Nie zmienił się tylko czas oczekiwaniawicy pisze:Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale Makieciarz już nie jest starym Makieciarzem.(...)
Tak więc chyba trzeba by postawić grubą kreskę albo otworzyć nowy wątek o nowym sklepie.

Moderator: mod-Giełda
Nie zmienił się tylko czas oczekiwaniawicy pisze:Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale Makieciarz już nie jest starym Makieciarzem.(...)
Tak więc chyba trzeba by postawić grubą kreskę albo otworzyć nowy wątek o nowym sklepie.
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale Makieciarz już nie jest starym Makieciarzem.markom pisze:Piotrek ( właściciel ) sprzedaje wirtualny towar, i niech Was nie zmyli, że coś jest na stanie, bo to totalna ściema![]()
![]()
Dokładnieagrest12 pisze:Nie wiedziałem, że jesteś masochistą.markom pisze:Totalny PRZYPAŁ z tym sklepem.
Nie wiedziałem, że jesteś masochistą.markom pisze:Totalny PRZYPAŁ z tym sklepem.
Ja nie jestem "ultrasem" Makieciarza, bo nie chwalę sklepu ogólnie, ale piszę tylko o moim trybie robienia tam zakupów, który nie jest dla mnie idealny, ale jest akceptowalny. Nie mówię, że nie wolałbym mieć paczki na następny dzień (jak opon z oponeo.pl), ale czekanie - w tym jednym przypadku - dwa tygodnie jest dla mnie ok - zwłaszcza, że dostałem wiadomość, że będzie opóźnienie spowodowane wirusem.ko20 pisze:Dla mnie ktoś kto czeka 2 tygodnie na coś co inne sklepy dostarczają na dzień następny i jest na tyle zadowolony zeby pochwalić na forum, to jest właśnie definicja "ultrasa" (jeśli się dobrze domyślam znaczenai słowa).
Jeśli PMT nie sprzedaje bezpośrednio do klienta końcowego, tylko do sklepów/dystrybutorów, to jest to rzeczywiście zaleta, nawet jak trzeba poczekać niewiadomo jak długo.piottrw pisze:I tak Makieciarz ściągną mi ostatnio napęd pmt do LVT bttb.
Najlepszy komentarz na (moim zdaniem uzasadnioną) krytykę: "myślisz że to tak prosto". Korzystałem z kilkunastu sklepów modelarskich nie tylko "kolejowych" i jakoś wszyscy dają radę wysyłać towar dostępny na stanie w dniu zamówienia. Ja piszę tylko, że się Wam dziwie, dziwię się sklepowi który w tak szczególnie trudnej działce handlowej jak modelarstwo tak postępuję. A już zupełnie nierozumiem jak można taki sklep chwalić.tydzial pisze:KO20 proponuje załóż działalność i podziałaj i wtedy krytykuj.
Dla mnie ktoś kto czeka 2 tygodnie na coś co inne sklepy dostarczają na dzień następny i jest na tyle zadowolony zeby pochwalić na forum, to jest właśnie definicja "ultrasa" (jeśli się dobrze domyślam znaczenai słowa).michuchu pisze:Na pewno nie jestem ultrasem tego sklepu, ale ten tryb robienia zakupów jest dla mnie dopuszczalny, więc czasami z niego korzystam.ko20 pisze:Twój wybór...
Bez urazy, ale po twoich wpisach, trochę się poczułem jakbym był winny tego, że kupuję u Makieciarza.
No i w i końcu ktoś rozumie mój punkt widzenia.wlodar pisze:Odnośnie Makieciarza, to powiem że mnie znacznie bardziej niż opóźnienia w realizacji zamówień (a te w każdym sklepie mogą się zdarzyć) irytował brak kontaktu. Piszesz jednego maila, kolejnego, dzwonisz na podane numery, a ten nie odpowiada, a ty się czujesz zrobiony w wała, bo towar był jako dostępny od zaraz, wpłaciłeś pieniądze i cisza. Robota przy makiecie stoi, a ty się wściekasz, bo mogłeś dany element zamówić w innym sklepie, ale tu było taniej.
Dodam jeszcze, że płatność przy odbiorze wymaga obecności w domu gdy przyjedzie kurier. Z tego powodu zdecydowanie preferuję paczkomaty, ale tu trzeba zapłacić z góry.
Na pewno nie jestem ultrasem tego sklepu, ale ten tryb robienia zakupów jest dla mnie dopuszczalny, więc czasami z niego korzystam.ko20 pisze:Twój wybór...
Twój wybór. Nadal uważam to za masochizm i nie pojmuję jak można być zadowolonym i wracać do zakupów na takich warunkach. A już w szczególności, nie rozumiem "chwalenia" sklepu po 2 tygodniach oczekiwania na towar na stanie. W moim odczuciu to odbiega od współczesnych standardów o lata świetlne. O "wymuszaniu" lepszej obsługi poprzez wybór płatności za pobraniem, nie wspomnę nawet. To jakbym mówił w spożywczaku że zapłacę gotówką zamiast kartą, żeby dostać swieże a nie czerstwe bułki.michuchu pisze:Zauważ, że kupuję z płatnością przy odbiorze. Zdarzyło mi się kilka razy dłużej czekać na realizację zamówienia, ale nigdy nie miałem zamrożonych pieniędzy, bo brałem płatność przy odbiorze.ko20 pisze:No to szał. I farciarz z ciebie....
Zauważ, że kupuję z płatnością przy odbiorze. Zdarzyło mi się kilka razy dłużej czekać na realizację zamówienia, ale nigdy nie miałem zamrożonych pieniędzy, bo brałem płatność przy odbiorze. Czytałem ten wątek i widzę jakie doświadczenia mają koledzy z tym sklepem. Dlatego staram się kupować to co dostępne na magazynie no i oczywiście nie wpłacam wcześniej żadnych pieniędzy. Może dzięki takiej taktyce nie mam kłopotów z robieniem zakupów u Makieciarza.ko20 pisze:No to szał. I farciarz z ciebie....
No to szał. I farciarz z ciebie. Ja nie dostałem ani maila o opóźnieniach, ani nie dostąpiłem odebrania połączenia telefonicznego, po wpłaceniu pieniążków choć wcześniej problemu nie było. Gdzieś tam się później dowiedziałem, że powinienem pojechać na jakąś giełdę i sprzedawcy szukać. Wszyscy tak robią i nienarzekają :-)michuchu pisze:To "nieco dłużej", to dokładnie dwa tygodnie. W tzw. międzyczasie dostałem też wiadomość mailową o możliwych opóźnieniach.ko20 pisze:Pochwal się co to jest nieco dłużej. Tydzień, dwa?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość