Modelmania / www.modelmania.com.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl

Post autor: oelka »

ArturSch pisze:Mamy podstawy twierdzić, że dystrybutor Roco na Polskę obsługuje w pierwszej kolejności aglomerację warszawską, a z 1-2 tygodniowym opóźnieniem resztę kraju. Możliwe, że taka sytuacja wynika z faktu iż sklepy z Warszawy mogą towar odbierać osobiście = natychmiast, natomiast przesyłki po kraju, dziwnym trafem czekają na wysyłkę ...w nowym tygodniu lub ...za dwa.
Gdyby tak bylo to Parowozik juz dawno mialby dla mnie zestaw Hbbillns w TT, a nie ma...
Może to bałagan, a może polityka .....
Balagan to w Dreamie jest na tyle duzy, ze przez ponad miesiac nie sa w stanie wstawic towaru do w sumie wlasnego sklepu w Lodzi, choc towar lezy w hurtowni. Najwyraznuej od jakiegos czasu w zespole Pawinskiego zapanowalo chyba jakies spore rozprezenie...

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, 14:44 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Nieważne jaką aglomerację obsługuje. Jako klient nie musze tego wiedzieć, wystarczy pisać prawdę w ofercie i nie naciągać terminów przy produktach. Towar albo jest, albo może być dostępny za 10 czy 20 dni. Ustalenie terminu chyba w dobie internetu nie jest trudne, tym bardziej że są to duże sklepy internetowe.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

ArturSch pisze:że dystrybutor Roco na Polskę obsługuje w pierwszej kolejności aglomerację warszawską
Mam wieści, że kolejność obsługiwania jest wykorzystywana do wywierania nacisków na co poniektóre firmy... Umiejscowienie sklepu nie ma tu nic do rzeczy... U nich coś wybiórczo się np komputery psują - a ruch mają pewnie taki, że bez komputera ani rusz... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

No i jest tłumaczenie Modelmanii:
witam, wysłali mi towar w dwóch paczkach, jedną otrzymałem a z winy kuriera drugą będe miał jutro, że tak wyszło iż kolega otrzymał szybciej to przepraszam.
Bez komentarza.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

maciej_kolej pisze:... jak to złe Roco nie wysłało mu towaru.
Mamy podstawy twierdzić, że dystrybutor Roco na Polskę obsługuje w pierwszej kolejności aglomerację warszawską, a z 1-2 tygodniowym opóźnieniem resztę kraju. Możliwe, że taka sytuacja wynika z faktu iż sklepy z Warszawy mogą towar odbierać osobiście = natychmiast, natomiast przesyłki po kraju, dziwnym trafem czekają na wysyłkę ...w nowym tygodniu lub ...za dwa.
Może to bałagan, a może polityka .....

Powyższe w żaden sposób nie tłumaczy w/w opisanej sytuacji:
maciej_kolej pisze:... kolega zamówił znacznie później ode mnie ten sam towar i już go otrzymał.
Cóż, jak już wypadłeś z kolejki, to i tak czekasz ....
:evil:
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Modelmania trzyma poziom i stara się dbać o klientów czyli o nas. Moje ostatnie zamówienia były realizowane szybko, a w przypadku przesunięć terminu właściciel informował mnie o możliwości realizacji przesyłek. Stara się
Tak też pisałem 21 kwietnia br będąc zadowolony z zakupów. Niestety tym razem trafiło na mnie :x Towar zamówiłem 12 maja br z opisem dostępny w ciągu 20 dni. Cierpliwie czekałem do miesiąca by zapytać własciciela o przyczynie zwłoki ponad 20 dni !! Kurtuazja -przepraszam, czekam,dziękuję. Czekam i czekał bym pewnie dłużej gdyby nie fakt że kolega zamówił znacznie później ode mnie ten sam towar i już go otrzymał. Tymczasem mój status konta to nadal "brak w magazynie". O wysyłce nawet mowy jeszcze nie ma. Dziś napisałem do właściciela i czekam na kolejną opowieść jak to złe Roco nie wysłało mu towaru.
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

W tym wątku już pisałem o Modelmanii i wtedy nie było pozytywnie. Dostępność pewnego asortymantu skusiła mnie do ponownego skorzystania z usług tego sklepu. Tym razem było OK. Nie mam się do czego przyczepić. Dobry kontakt i styl działania. Z mojego punktu widzenia dostrzegam poprawę. Oby tak dalej.

Pozdrawiam,
Artur
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

pepsigo2pl pisze:... soboty.....
Akurat TA sobota mogła być pracująca po święcie w czwartek
pepsigo2pl
Kontakt:

Post autor: pepsigo2pl »

miki pisze: Z pomocą firmy UPS przesłyłka z Gdańska do Warszawy szła 6 (słownie:sześć) dni !!
Przepraszam, ze off-topicznie ale nie moglem sie oprzec zeby napisac. Ostatnio wyslalem dwie paczuski z UK, jedna 06/06(sroda) a druga 08/06(piatek), gdzie obydwie zostaly doreczone 11/06 (poniedzialek) :shock:
miki pisze:Z monitorowania przez sieć wynika, że od piątku - czyli dotarcia do Warszawy - do wtorku, czyli doręczenia poddana byłą 5 tajemniczym czynnościom :shock:
eee... soboty i niedzieli nie licz, w te dni pocztowcy/kurierzy na calym swiecie nic nie robia :P W sobote ewentualnie moga sortowac paczki lub jezeli mieszkasz w ruchliwym miejscu - to moze zobaczysz listonosza. Swoja droga to tez zauwazylem, ze w jak masz numer przesylki to wlasnie w weekend lub wczesnie rano pojawiaja sie tajemnicze opisy przy postepie. Szczegolnie jak paczka idzie do mnie z Niemiec :roll:
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Pierwsza transakcja zakończona. Doskonały kontakt, szybka wysyłka......a teraz uwaga!! Kraj ten niechybnie zmierza ku upadkowi. Z pomocą firmy UPS przesłyłka z Gdańska do Warszawy szła 6 (słownie:sześć) dni !! Z monitorowania przez sieć wynika, że od piątku - czyli dotarcia do Warszawy - do wtorku, czyli doręczenia poddana byłą 5 tajemniczym czynnościom :shock:
Pawelec
Kontakt:

Post autor: Pawelec »

Jak narazie nie narzekam. Zamówiłem w Modelamanii ER 20 oraz kamień do czyszczenia szyn za pobraniem na adres do pracy i całość miałem w ciągu 4 dni. Jestem zadowolony z tak szybko wysłanej przysyłki i solidnie zabezpieczonej.

Pozdrawiam
Paweł
Awatar użytkownika
biegacz67
Kontakt:

Post autor: biegacz67 »

Witam
Dziwny jest ten sklep, sa opinie pozytywne i negatywne.
Ja juz sie wypowiadalem w tym temacie, nawet przytoczylem
konkretne fakty.
Kto sie jeszcze nie spazyl to niech uwaza.
Wedlug mnie jesli pojawiaja sie juz jakies negatywne
opinie tzn. ze jest cos nie tak.
Ostatnio zmienila sie witryna sklepu i wszystko nagle
zdrozalo, (opieram sie tu na forumowych postach)
Dziwny zbiek okolicznosci, nie sadzicie?
Wiem jedno ja tam nigdy zakupow nie zrobie
i wam koledzy radze to samo, ale wybor nalezy do was!!!!!!!>

pozdrawiam biegacz67.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Modelmania trzyma poziom i stara się dbać o klientów czyli o nas. Moje ostatnie zamówienia były realizowane szybko, a w przypadku przesunięć terminu właściciel informował mnie o możliwości realizacji przesyłek. Stara się ;)
Awatar użytkownika
Beniamin
Kontakt:

Post autor: Beniamin »

3 zamówienia złożyłem 3 paczki przyszły czas realizacji zamówienia, wysyłki makabra,
a kasę po złożeniu zamówienia 3 minuty po na koncie,
w międzyczasie złożyłem u nich chyba jeszcze z 6 zamówień ale anulowałem bo wolałem to kupić na allegro i mieć następnego dnia... zrobiłem teraz jeszcze jedno zamówienie i koniec
adios !
Awatar użytkownika
Beniamin
Kontakt:

Post autor: Beniamin »

w modelmanni zrobiłem już 3 zamówienia
każde szło złożenie zamówienia expresowo,przelew zaraz z inteligo na inteligo mm także kasę mieli zaraz, a wysyłka 10 do 15 dni i realizacja,zamówienia razem, wszystkie towary dostępne od ręki w sklepie,
ja jak coś sprzedam na allegro dostanę kasę to wysyłam tego samego dnia albo max następnego,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”