Odgałęźny zapewnia bezpiezeństwo ruchu. Jeśli nie ustawiona będzie droga, i nie podane semafory, to nie ma obaw, nic nie przejedzie

Pociąg dla którego nie będzie miejsca na szlaku poczeka po prostu pod semaforem.
Ewentualnego zbiega od strony jednotoru można wykoleić na rozjazdach
Jak pisałem wcześniej - ze względów osobistych nie mogę pojawić się w tym terminie w Radomiu, jednakże do czasu dostarczenia modułu do Radomia, powinna już działać pełna automatyka sterowania posterunku. Wraz z modułem dotrze także pełna instrukcja obsługi, ale sądzę, że nie powinno być problemów z automatem...
Jeszcze jedno. W obecnej postaci odgałęźny posiada własny zasilacz do analogu z możliwością niezależnego sterowania wszystkimi wychodzącymi z modułu torami. Dla "cyfrowców" - żeberko można wykorzystać jako tor do programowania - jest odizolowane od reszty układu i ma możliwość dopięcia zasilania bezpośrednio z centralki.
Mam jeszcze jedną uwagę co do układu. Co prawda nieobecni głosu nie mają, no ale. Warto byłoby za stacją Grześka dostawić jakiś, choćby 30cm modulik (może Tadka?), tak by móc zrobić bezpieczny oblot składu (szczególnie przy dłuższym loku), albo pomanewrować z dwoma - trzema wagonami...