Buda wchodzi bez problemu. Montaż odwrotny czyli procesorem do dołu.
Dla ciekawych procesor ten sam tylko w obudowie SS

I wtedy góra praktycznie płaska

Od kilku dni 2 szt przechodzą testy. Na razie wszystko OK.
Moderator: mod-Elektryka i DCC
O... widzisz, pomyliłem dekodery, masz rację, zamiast SUSI jest RailCom... wprowadziłem w błąd. SUSI jest w 'dużym" Goldzie.ArturSch pisze:A gdzie Ty tam masz SUSIkolejarz pisze:S.U.S.I
A gdzie Ty tam masz SUSIkolejarz pisze:S.U.S.I
Skoro gniazd nie było to znaczy, że modele przynajmniej w tej kwestii zgodne są z informacjami zamieszczonymi w oficjalnych katalogach na 2004 i 2006/07 wydanych przez producenta.pepsigo2pl pisze:Co zas sie tyczy V60, nie wszystkie JUZ maja gniazda. Jestem posiadaczem dwoch V60 i zadna nie ma gniazda96122 i 96135. Obydwie w katalugu Artura sa opisane jako lokomotywy z gniazdem, wiec wyobraz sobie moje zdziwienie jak otworzylem 96122 i gniazda nie bylo. Wyobraz sobie moja wscieklosc, gdy otworzylem 96135 i tam tez gniazda nie bylo...
Tak wlasnie patrzylem na te elementy na rodzimej TE-1/TE-2 jakies takie DUZE one sa, co w dobie powszechnej miniaturazacji troche mnie zastanowilo. Moze chodzi tu o dostepnosc/cene poszczegolnych podzespolow, nie zabieram w tym temacie glosu, elektronikiem nie jestemkolejarz pisze: Problem nie polega w wykonaniu, tylko w rozmieszczeniu komponentów dekodera tak, by po jego włożeniu do loka nie okazało się, że któraś część opiera się na ramie loka lub buda nie chce się zamknąć. A z tego co widać na zdjęciach dekoderów rodzimej produkcji, elementy wykorzystywane są dość spore. Także trzeba pytkę dopasować do loków w których ma się ona znajdować... może da się jakoś rozstawić elementy, by można było zamontować do wszystkich loków, ale to trzeba mieć te loki...
Problem nie polega w wykonaniu, tylko w rozmieszczeniu komponentów dekodera tak, by po jego włożeniu do loka nie okazało się, że któraś część opiera się na ramie loka lub buda nie chce się zamknąć. A z tego co widać na zdjęciach dekoderów rodzimej produkcji, elementy wykorzystywane są dość spore. Także trzeba pytkę dopasować do loków w których ma się ona znajdować... może da się jakoś rozstawić elementy, by można było zamontować do wszystkich loków, ale to trzeba mieć te loki...pepsigo2pl pisze: Podsumowując: Czemu nie wykonać takiej płytki jak TE-1/TE-2 lub takiej z samym gniazdem NEM w wielkościach pasujących do V60 i V100?
Takie samo pytanie mogl bym zadac o plytke wykonana przez Darka5860KrzyszTTof pisze:Czemu służy ta płytka do V60?
Co zas sie tyczy V60, nie wszystkie JUZ maja gniazda. Jestem posiadaczem dwoch V60 i zadna nie ma gniazdaKrzyszTTof pisze:Przecież loki z tej serii mają fabryczne gniazdo dekodera zgodne z NEM.
Czemu służy ta płytka do V60? Przecież loki z tej serii mają fabryczne gniazdo dekodera zgodne z NEM.pepsigo2pl pisze: A moze tak, gdyby sie pojawila sie plytka do V60 lub V100 na pewno wzbudzilaby wieksza sensacje i nie tylko w Naszym gronie forumowiczow. Moze np cos takiego jak na ponizszych fotkach??
Plytke zamiast gniazda dekodera mozna by bylo JUZ wyposazyc w dekoder. Jestem pewien, ze znalazloby sie chetnych nie tylko w Polsce. Plytka z powyzszych fotek jest dostepna w cenie 6EUR/szt.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość