To by trzeba z szefem pogadać. Narazie rzuciłem taką luźną sugestię.
Jeżeli cena wynajęcia lokalu byłaby za duża to można pokombinować z innym miejscem (szkoły czy domy kultury).
CEPR Szymbark
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
- WojTTek
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: CEPR Szymbark
Z tego co wiem to się szef tam ceni.....
Ja bym proponował coś bliżej ...
Ja bym proponował coś bliżej ...
- WojTTek
- Kontakt:
CEPR Szymbark
Na Radomiu nie będę. Żałuję może kiedyś. ale nie o tym chciałem mówić
otóż:
w zimie tego roku byłem w Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku k. Wieżycy.
Jest tam Dom Sybiraka przywieziony z odległej miejscowości (8100 km od Polski
), dworek, kościółek, najdłuższa deska świata, bunkier Gryfa Pomorskiego itp. Zesłańcy musieli jakoś dotrzeć na sybir. W Szymbarku obok wieży wartowniczej i domu sybiraka stoją 3 dawne wagony towarowe, kryte i parowóz Ty2 z czerwoną pięcioramienną gwiazdą. skład ten ma znaczenie nie tylko symboliczne ale i wymowne - w wagonach są wywieszone wstrząsające zdjęcia i opowieści Polaków tam mieszkających.
Wpadłem na pomysł zrobienia tam (nie wiem czy nie będzie trzeba płacić) super spotkania pomorskich modelarzy i nie tylko. Mielibyśmy wtedy do dyzpozycji 36 metrowy stół
Wrzucam linka i przemyślcie to
bo warto cuś takiego zorganizować. Bez sensu jest organizować to w czasie Radomia, ale gdzieś tak powiedzmy w sierpniu albo wrześniu.
otóż:
w zimie tego roku byłem w Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku k. Wieżycy.
Jest tam Dom Sybiraka przywieziony z odległej miejscowości (8100 km od Polski

Wpadłem na pomysł zrobienia tam (nie wiem czy nie będzie trzeba płacić) super spotkania pomorskich modelarzy i nie tylko. Mielibyśmy wtedy do dyzpozycji 36 metrowy stół

Wrzucam linka i przemyślcie to