A zalogowałeś sięRanger pisze:tylko problem w tym, że nie mogę się do niego dobrać

Pozdrawiam
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
A zalogowałeś sięRanger pisze:tylko problem w tym, że nie mogę się do niego dobrać
http://www.forum.martel.pl/dload.php?action=file&id=1Ranger pisze:Ponieważ na naszym forum ani na Martelu nie doszukałem się instrukcji to zapytam was.
Na "oko" zależnie od koloru wyjściowego i ilości barwionego tłucznia. Zacznij od niewielkiej ilości i najwyżej dolejesz farby. Ogólnie - farby naprawdę nie potrzeba dużo.Ranger pisze:Ile farby trzeba wlać do tego słoika(posypka Polak 5282).
Nie zalewasz całej podsypki farbą, tylko dodajesz niewielką ilość farby, która poprzez potrząsanie słoikiem rozprowadza się po ziarnach tłucznia.Ranger pisze:Czy posypka po wymieszaniu nie będzie się kleiła do siebie i nie utworzy jednej wielkiej grudy niwecząc cały wysiłek?
Po skończeniu potrząsania, podsypka jest prawie sucha. Po prostu rozsypujesz ją na gazecie i rozgarniasz na w miarę cienką warstewkę.Ranger pisze:Jak ją rozłożyć na papierze czy gazecie aby wyschła dobrze i się nie pokleiła.
Humbrol 113 + szary + czarny. Ewentualnie Pactra A56 (Rust) + szara + czarna.Ranger pisze:I w końcu jakiej farby użyć, może być Hammerite brązowa, czy raczej odpowiednio dobrana Humbrola, jeśli tak to jaki numer proponujecie? A może jeszcze jakaś inna farba?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości