Właściciel Beckmann'ów proszony do tablicy... Prosimy o kilka słów na temat modeli. Ewentualnie w zastępstwie nie coś powiedzą Ci, co mieli okazję "obawić" się tymi cackami (szczególnie 94 i 95).jarkott pisze:To było wspaniałe spotkanie ogólnopolskie. Poznałem wielu nowych TT-kowiczów, razem mogliśmy podziawiać wspaniałe kolekcje, przetestować tabor.
Było sterowanie analogowe jak cyfrowe. Mieliśmy nawet 2 tory testoweco widać na fotkach.
Dziękujemy Panu Kunikowskiemu za zaproszenie nas i zorganizowanie tej imprezy.
A oto fotorelacja:
http://www.ptmkz.martel.pl/spotkanie_27 ... index.html
Mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy w Centrum Kwiatkowskiego.
Spotkajmy się w Gdyni - Warsztaty mod. [zamknięty]
Moderator: mod-Imprezy
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Re: Spotkajmy się w Gdyni - Warsztaty mod. [zamknięty]
- jarkott
- Kontakt:
To było wspaniałe spotkanie ogólnopolskie. Poznałem wielu nowych TT-kowiczów, razem mogliśmy podziawiać wspaniałe kolekcje, przetestować tabor.
Było sterowanie analogowe jak cyfrowe. Mieliśmy nawet 2 tory testowe
co widać na fotkach.
A oto fotorelacja:
Było sterowanie analogowe jak cyfrowe. Mieliśmy nawet 2 tory testowe

A oto fotorelacja:
-
- Kontakt:
Mam nadzieję na dalsze spotkania w Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni. Dyrekcja firmy Versusu Investment - właściciela budynku, jest bardzo życzliwa miłośnikom kolei i modelarstwa kolejowego. Składam podziękowania Pani Dyrektor Monice Grabowskiej, która udostępniła nam lokal na spotkanie. Ogromne dzięki tym wszystkim, którzy zorganizowali imprezę, pomogli mi w układaniu modeli na półeczkach sklepowych, zadbali o reklamę.WojTTek pisze:Mam nadzieję że będzie więcej takich spotkań. Czy następne spotkanie też odbędzie się w ten sposób (wyjście do ludzi)
Pozdrawiam
Piotr Kunikowski
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 16:40 przez techno-hobby, łącznie zmieniany 1 raz.
- WojTTek
- Kontakt:
Ja także chciałbym bardzo podziękować wszystkim, którzy to spotkanie stworzyli. Spotkanie było bardzo bardzo, ciekawe. Mogliśmy zobaczyć lokomotywy i wagony które można jedynie bez trudu oglądać na stronie ArturaSch albo w kolekcjach tylko niektórych modelarzy. Mam nadzieję że będzie więcej takich spotkań. Czy następne spotkanie też odbędzie się w ten sposób (wyjście do ludzi) 

Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 15:08 przez WojTTek, łącznie zmieniany 3 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
27.01.2007 - ta data przejdzie do historii Spotkań PTMKŻ w Gdyni.

Pomysł spotkania w Centrum Kwiatkowskiego zrodził się w głowie Piotra Kunikowskiego (na drugim zdjęciu powyżej, podczas powitania) jako element promocji sklepu modelarskiego Techno-Hobby, który przeniósł się do nowej siedziby, właśnie do Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni. Piotr zorganizował także pomieszczenie (4-te zdjęcie powyżej) oraz miły poczęstunek. Cała impreza była jednak pod patronatem PTMKŻ i stanowiła nową jakość w spotkaniach - "wyjście do ludu".

Na początku Spotkania byli obecni głównie członkowie Towarzystwa oraz ForumTT. Przystąpiono to warsztatów oraz do prezentacji kolekcji taboru - nie muszę mówić, że dominowała wielkość TT.
Chciałbym zaznaczyć, że w ramach warsztatów odbyła się prezentacja poprowadzona przez jednego z nas : Grzegorza TT i cieszyła się bardzo ogromnym powodzeniem - nie udało mi się dopchać by coś zobaczyć.
Grzesiu, będę musiał u Ciebie wziąć indywidualne lekcje ...

Systematycznie pojawiali się nowi Miłośnicy Kolei, osoby znane z Forum, z wcześniejszych spotkań oraz nowe twarze, osób które przyszły specjalnie z "miasta" jak również przypadkowo trafiły akurat tej soboty do Centrum. Towarzyszyły nam także uśmieszki politowania, że stare chłopy zabawkami się bawią
Obserwowaliśmy wielu zaciekawionych ludzi, którzy zatrzymywali się na galerii i przez szybę obserwowali naszą zabawę, by po chwili odejść lub wejść do środka i zagadać... Jeśli przyszli z pociechami - nie było szansy by odeszli bez wejścia do środka i BLISKIEGO zaznajomienia się z kolejkami, czasem nawet - o zgrozo - NAMACALNIE

Skoro już mówimy o taborze, to był on prezentowany ...statycznie (powyżej) i ...dynamicznie/w ruchu (poniżej, w tym 2 filmiki 3MB i 5MB):

W trakcie Spotkania były konkursy. W głównym udział wzięło 13 uczestników (modele, makiety, dioramy). Poniżej zdjęcia niektórych:

Mimo, że planowo o 14 zakończyło się Spotkanie, to później jeszcze wielu uczestników nie uciekło. Jednak, zgodnie z godzinami odjazdu pociągów, grono uczestników zaczęło się przerzedzać. Około g. 18 odtrąbiono koniec.
Chciałbym bardzo gorąco podziękować uczestnikom spotkania, zwłaszcza tym, dla których była to całodzienna albo nawet dwudniowa wyprawa do Gdyni, szczególnie w ten mroźny i śnieżny czas.
Dzięki Wam, możemy powiedzieć, że Spotkanie w Gdyni miało charakter OGÓLNOPOLSKI
DZIĘKUJĘ 
Wspólnie stwierdzamy, że pomysł wyjścia z kolejkami "w miasto" był strzałem w dziesiątkę".

Pomysł spotkania w Centrum Kwiatkowskiego zrodził się w głowie Piotra Kunikowskiego (na drugim zdjęciu powyżej, podczas powitania) jako element promocji sklepu modelarskiego Techno-Hobby, który przeniósł się do nowej siedziby, właśnie do Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni. Piotr zorganizował także pomieszczenie (4-te zdjęcie powyżej) oraz miły poczęstunek. Cała impreza była jednak pod patronatem PTMKŻ i stanowiła nową jakość w spotkaniach - "wyjście do ludu".

Na początku Spotkania byli obecni głównie członkowie Towarzystwa oraz ForumTT. Przystąpiono to warsztatów oraz do prezentacji kolekcji taboru - nie muszę mówić, że dominowała wielkość TT.

Systematycznie pojawiali się nowi Miłośnicy Kolei, osoby znane z Forum, z wcześniejszych spotkań oraz nowe twarze, osób które przyszły specjalnie z "miasta" jak również przypadkowo trafiły akurat tej soboty do Centrum. Towarzyszyły nam także uśmieszki politowania, że stare chłopy zabawkami się bawią

Skoro już mówimy o taborze, to był on prezentowany ...statycznie (powyżej) i ...dynamicznie/w ruchu (poniżej, w tym 2 filmiki 3MB i 5MB):

W trakcie Spotkania były konkursy. W głównym udział wzięło 13 uczestników (modele, makiety, dioramy). Poniżej zdjęcia niektórych:

Mimo, że planowo o 14 zakończyło się Spotkanie, to później jeszcze wielu uczestników nie uciekło. Jednak, zgodnie z godzinami odjazdu pociągów, grono uczestników zaczęło się przerzedzać. Około g. 18 odtrąbiono koniec.
Chciałbym bardzo gorąco podziękować uczestnikom spotkania, zwłaszcza tym, dla których była to całodzienna albo nawet dwudniowa wyprawa do Gdyni, szczególnie w ten mroźny i śnieżny czas.

Wspólnie stwierdzamy, że pomysł wyjścia z kolejkami "w miasto" był strzałem w dziesiątkę".
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 16:45 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 10 razy.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
A więc wojna

W Alpy i do Drezna...

"Tak brzydkie że aż pieknę" -nic dodać nic ująć.
Szumią przy tym strasznie...

Browarkowe klimaty - zapach grafitu, szum wentylatorów...

...epoka...

...lata dwudzieste, lata trzydzieste...

...i Browarek nie odpuszcza - uderzył w klimaty i słusznie.

Mój "Krokodyl" na początek, skromnie umknął gawiedzi
a taki ciuchutki jest...

Zwycięzcy H0

Grzegorz jak zwykle uderzył w sedno sprawy.

Jak by co to mówcie że cemenciarki

Piękna która ciągneła........cemenciarki

Stanica Gdynia stanica Gdynia - Pozor vlak

Jak by co? To wiecie - cemenciarki

Część wielkiej rodziny TT na Pomorzu

Szczególne podziękowania dla organizatorów imprezy
Było kolejowo i sympatycznie,a co ważne wymienilismy poglądy, pokazaliśmy modele i naszą pomorską solidność

W Alpy i do Drezna...

"Tak brzydkie że aż pieknę" -nic dodać nic ująć.
Szumią przy tym strasznie...

Browarkowe klimaty - zapach grafitu, szum wentylatorów...

...epoka...

...lata dwudzieste, lata trzydzieste...

...i Browarek nie odpuszcza - uderzył w klimaty i słusznie.

Mój "Krokodyl" na początek, skromnie umknął gawiedzi

Zwycięzcy H0

Grzegorz jak zwykle uderzył w sedno sprawy.

Jak by co to mówcie że cemenciarki

Piękna która ciągneła........cemenciarki

Stanica Gdynia stanica Gdynia - Pozor vlak

Jak by co? To wiecie - cemenciarki

Część wielkiej rodziny TT na Pomorzu

Szczególne podziękowania dla organizatorów imprezy

Było kolejowo i sympatycznie,a co ważne wymienilismy poglądy, pokazaliśmy modele i naszą pomorską solidność

- Mariusz
- Kontakt:
Wszyscy pofotografowali nasze modele, a nie samym duchem modelarz żyje
Kuchnia też ważna. Przysmaki cielesne
Dobre były
Należą się słowa uznania dla kuchni

Pomimo zmęczenia wielogodzinną podróżą pociągiem, żal było pakowac się do domu.
Miło mi było poznac wielu Kolegów z naszego forum osobiście
Pozdrawiam

Kuchnia też ważna. Przysmaki cielesne

Pomimo zmęczenia wielogodzinną podróżą pociągiem, żal było pakowac się do domu.

Miło mi było poznac wielu Kolegów z naszego forum osobiście

Pozdrawiam

- myszka
- Kontakt:
Teraz ja dam swoje 3 grosze
Wspólne zdjęcie

ICE

Jakaś DB

Zgromadzenie BR110

EP05

Taurus i polski nie typowy skład

Mój piętrus PKP i Gagarin (ST44) Gdyniaka

Modelarze

Spotkanie było wyjątkowe
Kto nie był niech żałuje
Był poczęstunek ufundowany przez pana Piotra Kunikowskiego była makieta pana Artura było małe kółeczko na stole
i 2 moduły TT 

Wspólne zdjęcie

ICE

Jakaś DB

Zgromadzenie BR110

EP05

Taurus i polski nie typowy skład

Mój piętrus PKP i Gagarin (ST44) Gdyniaka

Modelarze

Spotkanie było wyjątkowe

Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 10:27 przez myszka, łącznie zmieniany 2 razy.
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
I po spotkaniu. Było extraśnie, dużo ludzi z forum, z pomorskiego klubu i jak zwykle dużo sympatyków kolei, modelarstwa i dobrej zabawy. Co do sklepu to sklep ponad dwa razy większy niż w poprzedniej lokalizacji

Jak widać na zdjęciach jest jeszcze miejsce na następne gabloty. A pod koniec spotkania z tych gablot co wczoraj były pełne modeli prześwitywały pustki szczególnie w gablocie TT zniknęło sporo modeli.
Na zdjęciach poniżej widok na miejsce naszych pokazów i zabaw

Jeździło dużo i co chwilę było coś nowego na torach. Były pozkazy warsztatu i pokazy modeli na modułach Ostaka i GrzegorzaTT. Były konkursy z nagrodami. Resztę fotek jak zwykle zamieści JarkoTT. Jeździliśmy od godziny 9 z minutami a zakończyliśmy o 18 z minutami. Jak zwykle zabrakło czasu na pokazanie wszystkich modeli jakie były przygotowane na spotkanie. Ale cóż musimy mieć co pokazać na następnych spotkaniach na które już zapraszamy. Bo jak widać dużo się działo tym razem w TT.

Jak widać na zdjęciach jest jeszcze miejsce na następne gabloty. A pod koniec spotkania z tych gablot co wczoraj były pełne modeli prześwitywały pustki szczególnie w gablocie TT zniknęło sporo modeli.
Na zdjęciach poniżej widok na miejsce naszych pokazów i zabaw

Jeździło dużo i co chwilę było coś nowego na torach. Były pozkazy warsztatu i pokazy modeli na modułach Ostaka i GrzegorzaTT. Były konkursy z nagrodami. Resztę fotek jak zwykle zamieści JarkoTT. Jeździliśmy od godziny 9 z minutami a zakończyliśmy o 18 z minutami. Jak zwykle zabrakło czasu na pokazanie wszystkich modeli jakie były przygotowane na spotkanie. Ale cóż musimy mieć co pokazać na następnych spotkaniach na które już zapraszamy. Bo jak widać dużo się działo tym razem w TT.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 14:48 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 3 razy.
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
O rany... Czuję, że jest większy od poprzedniego... 

- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Przygotowania do otwarcia nowego sklepu trwały dziś pełną parą...

..jak widać nawet Admin się włączył do pracy

JarkoTT już upatrzył sobie model do swojego składu i jak widać jest bardzo szczęśliwy

Ostark bardzo zaangażowany w układanie modeli na półkach...

... i już widać efekt jego pracy. Na pierwszym planie Herkules PIKO

W sklepie już prawie wszystko poukładane więc piętro wyżej układamy torowisko i mimo późnej pory testujemy upatrzone wcześniej wagony.
Zapraszamy jutro od godziny 10 do 14 do Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni na pierwsze piętro bo będzie się sporo działo w TT i głównie w TT ale i w innych skalach. Nie co tydzień otwiera się nowy sklep z modelami kolejowymi.

..jak widać nawet Admin się włączył do pracy

JarkoTT już upatrzył sobie model do swojego składu i jak widać jest bardzo szczęśliwy

Ostark bardzo zaangażowany w układanie modeli na półkach...

... i już widać efekt jego pracy. Na pierwszym planie Herkules PIKO

W sklepie już prawie wszystko poukładane więc piętro wyżej układamy torowisko i mimo późnej pory testujemy upatrzone wcześniej wagony.
Zapraszamy jutro od godziny 10 do 14 do Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni na pierwsze piętro bo będzie się sporo działo w TT i głównie w TT ale i w innych skalach. Nie co tydzień otwiera się nowy sklep z modelami kolejowymi.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2007, 23:35 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
W piątek, przed Spotkaniem, planujemy rozpocząć instalację modułów i segmentów od godziny 16:30 - 17:00. Nie planujemy jakichś dużych prac z tym związanych, ale każda para chętnych rąk się przyda. Na koniec będzie można osobiście przetestować prawidowość torowiska.

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo nam przykro, życzymy szybkiego pozytywnego razwiązaniaKrzyszTTof pisze:Przykro mi, ale niestety ja (i moje ludmiły) nie będę uczestniczył ...

- KrzyszTTof
- Kontakt:
Przykro mi, ale niestety ja (i moje ludmiły) nie będę uczestniczył ... Ja i Skała już mieliśmy ustalony wyjazd, ale niestety mam chwilowo małe problemy z przyszłym TT-kowiczem, co na świat niedługo przyjdzie. No i z wyjazdu lipa...ArturSch pisze:Mariusz pisze:Ja miałem wziąśc moje ROCO. Aktualne?ArturSch pisze:...niestety wiemy, że nie przyjedzie Wismut....no chyba, że nas Szczecin odwiedzi !Zakładamy, że :KrzyszTTof pisze:W sumie czemu nie... moge pojawić się z moim stadkiem (już 8 sztuk)
będzie ZLOT LUDMIŁ,
...chcemy by po prostu się TT-działo.... Będzie do dyspozycji i Fz1 i DCC.

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 16:44 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
W dziale Download są do pobrania plakietki - może by tak je zastosowac na naszym spotkaniu? Było by sympatycznie 

Ostatnio zmieniony 24 sty 2007, 13:35 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.