Jak mnie oczy nie mylą jest to moduł linii dwutorowej. Długość 120cm, szerokość 50. Czy mam rację?
Wrzuciłbym min dwie wręgi wzmacniające. Miki chyba nie będzie krzyczał, że za dużo.
Proponowałbym na przyszłość listwę na której bedzie torowisko wpuścic między profile. Ułożenie jej na profilach, może czasem skutkować podniesieniem się torowiska, a tym samym wymiary profilu wezmą w łeb. To czarny scenariusz, ale........
Proponuję listwę na której będzie tor zeszliwować lub ściąć pod kątem 45 stopni. Po pierwsze bedzie Ci łatwiej profilować teren a po drugie nasyp.
Obczaj:
A jakiej grubości sklejki użyłeś, ja 12mm i raczej nie miałem problemów. Jeśli masz cienką sklejkę to wkręty można wkręcać w dorobione klocki umieszczene w rogach zamiast w sklejkę.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 21:35 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
Temat z profilami przekroczył masę krytyczną . Zwalanie winy na profile, a raczej ich brak stało się nudne. Postanowiłem wybrać się do dawno nie odwiedzanej piwnicy. Półtorej godzinki i wyszło „małe conieco":
Przy skręcaniu okazało się że moja sklejka robi tzw. "krokodyla" (rozwarstwia się).
Jutro pewnie dojdą wzmocnienia i podpórka w środek.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2007, 14:23 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 2 razy.