Modelmania / www.modelmania.com.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl

Post autor: ArturSchŁ »

Charakterek pisze:wydrukować karteczki z adresami forum i strony o TT i rozdawać ludziom. Wtedy większość osób odkryje jakie to fajne jest...
Jeśli juz mówimy o promowaniu naszego hobby to należy zacząć od młodzierzy i ...szkoły !
Na filmie, który można pobrać, są migawki z targów w DE, gdzie Pani Minister osobiście rozdaje nagrody szkołom, tzn dzieciom, za wykonane moduły (co roku) 1-sza 2500 EUR, 2-ga 1500 EUR i 3-cia 500 EUR. Rok, w rok. Wyobrażacie sobie naszych, tfu, ministrów, przecież by podeptali te kolejki i nawet nie zauważyli ...byleby przed kamery się wepchnąć !!
:evil:
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 16:45 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

A my wszyscy powinniśmy działać na większą skalę. Jak? Wystawy, zloty, wszystko. Wziąć kółeczko torków, wydrukować karteczki z adresami forum i strony o TT i rozdawać ludziom. Wtedy większość osób odkryje jakie to fajne jest...
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Bradzo słuszne stwierdzenie. Każdy ma prawo do kupowanie tam gdzie chce i za ile chce. A tak jak wspomniałem wcześniej aby było lepiej trza promować TT samemu i nie czekać az ktoś to za nas zrobi. Ja juz wciągnałem swojego kumpla a wczoraj nawet starsza przyszła popuszczać skład towarowu za Taurusem :D
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Bardzo proszę o umiarkowanie w osądach ! Dzięki temu, że mamy konkurencję w kraju i za granicami nam łatwiej się kupuje, sklepom trudniej pracuje. Oczywiście każdy sprzedawca ma swoje problemy, o których tu, na Forum, piszemy. Każdy z nas ma prawo głosować swoimi nogami i robić zakupy tam gdzie mu najbardziej odpowiada - w sklepie, który mu się najbardziej podoba.

Bardzo proszę o ograniczenie się tylko do FAKTÓW i powstrzymanie się od prywatnych wycieczek pod adresem innych forumowiczów. TeTetka to nasza wspólna ZABAWA i nie kłóćmy się !!
:evil:
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 15:20 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
DZIK
Kontakt:

Post autor: DZIK »

romek tt pisze: /.../ Po prostu bronie P.Adama bo niektórzy bardzo na Niego narzekają. /.../
Osobiście ponarzekałem na Modelmanie i na właściciela, ponieważ sam sobie na to zapracował. Pisałem wcześniej jak i dlaczego.
Każdy klient chce być traktowany poważnie. Nawet taki mały detalista jak ja.
Brak informacji na temat terminu realizacji zamówienia po przyjęciu kasy, opóźnienia w realizacji zamówień, makabrycznie słaby kontakt, nieodbieranie telefonów, idiotyczne tłumaczenia /'nie wiedziałem że te pieniądze są od Pana, bo nic nie było w tytule przelewu"/ itd itp. ...
Narzekanie?? nie!- opisanie własnych doświadczeń ze sklepem.
Osobiście szczerze odradzam Modelmanie, szkoda nerwów!!
89/94
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

romek tt pisze:Kazdy prowadzi firme po to aby przynosiła zysk,a nie plajtowała.Pozdro.
Tylko istnieje coś takiego, jak psucie rynku.
Przykład: Jeżeli na rynek wejdzie sklep, który przez dwa lata będzie sprzedawał poniżej kosztów, co wykończy konkurencję, po czym upadnie, to ciekawe, co powiesz...
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Ja uważam, że Modelmania to dobry sklep. Jakiś czas temu był to sklep, z którym porównywałem ceny z innych. Jednak podobnie do ArJu znalazłem u siebie w Lublinie tańszą i szybszą alternatywę, stacjonarną. Ja chyba jednak wole kupować jak zobaczę coś albo ktoś kompetentny opowie mi o taborze, który chcę kupić, czyt. Wojtek.
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

romek tt pisze:ArJu ani nie kupuje,ani nie dostaje-to o wazelinie.Po prostu bronie P.Adama bo niektórzy bardzo na Niego narzekaja.
I słusznie, że narzekają, bo jest (lub było) na co. Sam - o czym wcześniej nie pisałem - miałem 2 nieudane transakcje na 3 ogółem. Na szczęście znalazłem w pobliżu tańszy i to stacjonarny sklep.
romek tt pisze:Mysle,że zrobił on duzo dobrego dla TT,był praktycznie jedyna alternatywa na rynku w 2005,2006 i zachowywał sie z cenami bardzo umiarkowanie.
I pewnie dlatego jeszcze funkcjonuje. Szczerze życzę Mu powodzenia. Żeby jeszcze nie zaliczał tylu wpadek.
romek tt pisze:Kazdy prowadzi firme po to aby przynosiła zysk,a nie plajtowała.Pozdro.
Na tej podstawie należałoby bronić każdego sklepu, nawet wspominanego na tym forum ultradrogiego sklepu zlokalizowanego w jednej z warszawskich galerii.
Pozdrawiam,
ArTTur
romek tt
Kontakt:

Post autor: romek tt »

ArJu ani nie kupuje,ani nie dostaje-to o wazelinie.Po prostu bronie P.Adama bo niektórzy bardzo na Niego narzekaja.Mysle,że zrobił on duzo dobrego dla TT,był praktycznie jedyna alternatywa na rynku w 2005,2006 i zachowywał sie z cenami bardzo umiarkowanie.Kazdy prowadzi firme po to aby przynosiła zysk,a nie plajtowała.Pozdro.
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

A wazelinę trzeba tam kupować czy rozdają? Jak widzę niektórzy sporo jej używają... Ceny w jednych sklepach można krytykować, a w innych nie wypada?
Pozdrawiam,
ArTTur
romek tt
Kontakt:

Post autor: romek tt »

Dżentelmeni nie mówią o pieniadzach, dzentelmeni je ...../ Panie Adamie, Pan sie nie denerwuje tymi marudami. Pozdrawiam. :evil: Wypowiadam niniejszym wojnę wszystkim marudzącym o pieniądzach.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 13:08 przez romek tt, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
KrzyszTTof
Kontakt:

Post autor: KrzyszTTof »

Przemek pisze:ceny podskoczyły do góry :/ już w innych sklepach jest taniej
No to sobie zaszalał... przykład - 8 sztuk nowych sprzęgów w MM kosztuje 21,00zł. W Świecie Kolejek to samo kosztuje 14,40zł - 10% zniżki (aktualnie dają na wszystko) tj około 13,00zł. Czyli na tym towarze w MM jest drożej o 60%.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2007, 13:07 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Przemek
Kontakt:

Post autor: Przemek »

ceny podskoczyły do góry :/ już w innych sklepach jest taniej
Paweł Basiński
Kontakt:

Post autor: Paweł Basiński »

Stronka wg mnie jest OK tylko troszkę im się grafika z prawej strony rozjechała - ucina wybrane pozycje. Lepiej by było zrezygnować w tym miejscu z tego dodatku.
Dodatkowo wreszcie nie jest podobna do pewnej niemieckiej stronki ;)

Nowsze jest wrogiem starego - jak to się mówi. każdy ma swój gust

Pozdrawiam
Paweł
wojtekkowalski
Kontakt:

Post autor: wojtekkowalski »

A mi nowa szata graficzna MM sie nie podoba :/ fuj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”