Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: Maciej »

wicy pisze:Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale Makieciarz już nie jest starym Makieciarzem.(...)
Tak więc chyba trzeba by postawić grubą kreskę albo otworzyć nowy wątek o nowym sklepie.
Nie zmienił się tylko czas oczekiwania :D
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

Post autor: wicy »

markom pisze:Piotrek ( właściciel ) sprzedaje wirtualny towar, i niech Was nie zmyli, że coś jest na stanie, bo to totalna ściema !! !!
Nie wiem, czy ktoś zauważył, ale Makieciarz już nie jest starym Makieciarzem.
Właśnie otrzymałem fakturę z zakupu na makieciarz.pl, gdzie właścicielem jest firma Axel-Rail, 53-609 Wrocław Wagonowa 5-7, NIP: 821-171-16-01 a stary właściciel jest osobą uprawnioną do wystawiania faktur VAT (pracownik?).
Właścicielem firmy jest Rafał Osiewicz, r.osiewicz@axel-rail.pl
Tak więc chyba trzeba by postawić grubą kreskę albo otworzyć nowy wątek o nowym sklepie.
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

agrest12 pisze:
markom pisze:Totalny PRZYPAŁ z tym sklepem.
Nie wiedziałem, że jesteś masochistą. :mrgreen:
Dokładnie !!
A prosiłeś, błagałeś... ja nic nie słuchałem :mrgreen:
Jak nawiedzony dawałem szansę !!
agrest12

Post autor: agrest12 »

markom pisze:Totalny PRZYPAŁ z tym sklepem.
Nie wiedziałem, że jesteś masochistą. :mrgreen:
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

Przypomniałem się dzisiaj w temacie mojego zamówienia z dnia 01-05-2020
Otrzymałem zdawkowe nie ma, anulowane będzie !!
Piotrek ( właściciel ) sprzedaje wirtualny towar, i niech Was nie zmyli, że coś jest na stanie, bo to totalna ściema !! !!
Żeby to był towar dla mnie to pół biedy, ale miał to być prezent dla dzieciaka na 01-06 !!
Totalny PRZYPAŁ z tym sklepem.
Awatar użytkownika
michuchu
Kontakt:

Post autor: michuchu »

ko20 pisze:Dla mnie ktoś kto czeka 2 tygodnie na coś co inne sklepy dostarczają na dzień następny i jest na tyle zadowolony zeby pochwalić na forum, to jest właśnie definicja "ultrasa" (jeśli się dobrze domyślam znaczenai słowa).
Ja nie jestem "ultrasem" Makieciarza, bo nie chwalę sklepu ogólnie, ale piszę tylko o moim trybie robienia tam zakupów, który nie jest dla mnie idealny, ale jest akceptowalny. Nie mówię, że nie wolałbym mieć paczki na następny dzień (jak opon z oponeo.pl), ale czekanie - w tym jednym przypadku - dwa tygodnie jest dla mnie ok - zwłaszcza, że dostałem wiadomość, że będzie opóźnienie spowodowane wirusem.
Zanim pierwszy raz zrobiłem tam zakupy - po zapoznaniu się z tym wątkiem - naprawdę miałem zagwozdkę, ale spróbowałem. Poza tym, miałem też to szczęście, że przy jednych z zakupów Makieciarz ściągał coś dla mnie extra z niemieckiego SpieleMaxa, czego nie zrobiłby żaden z handlowców.
Pozdrawiam
ko20
Kontakt:

Post autor: ko20 »

piottrw pisze:I tak Makieciarz ściągną mi ostatnio napęd pmt do LVT bttb.
Jeśli PMT nie sprzedaje bezpośrednio do klienta końcowego, tylko do sklepów/dystrybutorów, to jest to rzeczywiście zaleta, nawet jak trzeba poczekać niewiadomo jak długo.
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

Teraz fakt, nie kupuję, bo PayPal em nie przyjmuje płatności, ale spróbuj w Polsce kupić coś od pmt, kuehna, schrimera. Zostaje albo makieciarz, albo Petr, ale że granice zamknięte to na razie niestety zero zakupów.. I tak Makieciarz ściągną mi ostatnio napęd pmt do LVT bttb. Znacie inny sklep który to zrobi?
Dlatego chwalę. A nie kupuję jakiś trawek czy innych bzdetów, bo mam od tego sklep modelrski w Krakowie
ko20
Kontakt:

tydzial pisze:KO20 proponuje załóż działalność i podziałaj i wtedy krytykuj.
Najlepszy komentarz na (moim zdaniem uzasadnioną) krytykę: "myślisz że to tak prosto". Korzystałem z kilkunastu sklepów modelarskich nie tylko "kolejowych" i jakoś wszyscy dają radę wysyłać towar dostępny na stanie w dniu zamówienia. Ja piszę tylko, że się Wam dziwie, dziwię się sklepowi który w tak szczególnie trudnej działce handlowej jak modelarstwo tak postępuję. A już zupełnie nierozumiem jak można taki sklep chwalić.

Added in 2 minutes 56 seconds:
michuchu pisze:
ko20 pisze:Twój wybór...
Na pewno nie jestem ultrasem tego sklepu, ale ten tryb robienia zakupów jest dla mnie dopuszczalny, więc czasami z niego korzystam.

Bez urazy, ale po twoich wpisach, trochę się poczułem jakbym był winny tego, że kupuję u Makieciarza.
Dla mnie ktoś kto czeka 2 tygodnie na coś co inne sklepy dostarczają na dzień następny i jest na tyle zadowolony zeby pochwalić na forum, to jest właśnie definicja "ultrasa" (jeśli się dobrze domyślam znaczenai słowa).
Nie wiem czemu się czujesz winny. Jasno podkreślałem, że choć dla mnie to nieakceptowalny tryb zakupów, to wolny kraj.

Added in 2 minutes 52 seconds:
wlodar pisze:Odnośnie Makieciarza, to powiem że mnie znacznie bardziej niż opóźnienia w realizacji zamówień (a te w każdym sklepie mogą się zdarzyć) irytował brak kontaktu. Piszesz jednego maila, kolejnego, dzwonisz na podane numery, a ten nie odpowiada, a ty się czujesz zrobiony w wała, bo towar był jako dostępny od zaraz, wpłaciłeś pieniądze i cisza. Robota przy makiecie stoi, a ty się wściekasz, bo mogłeś dany element zamówić w innym sklepie, ale tu było taniej.
Dodam jeszcze, że płatność przy odbiorze wymaga obecności w domu gdy przyjedzie kurier. Z tego powodu zdecydowanie preferuję paczkomaty, ale tu trzeba zapłacić z góry.
No i w i końcu ktoś rozumie mój punkt widzenia.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

Odnośnie Makieciarza, to powiem że mnie znacznie bardziej niż opóźnienia w realizacji zamówień (a te w każdym sklepie mogą się zdarzyć) irytował brak kontaktu. Piszesz jednego maila, kolejnego, dzwonisz na podane numery, a ten nie odpowiada, a ty się czujesz zrobiony w wała, bo towar był jako dostępny od zaraz, wpłaciłeś pieniądze i cisza. Robota przy makiecie stoi, a ty się wściekasz, bo mogłeś dany element zamówić w innym sklepie, ale tu było taniej.
Dodam jeszcze, że płatność przy odbiorze wymaga obecności w domu gdy przyjedzie kurier. Z tego powodu zdecydowanie preferuję paczkomaty, ale tu trzeba zapłacić z góry.
Awatar użytkownika
michuchu
Kontakt:

ko20 pisze:Twój wybór...
Na pewno nie jestem ultrasem tego sklepu, ale ten tryb robienia zakupów jest dla mnie dopuszczalny, więc czasami z niego korzystam.
Ponieważ ten wątek jest po to, aby móc wyrobić sobie opinię, zatem i mój wpis z pewnością pomaga tę opinię sobie wyrobić. Jeśli ktoś uzna, że może czekać na kuriera 2 tygodnie z pieniędzmi we własnym portfelu, to - podobnie jak ja - dokona zakupu u Makieciarza, a jak ktoś uzna, że to niedopuszczalne, to nie zrobi tam zakupów - to wszystko.

Bez urazy, ale po twoich wpisach, trochę się poczułem jakbym był winny tego, że kupuję u Makieciarza.
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

KO20 proponuje załóż działalność i podziałaj i wtedy krytykuj.
ko20
Kontakt:

michuchu pisze:
ko20 pisze:No to szał. I farciarz z ciebie....
Zauważ, że kupuję z płatnością przy odbiorze. Zdarzyło mi się kilka razy dłużej czekać na realizację zamówienia, ale nigdy nie miałem zamrożonych pieniędzy, bo brałem płatność przy odbiorze.
Twój wybór. Nadal uważam to za masochizm i nie pojmuję jak można być zadowolonym i wracać do zakupów na takich warunkach. A już w szczególności, nie rozumiem "chwalenia" sklepu po 2 tygodniach oczekiwania na towar na stanie. W moim odczuciu to odbiega od współczesnych standardów o lata świetlne. O "wymuszaniu" lepszej obsługi poprzez wybór płatności za pobraniem, nie wspomnę nawet. To jakbym mówił w spożywczaku że zapłacę gotówką zamiast kartą, żeby dostać swieże a nie czerstwe bułki.

Jak wspomniałem, wolny kraj, ja tego nie rozumiem, więcej nie spróbuje, ale życzę powodzenia i najbardziej zazdroszczę czasu. Ja nie mam czasu siedzieć dwa tygodnie z odłożoną gotówką i czekać kiedy kurier zapuka albo szukać przesyłek na poczcie bo raz na 5 razy listonoszowi nie chce się zostawić awizo.
Awatar użytkownika
michuchu
Kontakt:

ko20 pisze:No to szał. I farciarz z ciebie....
Zauważ, że kupuję z płatnością przy odbiorze. Zdarzyło mi się kilka razy dłużej czekać na realizację zamówienia, ale nigdy nie miałem zamrożonych pieniędzy, bo brałem płatność przy odbiorze. Czytałem ten wątek i widzę jakie doświadczenia mają koledzy z tym sklepem. Dlatego staram się kupować to co dostępne na magazynie no i oczywiście nie wpłacam wcześniej żadnych pieniędzy. Może dzięki takiej taktyce nie mam kłopotów z robieniem zakupów u Makieciarza.
ko20
Kontakt:

michuchu pisze:
ko20 pisze:Pochwal się co to jest nieco dłużej. Tydzień, dwa?
To "nieco dłużej", to dokładnie dwa tygodnie. W tzw. międzyczasie dostałem też wiadomość mailową o możliwych opóźnieniach.
No to szał. I farciarz z ciebie. Ja nie dostałem ani maila o opóźnieniach, ani nie dostąpiłem odebrania połączenia telefonicznego, po wpłaceniu pieniążków choć wcześniej problemu nie było. Gdzieś tam się później dowiedziałem, że powinienem pojechać na jakąś giełdę i sprzedawcy szukać. Wszyscy tak robią i nienarzekają :-)
Dlatego po 2 próbach, zaniechałem zakupów w tym sklepie, które gdzie indziej mogę dostać w 24-48h a efekt jest za każdym razem tak samo przewidywalny czasowo i jakościowo. Nie specjalnie rozumiem dlaczego ludzie są takimi masochistami. Ale wolny kraj. Zazdroszczę cierpliwości, samozaparcia i życzę udanych zakupów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”