez et22, łącznie zmieniany 1 raz.