Stacja Platerów....

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

ODPOWIEDZ
Paweł Basiński
Kontakt:

Re: Stacja Platerów....

Post autor: Paweł Basiński »

Duuuuże..... i całkiem ciekawe - oj się dzieje w modułach. :mrgreen:
Całkiem ładny projekcik, dodatkowo w wariancie rozwojowym ( można dodać kolejne segmenty ).
Też się spytam - gdzie to pomieścisz - garaż może być za krótki :) a ponieważ pisałeś, że to tylko kawałek modułu to pochwal się planami gdzie i jak wygląda resztą.

Teraz tylko pracować, pracować......

Pozdrawiam
Paweł
whosho
Kontakt:

Post autor: whosho »

Noooo.... konkretnie! Ładnie się ten rok zaczyna! W końcu coś odciąży pozostałe stacje z taboru :P
Tylko jeden komentarz - zauwazyłem że też zastosowałeś obniżenie powierczni segmentów względem krawędzi skrzynek. Zrobiłem podobnie ale ostatecznie miałem z tym więcej problemów niż pożytku...

Zastanawia mnie jeszcze tylko jedno.... Gdzie Ty to zmieścisz....?
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

ad 1 to co jest na schemacie ok 530 cm ale to tylko kawałek modułu (czyli zbiór segmentów :mrgreen: )
ad 2 pod analog ale nic nie stoi na przeszkodzie cyfry
ad 3 zgodnie z przepisami ( i szczegółowymi wytycznymi dla tego konkretnego układu ), kształtowa
Awatar użytkownika
Skała
Kontakt:

Post autor: Skała »

Zapowiada się bardzo ciekawy projekt.
Mam kilka pytań odnośnie tego modułu:
1. Jaka jest obecna długość modułu (łączna długośc segmentów)?
2. Czy elektryka będzie przystosowana pod analog czy DCC?
3. Jakie planujesz umieścić semafory? Kształtowe czy świetle.
miki
Kontakt:

Aha, zapomniałem dodać, że konstrukcja umożliwia dalszą rozbudowę stacji wzdłuż. W dwóch miejscach można dodawać kolejne segmenty, wydłużacjące część towarową i/lub "peronową"
miki
Kontakt:

Stacja Platerów....

Roboty osiągnęły już taki etap że można by co nieco zaprezentować. Oto niemal oryginalny plan.

Obrazek

Niemal, bo w oryginale:
1.we wschodniej głowicy w głównym torze leży anglik, a u mnie jest pełny trapez..
2.na zachodzie nie ma żeberka-toru ładunkowego, plac znajduje się w innym miejscu..
3.a w środku stacji nie ma anglika i rozjazdu dzielącego tor numer 4 na części a i b....
4.tor odchodzący na północ od co najmniej epoki IIIa tak na prawdę kończy się w budzie, gdzie drogowcy trzymają swoją WM. Na planie brakuje rozjazdu do budy, sam tor pomknie dalej, może się coś tam w przyszłości zrobi 8) ....
5.to chyba tyle. Rozkład nastawni, peronów i innych budowli, semaforów, przebiegu pędni i takich tam różnych sobie odpuściłem bo zaciemniałby obraz.... :mrgreen:

Wschodnia głowica na obecnym etapie prac...

Obrazek

Zachodnia...

Obrazek

Wzdłuż....w środku leżą pary profili które w najbliższych dniach przetransformują sie w skrzynie, ochrona obiektu też się załapała

Obrazek

szczegóły konstrukcji dla ciekawych...

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”