MakieTTa NemoTT
Moderator: mod-Makieta
- NemoTT
- Kontakt:
- NemoTT
- Kontakt:
Re: MakieTTa NemoTT
BECZKI, Beczki, beczki ...
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
- NemoTT
- Kontakt:
Dzisiaj beczki. 
- NemoTT
- Kontakt:
Wagony Hortexu są według mnie wykonane bardzo ładnie, prawie idealnie odwzorowują oryginał, ale tak jak napisałaś sprzęgi... W ogóle Peresvet albo TT-Club właśnie ze sprzęgami miały największy problem.
- Borczy
- Kontakt:
Też ostatnio skusiłem się na ten model pomimo kaszany ze zmianą sprzęgów 
- NemoTT
- Kontakt:
- NemoTT
- Kontakt:
wlodar pisze: ↑09 paź 2024, 08:39 Ta poczta fajnie wygląda. Wiem, że to przemalowanka - fikcja stuprocentowa, ale i tak fajnie wygląda na makiecie. A peron? Na jeden wagonTen w głębi, z zadaszeniem, nieco dłuższy, ale i tak stanowczo za krótki dla takiego składu. Mały parowozik i dwa króciutkie dwuosiowe wagoniki jeszcze by uszły, ale skład pospieszny kiepsko przy tym wygląda. Pomyśl koniecznie nad wydłużeniem peronu, albo ogranicz rodzaje składów które przy nim się zatrzymują.
- wlodar
- Kontakt:
Ta poczta fajnie wygląda. Wiem, że to przemalowanka - fikcja stuprocentowa, ale i tak fajnie wygląda na makiecie. A peron? Na jeden wagon
Ten w głębi, z zadaszeniem, nieco dłuższy, ale i tak stanowczo za krótki dla takiego składu. Mały parowozik i dwa króciutkie dwuosiowe wagoniki jeszcze by uszły, ale skład pospieszny kiepsko przy tym wygląda. Pomyśl koniecznie nad wydłużeniem peronu, albo ogranicz rodzaje składów które przy nim się zatrzymują.
- NemoTT
- Kontakt:
- wlodar
- Kontakt:
- piottrw
- Kontakt:
Nie.
To był najładniejszy model dworca kolejowego dostępny w czasach NRD. Przypomina stacyjki w Galicji na kolei transwersalnej.
Co do peronu, tak jest miejsce na 3 Ygreki.
To był najładniejszy model dworca kolejowego dostępny w czasach NRD. Przypomina stacyjki w Galicji na kolei transwersalnej.
Co do peronu, tak jest miejsce na 3 Ygreki.
- wlodar
- Kontakt:
Przy samym peronie, z tego co widzę na zdjęciu, to się trzy wagony zmieszczą. Nie wiem jak w tunelu.
PS: rozumiem, że samego budynku dworca nie chcesz sprzedać?

PS: rozumiem, że samego budynku dworca nie chcesz sprzedać?
- piottrw
- Kontakt:
Tak, to mój ttort
Jest dokładnie według założeń tu wspomnianych, czyli skład może się ukryć w tunelu, maks 2 Ygreki lub m-wageny z lokomotywą. Atutem jest całkowicie zautomatyzowany ruch wg schematu: mijanie się dwóch pociągów na stacji.
Jest dokładnie według założeń tu wspomnianych, czyli skład może się ukryć w tunelu, maks 2 Ygreki lub m-wageny z lokomotywą. Atutem jest całkowicie zautomatyzowany ruch wg schematu: mijanie się dwóch pociągów na stacji.
- wlodar
- Kontakt:
Jeszcze jedna mała podpowiedź: gdy masz naprawdę mało miejsca peron i dworzec możesz ułożyć częściowo, lub całkowicie w łuku. Poniżej zdjęcie makiety bodajże naszego forumowego kolegi, piottrw'a (jeśli się mylę i to nie jego, niech mnie ktoś poprawi).