Makieciarz / www.makieciarz.pl
Moderator: mod-Giełda
-
- Kontakt:
Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl
Ogólnie zależy jaka dostępność pewnie na magazynie czy u producenta ale płacąc z góry najczęściej mam towar do 2 tygodni.. Maksymalnie czekałem miesiąc niecały..
- piottrw
- Kontakt:
A ja pochwalę Piotra. Zakup udany, cala operacja zakup przelew odbiór z paczkomatu trwała 4'dni robocze.
-
- Kontakt:
Spróbuję i ja skorzystać z magii Forum. Piotrze co słychać z realizacją zamówienia 4719 z 11 czerwca. Ostatnią wiadomość, że przeszło w stan kompletowania i realizacji otrzymałem 16.06. Od tej pory cisza pomimo moich maili. Tym bardziej jest to dziwne bo obie pozycje były na stanie sklepu i to nie w jednostkowych ilościach. Właśnie mija miesiąc, a ja nie wiem na czym stoję. Co do płatności mam luz bo zamówiłem za zaliczeniem pocztowym, ale chciałbym wiedzieć czy zakupy realizować gdzie indziej czy doczekam się wysyłki z Makieciarza? Pozdrawiam.yrrad pisze:Cud się stał. Po wpisie na forum zaległości nagle "się wysłały".
-
- Kontakt:
Ale dzięki Makieciarzowi mamy na FTT dwóch/a może wiecej/ nowo zarejestrowanych forumowiczów
,tego nikt nie zauważył 

- Borczy
- Kontakt:
Kuba, chodzi o fakt ,że kolega z Warszawy jest 

-
- Kontakt:
Jarek - wiesz dobrze, że nie o to chodzi. Kupujesz on-line, płacisz i oczekujesz realizacji zamówienia. A nie wizytacji stoiska na giełdzie w Warszawie. Ja zerkam sobie na ten wątek i wiem, że via internet nic nie kupię u Makieciarza. Stawiam, że będzie na jesieni także w Sosnowcu (bo to "sezon"
) jednak jeśli mam coś kupić to za południową granicą. Szybko, rzetelnie i żadnych problemów z kontaktem.

- Borczy
- Kontakt:
Nie ma co strzelać fochów . Kolega Makieciarz jest od zarania dziejów na każdej giełdzie w Warszawie więc można każde zamówienie odebrać osobiście i bez kosztów przesyłki.
-
- Kontakt:
Cud się stał. Po wpisie na forum zaległości nagle "się wysłały". Pomijam drobną niezgodność z zamówieniem, ale niesmak jednak pozostaje. Efekt jest taki, że coraz mniej i mniej zakupów robię w polskich sklepach, które nieodmiennie robią większą lub mniejszą łaskę, że w ogóle cokolwiek łaskawie sprzedają.
Added in 6 minutes 39 seconds:
Added in 6 minutes 39 seconds:
Fakt, nie dość że się dostąpiło niewyobrażalnego zaszczytu sprzedaży, to jeszcze trzeba za jaśnie panem sprzedawcą ganiać i uprzejmie się dopytywać. No ale to nie ze mną. Zdecydowanie ostatni zakup w tej konkretnej firmie.Martint1 pisze:Proponuje ci osobiście się zapytać w najbliższą niedziele na giełdzie modelarskiej w stacji muzeum od 10 do 14 na pewno będzie
-
- Kontakt:
Proponuje ci osobiście się zapytać w najbliższą niedziele na giełdzie modelarskiej w stacji muzeum od 10 do 14 na pewno będzie 

-
- Kontakt:
Witam, czy ktoś wie czy sklep makieciarz to jeszcze funkcjonuje? Robiłem zakup gdzieś na początku maja, częściowo tylko zrealizowany i od tamtej pory cisza. Brak odpowiedzi na wielokrotne maile, telefon nie odpowiada, jakieś wirusy na stronie. Ktoś, coś?
Z poprzednich doświadczeń i tego, co tutaj się opisuje, to wiem, że Pan Makieciarz kontakt z klientem generalnie olewa, ale też bez przesady żeby się przez miesiąc z okładem dopraszać o jakąkolwiek informację zwrotną, w tym ewentualny zwrot za niezrealizowaną część zamówienia.
Z poprzednich doświadczeń i tego, co tutaj się opisuje, to wiem, że Pan Makieciarz kontakt z klientem generalnie olewa, ale też bez przesady żeby się przez miesiąc z okładem dopraszać o jakąkolwiek informację zwrotną, w tym ewentualny zwrot za niezrealizowaną część zamówienia.
-
- Kontakt:
Jakiś ruski wirus wszedł na stronę ale już został zneutralizowany.
- wlodar
- Kontakt:
No tutaj akurat trudno się nie zgodzić. Np. piętrusy Arnolda były swego czasu za niemal połowę ceny.
-
- Kontakt:
Plusem Makieciarza jest ściąganie towaru ,który jest niedostępny innych sklepach PL /POZA OFERTĄ/,promocje i stosunkowo niskie ceny na niektóre modele etc,ale czasami ta maszyna handlowa się zacina .Ja już przyzwyczaiłem się do specyficzności tego sklepu 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Uffffmbsxp8 pisze:Gdybym wiedziała, że wystarczy napisać na forum... Płatność zwrócona praktycznie od razu

Do czegoś, komuś, to forum się przydało

- wlodar
- Kontakt:
A skąd wiesz, czy nie prowadzę interesu i czy nie wiem jak to wygląda od kuchni (np. rozliczanie faktur do 3 rano, a dwie godziny później pobudka, bo trzeba np. towar przyjąć)? Moja uwaga była uniwersalna.Slawek77 pisze:@wlodar
Załóż sklep to zobaczysz czy będziesz wygodnie żyć z tego hobby, a potem bzdury będziesz mógł wypisywać!
Generalnie, skoro zarabiam na klientach to powinienem ich szanować, bo im zawdzięczam że mam co do garnka włożyć. Nie raz byłem w takiej sytuacji, że towar który miał być od zaraz okazuje się niedostępny, kaska przytulona (to zawsze działa bez zarzutu) i zablokowana, bo kontaktu ze strony sklepu brak.
Tutaj też, wystarczyła kolejna wymiana uwag na forum (która już?) i sprzedawca czas na zwrot pieniędzy klientce znalazł.
Dodam jeszcze (odnosząc się do cytowanej światłej myśli), że znam osobiście kilka osób, które żyją z tegoż właśnie hobby (choć według mnie jest pewna, dość subtelna, różnica pomiędzy hobby a biznesem, ale to tak na marginesie) i zapewniam, że żyje im się całkiem wygodnie (daruję sobie wywody na temat definicji wygodnego życia, bo to wątek dotyczący konkretnego sprzedawcy, a nie filozofii).