Pierwszy moduł - Grzegorz TT

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skała
Kontakt:

Re: Pierwszy moduł - Grzegorz TT

Post autor: Skała »

Jak mnie oczy nie mylą jest to moduł linii dwutorowej. Długość 120cm, szerokość 50. Czy mam rację?
Wrzuciłbym min dwie wręgi wzmacniające. Miki chyba nie będzie krzyczał, że za dużo. :roll:
jakubgol
Kontakt:

Post autor: jakubgol »

Proponowałbym na przyszłość listwę na której bedzie torowisko wpuścic między profile. Ułożenie jej na profilach, może czasem skutkować podniesieniem się torowiska, a tym samym wymiary profilu wezmą w łeb. To czarny scenariusz, ale........
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Dzięki ale robię nieco inną technologią - lekką ;)
Jako że raczkuję w modułach to proszę o uwagi na temat ewentualnej niezgodności z TT-Standardem.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Proponuję listwę na której będzie tor zeszliwować lub ściąć pod kątem 45 stopni. Po pierwsze bedzie Ci łatwiej profilować teren a po drugie nasyp.
Obczaj:
Obrazek

A jakiej grubości sklejki użyłeś, ja 12mm i raczej nie miałem problemów. Jeśli masz cienką sklejkę to wkręty można wkręcać w dorobione klocki umieszczene w rogach zamiast w sklejkę.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 21:35 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilkujadek
Kontakt:

Pierwszy moduł - Grzegorz TT

Post autor: Kilkujadek »

Temat z profilami przekroczył masę krytyczną :evil: . Zwalanie winy na profile, a raczej ich brak stało się nudne. Postanowiłem wybrać się do dawno nie odwiedzanej piwnicy. Półtorej godzinki i wyszło „małe conieco":
Obrazek
Przy skręcaniu okazało się że moja sklejka robi tzw. "krokodyla" (rozwarstwia się).
Jutro pewnie dojdą wzmocnienia i podpórka w środek.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2007, 14:23 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”