Być może to efekt czrno-białego zdjęcia

Moderator: mod-Makieta
Nadal są za "łyse", świeci się pień i mocno widać skręty drutu. Zastosuj szpachlę (nawet własnej roboty - wikol+cekol), pigment zmieszany z np."Uni-Grunt"Ranger pisze:Drzewka przestały być brzozami...
Prawie moja kolezanka po fachuRanger pisze:Masz rację. Moja starsza jest zootechnikiem i jak ją zobaczyła to od razu to samo mi powiedziała.
Dlatego tez tak jak napisalem, warto sie teraz rozejrzec. Dokad nie ma lisci, a drzewa nie sa obsypane sniegiem maskujacym troche pokroj korony.Na początku troche się zbulwersowałem ale jak to się mówi "człowiek uczy sie na własnych błędach". Właśnie jestem na etapie "zaliściania" kolejnej. Tym razem korona podwójna a ogólny kształt to często spotykany Y.
Masz rację. Moja starsza jest zootechnikiem i jak ją zobaczyła to od razu to samo mi powiedziała. Na początku troche się zbulwersowałem ale jak to się mówi "człowiek uczy sie na własnych błędach". Właśnie jestem na etapie "zaliściania" kolejnej. Tym razem korona podwójna a ogólny kształt to często spotykany Y.oelka pisze:Ten twoj model brzozy, przynajmniej patrzac na zdjecia ma zle uformowana korone
Ten twoj model brzozy, przynajmniej patrzac na zdjecia ma zle uformowana korone. W kazdej brzozie nie zaleznie od wysokosci i wieku nie zdarza sie tak, by korona rozwidlala sie okolkowo w jednym miejscu. Moim zdaniem ten model drzewa ma za malo galezi, szczegolnie mlodych. Ma tez stosunkowo gruby pien, jak na swoja wysokosc.Ranger pisze:To które pokazałes wyżej jest juz duże a mała brzoza płożąca jaka przedstawiłem wygląda mniej więcej tak:
[url=http://img235.imageshack.us/img235/5565/brzozaxa1.jpg]Obrazek[/URL]
Oczywiście w produkcji jest teraz już brzoza normalna, podłużna jak to napisałeś.
Hmm. Brzoza ma na ogol inny - podluzny, a nie kulisty pokroj korony. To drzwewo najblizsze jest moim zdaniem wierzbie bialej, ktorej korona dodatkowo zostala jeszcze podcieta, jak to jeszcze mozna czasami zobaczyc miejscami przy drogach.Ranger pisze:Brzoza, jeszcze mała, 7,2 metra (6cm)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość