Spotkajmy się w Gdyni - Warsztaty mod. [zamknięty]

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

Zablokowany
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Re: Spotkajmy się w Gdyni - Warsztaty mod. [zamknięty]

Post autor: KrzyszTTof »

jarkott pisze:To było wspaniałe spotkanie ogólnopolskie. Poznałem wielu nowych TT-kowiczów, razem mogliśmy podziawiać wspaniałe kolekcje, przetestować tabor.
Było sterowanie analogowe jak cyfrowe. Mieliśmy nawet 2 tory testowe ;) co widać na fotkach.
Dziękujemy Panu Kunikowskiemu za zaproszenie nas i zorganizowanie tej imprezy.
A oto fotorelacja:
http://www.ptmkz.martel.pl/spotkanie_27 ... index.html
Mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy w Centrum Kwiatkowskiego.
Właściciel Beckmann'ów proszony do tablicy... Prosimy o kilka słów na temat modeli. Ewentualnie w zastępstwie nie coś powiedzą Ci, co mieli okazję "obawić" się tymi cackami (szczególnie 94 i 95).
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Post autor: jarkott »

To było wspaniałe spotkanie ogólnopolskie. Poznałem wielu nowych TT-kowiczów, razem mogliśmy podziawiać wspaniałe kolekcje, przetestować tabor.
Było sterowanie analogowe jak cyfrowe. Mieliśmy nawet 2 tory testowe ;) co widać na fotkach.
Dziękujemy Panu Kunikowskiemu za zaproszenie nas i zorganizowanie tej imprezy.
A oto fotorelacja:
http://www.ptmkz.martel.pl/spotkanie_27 ... index.html
Mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy w Centrum Kwiatkowskiego.
techno-hobby
Kontakt:

Post autor: techno-hobby »

WojTTek pisze:Mam nadzieję że będzie więcej takich spotkań. Czy następne spotkanie też odbędzie się w ten sposób (wyjście do ludzi) ??
Mam nadzieję na dalsze spotkania w Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni. Dyrekcja firmy Versusu Investment - właściciela budynku, jest bardzo życzliwa miłośnikom kolei i modelarstwa kolejowego. Składam podziękowania Pani Dyrektor Monice Grabowskiej, która udostępniła nam lokal na spotkanie. Ogromne dzięki tym wszystkim, którzy zorganizowali imprezę, pomogli mi w układaniu modeli na półeczkach sklepowych, zadbali o reklamę.
Pozdrawiam
Piotr Kunikowski
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 16:40 przez techno-hobby, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

Ja także chciałbym bardzo podziękować wszystkim, którzy to spotkanie stworzyli. Spotkanie było bardzo bardzo, ciekawe. Mogliśmy zobaczyć lokomotywy i wagony które można jedynie bez trudu oglądać na stronie ArturaSch albo w kolekcjach tylko niektórych modelarzy. Mam nadzieję że będzie więcej takich spotkań. Czy następne spotkanie też odbędzie się w ten sposób (wyjście do ludzi) ??
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 15:08 przez WojTTek, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

27.01.2007 - ta data przejdzie do historii Spotkań PTMKŻ w Gdyni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pomysł spotkania w Centrum Kwiatkowskiego zrodził się w głowie Piotra Kunikowskiego (na drugim zdjęciu powyżej, podczas powitania) jako element promocji sklepu modelarskiego Techno-Hobby, który przeniósł się do nowej siedziby, właśnie do Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni. Piotr zorganizował także pomieszczenie (4-te zdjęcie powyżej) oraz miły poczęstunek. Cała impreza była jednak pod patronatem PTMKŻ i stanowiła nową jakość w spotkaniach - "wyjście do ludu". :)

Na początku Spotkania byli obecni głównie członkowie Towarzystwa oraz ForumTT. Przystąpiono to warsztatów oraz do prezentacji kolekcji taboru - nie muszę mówić, że dominowała wielkość TT. :) Chciałbym zaznaczyć, że w ramach warsztatów odbyła się prezentacja poprowadzona przez jednego z nas : Grzegorza TT i cieszyła się bardzo ogromnym powodzeniem - nie udało mi się dopchać by coś zobaczyć. :| Grzesiu, będę musiał u Ciebie wziąć indywidualne lekcje ... ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Systematycznie pojawiali się nowi Miłośnicy Kolei, osoby znane z Forum, z wcześniejszych spotkań oraz nowe twarze, osób które przyszły specjalnie z "miasta" jak również przypadkowo trafiły akurat tej soboty do Centrum. Towarzyszyły nam także uśmieszki politowania, że stare chłopy zabawkami się bawią :) Obserwowaliśmy wielu zaciekawionych ludzi, którzy zatrzymywali się na galerii i przez szybę obserwowali naszą zabawę, by po chwili odejść lub wejść do środka i zagadać... Jeśli przyszli z pociechami - nie było szansy by odeszli bez wejścia do środka i BLISKIEGO zaznajomienia się z kolejkami, czasem nawet - o zgrozo - NAMACALNIE !!
:)

Skoro już mówimy o taborze, to był on prezentowany ...statycznie (powyżej) i ...dynamicznie/w ruchu (poniżej, w tym 2 filmiki 3MB i 5MB):

W trakcie Spotkania były konkursy. W głównym udział wzięło 13 uczestników (modele, makiety, dioramy). Poniżej zdjęcia niektórych:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mimo, że planowo o 14 zakończyło się Spotkanie, to później jeszcze wielu uczestników nie uciekło. Jednak, zgodnie z godzinami odjazdu pociągów, grono uczestników zaczęło się przerzedzać. Około g. 18 odtrąbiono koniec.

Chciałbym bardzo gorąco podziękować uczestnikom spotkania, zwłaszcza tym, dla których była to całodzienna albo nawet dwudniowa wyprawa do Gdyni, szczególnie w ten mroźny i śnieżny czas. :mrgreen: Dzięki Wam, możemy powiedzieć, że Spotkanie w Gdyni miało charakter OGÓLNOPOLSKI !! DZIĘKUJĘ !!
Wspólnie stwierdzamy, że pomysł wyjścia z kolejkami "w miasto" był strzałem w dziesiątkę".
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 16:45 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 10 razy.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

A więc wojna :P
Obrazek
W Alpy i do Drezna...
Obrazek
"Tak brzydkie że aż pieknę" -nic dodać nic ująć.
Szumią przy tym strasznie...
Obrazek
Browarkowe klimaty - zapach grafitu, szum wentylatorów...
Obrazek
...epoka...
Obrazek
...lata dwudzieste, lata trzydzieste...
Obrazek
...i Browarek nie odpuszcza - uderzył w klimaty i słusznie.
Obrazek
Mój "Krokodyl" na początek, skromnie umknął gawiedzi :P a taki ciuchutki jest...
Obrazek
Zwycięzcy H0
Obrazek
Grzegorz jak zwykle uderzył w sedno sprawy.
Obrazek
Jak by co to mówcie że cemenciarki :lol:
Obrazek
Piękna która ciągneła........cemenciarki ;)
Obrazek
Stanica Gdynia stanica Gdynia - Pozor vlak !! !!
Obrazek
Jak by co? To wiecie - cemenciarki ;)
Obrazek
Część wielkiej rodziny TT na Pomorzu
Obrazek
Szczególne podziękowania dla organizatorów imprezy ;)
Było kolejowo i sympatycznie,a co ważne wymienilismy poglądy, pokazaliśmy modele i naszą pomorską solidność :D
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Wszyscy pofotografowali nasze modele, a nie samym duchem modelarz żyje !!
Kuchnia też ważna. Przysmaki cielesne !! Dobre były !! Należą się słowa uznania dla kuchni !!
Obrazek Obrazek Obrazek
Pomimo zmęczenia wielogodzinną podróżą pociągiem, żal było pakowac się do domu. :(
Miło mi było poznac wielu Kolegów z naszego forum osobiście !!
Pozdrawiam !!
Awatar użytkownika
myszka
Kontakt:

Post autor: myszka »

Teraz ja dam swoje 3 grosze :mrgreen:
Wspólne zdjęcie :P
Obrazek
ICE :mrgreen:
Obrazek
Jakaś DB :oops:
Obrazek
Zgromadzenie BR110 :)
Obrazek
EP05
Obrazek
Taurus i polski nie typowy skład :D
Obrazek
Mój piętrus PKP i Gagarin (ST44) Gdyniaka
Obrazek Obrazek Obrazek
Modelarze :mrgreen: :P !!
Obrazek Obrazek Obrazek
Spotkanie było wyjątkowe !! Kto nie był niech żałuje ;) !! Był poczęstunek ufundowany przez pana Piotra Kunikowskiego była makieta pana Artura było małe kółeczko na stole :mrgreen: i 2 moduły TT :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 10:27 przez myszka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Post autor: Gdyniak »

I po spotkaniu. Było extraśnie, dużo ludzi z forum, z pomorskiego klubu i jak zwykle dużo sympatyków kolei, modelarstwa i dobrej zabawy. Co do sklepu to sklep ponad dwa razy większy niż w poprzedniej lokalizacji
Obrazek Obrazek
Jak widać na zdjęciach jest jeszcze miejsce na następne gabloty. A pod koniec spotkania z tych gablot co wczoraj były pełne modeli prześwitywały pustki szczególnie w gablocie TT zniknęło sporo modeli.
Na zdjęciach poniżej widok na miejsce naszych pokazów i zabaw
Jeździło dużo i co chwilę było coś nowego na torach. Były pozkazy warsztatu i pokazy modeli na modułach Ostaka i GrzegorzaTT. Były konkursy z nagrodami. Resztę fotek jak zwykle zamieści JarkoTT. Jeździliśmy od godziny 9 z minutami a zakończyliśmy o 18 z minutami. Jak zwykle zabrakło czasu na pokazanie wszystkich modeli jakie były przygotowane na spotkanie. Ale cóż musimy mieć co pokazać na następnych spotkaniach na które już zapraszamy. Bo jak widać dużo się działo tym razem w TT.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 14:48 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

O rany... Czuję, że jest większy od poprzedniego... :lol:
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Post autor: Gdyniak »

Przygotowania do otwarcia nowego sklepu trwały dziś pełną parą...
Obrazek
..jak widać nawet Admin się włączył do pracy
Obrazek
JarkoTT już upatrzył sobie model do swojego składu i jak widać jest bardzo szczęśliwy
Obrazek
Ostark bardzo zaangażowany w układanie modeli na półkach...
Obrazek
... i już widać efekt jego pracy. Na pierwszym planie Herkules PIKO
Obrazek
W sklepie już prawie wszystko poukładane więc piętro wyżej układamy torowisko i mimo późnej pory testujemy upatrzone wcześniej wagony.
Zapraszamy jutro od godziny 10 do 14 do Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni na pierwsze piętro bo będzie się sporo działo w TT i głównie w TT ale i w innych skalach. Nie co tydzień otwiera się nowy sklep z modelami kolejowymi.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2007, 23:35 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

W piątek, przed Spotkaniem, planujemy rozpocząć instalację modułów i segmentów od godziny 16:30 - 17:00. Nie planujemy jakichś dużych prac z tym związanych, ale każda para chętnych rąk się przyda. Na koniec będzie można osobiście przetestować prawidowość torowiska.
:mrgreen:
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

KrzyszTTof pisze:Przykro mi, ale niestety ja (i moje ludmiły) nie będę uczestniczył ...
Bardzo nam przykro, życzymy szybkiego pozytywnego razwiązania !!
:|
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

ArturSch pisze:
Mariusz pisze:Ja miałem wziąśc moje ROCO. Aktualne?
ArturSch pisze:...niestety wiemy, że nie przyjedzie Wismut....no chyba, że nas Szczecin odwiedzi !
KrzyszTTof pisze:W sumie czemu nie... moge pojawić się z moim stadkiem (już 8 sztuk) :mrgreen:
Zakładamy, że :
:arrow: będzie ZLOT LUDMIŁ,

...chcemy by po prostu się TT-działo.... Będzie do dyspozycji i Fz1 i DCC.
:mrgreen:
Przykro mi, ale niestety ja (i moje ludmiły) nie będę uczestniczył ... Ja i Skała już mieliśmy ustalony wyjazd, ale niestety mam chwilowo małe problemy z przyszłym TT-kowiczem, co na świat niedługo przyjdzie. No i z wyjazdu lipa... :cry: :cry: :cry:
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 16:44 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

W dziale Download są do pobrania plakietki - może by tak je zastosowac na naszym spotkaniu? Było by sympatycznie :D
Ostatnio zmieniony 24 sty 2007, 13:35 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Imprezy”