Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
ko20
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: ko20 »

piotrek092 pisze:Jest przysłowie - Jaki klient ,taka obsługa - .
A ja się zastanawiam, co się stało ze starą zasadą kupiecka "klient Twój Pan". No ale oczywiście można zrzucić cała winę na niedobrego klienta który od obsługi sklepu internetowego oczekuje (o zgrozo!!) odpowiedzi na pytanie bez robienia awantury na forach.

Choć przychodzi mi do do głowy ulubione powiedzenie naszych polityków: "Kasę wpłaciłeś - to morda w kubeł"....
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

piotrek092 pisze:Jest przysłowie - Jaki klient ,taka obsługa - .Niestety czasami się sprawdza w rzeczywistości , jak widzę ten wątek przypomina mi swoistą prlowską KSIĄŻKĄ SKARG I ZAŻALEŃ.
Gość jaki jest można poczytać.
Ostatnio prezent dostałem zakupiony u niego i problemów nie było. Ale w zakończeniu moich zakupów pomógł wpis tutaj.
Skoro działa i to go dopingu to czemu nie pisać?
Nie obrażaj osób które mają z nim problem, bo może i na Ciebie trafić :lol:

Na przykład u Petra takich wpisów nie ma a będąc w sklepie nie zauważyłem wywieszki " obsługujemy gości tylko pod krawatem" bo wiadomo gość pod krawatem mniej awanturujący się jest :mrgreen:
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

Powiem tak. Jak się sparzę to może zmienię zdanie. Na razie mailowe pytanie o dostępność i jak jest to kupuję.Wysyłkę realizuję paczkomatem.
PS
Może za pobraniem trzeba zamawiać?
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Jest przysłowie - Jaki klient ,taka obsługa - .Niestety czasami się sprawdza w rzeczywistości , jak widzę ten wątek przypomina mi swoistą prlowską KSIĄŻKĄ SKARG I ZAŻALEŃ.
ko20
Kontakt:

piottrw pisze:Kontakt fakt czasem trudny, ale jak na razie co zamówiłem to doszło.
Ja nie potrafię sobie wyobrazić że prowadząc sklep internetowy nie jest się choćby raz dziennie w zasięgu internetu/maila! Zwłaszcza, że internet jest wszędzie. Albo się prowadzi sklep internetowy albo się udaje.

Dla mnie takie zachowanie jest nieprofesjonalne i dziecinne. Przecież wystarczy jasno np określić: wysyłki robię raz w tygodniu w środę bo nie mam czasu. Większość tu piszących twierdzi, że może zazwyczaj poczekać i że makcieciaż potrafi załatwić często trudne do zdobycia produkty. Ma duże zalety ale wady powodują że niektórzy się sparzyli i więcej nie kupią.
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

Kontakt fakt czasem trudny, ale jak na razie co zamówiłem to doszło.
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

Piotrek generalnie tak ma, że pomimo fajnej oferty,, robi wszystko żeby zniechęcić do kolejnych zakupów.
Tez czekam,, też po wpłacie zero kontaktu.
Pomimo tego mam nadzieje że kiedyś paczka przyjdzie....
życzę cierpliwości :)
Century
Kontakt:

Post autor: Century »

Byłem przygotowany na dłuższa wysyłkę - ale każdemu kończy się kiedyś cierpliwość. Czas oczekiwania na dostawę pomału przekroczył dostawy z Chin jedynie z Malezja jeszcze przebija wysyłkę z tego sklepu (oczywiście mówimy o wysyłce tradycyjną pocztą). Dodam, że teoretycznie to co zamawiałem było na stanie sklepu i nie mówimy o jakiś specjalnych sprowadzanych częściach itp. rzeczach.

Brak reakcji na jakiekolwiek e-maila o ustalenie co dzieje się z Moim zamówieniami zostają bez jakichkolwiek odpowiedzi, a przed zamówieniem nie było z tym problemów ?? !! .

Czy zamówienia zostanie zrealizowanie to czas pokaże, mam nadzieję że zostanę jeszcze mile zaskoczony.

Jak dla mnie jeden wielki NEGATYW, przede wszystkim za brak kontaktu
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

Zapomniałem wcześniej napisać ... w czwartek (2 marca) Piotr osobiście pofatygował się do mnie i dostarczył mi dwie cysterny i cztery dekodery.
Pełna profeska.
Piotr ponownie bardzo dziękuję
makieciarz
Kontakt:

Post autor: makieciarz »

Podbijarka PKP - takie małe uzupełnienie nowości PKP - >>> link do produktu<<<
PiasTT
Kontakt:

Post autor: PiasTT »

Ja też nie mam problemów od wielu lat. Ostatnio załatwił mi sprawę, której nikt inny nie chciał się podjąć.
Może czasami trzeba poczekać na przesyłkę, ale co to za problem? :D Często warto czekać, to też może być przyjemność. :D
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

Trzeba było zamówić za pobraniem, wysłałby w tym samym dniu ...

Ja nie mam żadnych problemów, kolejna paczka dotarła, kontakt na GG "on-line", czasem nawet zdarzyło się poprosić o coś ze "Spiele" i też nie było problemu ...
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

U Makieciarza robię zakupy od dawna i nie mam problemów. Czasem czegoś zabraknie, ale ja jestem cierpliwy.
Ostatnio zakupiłem kilka wagonów i wszystko było cacy. Przy okazji podziękowania dla Piotra.
makieciarz
Kontakt:

Post autor: makieciarz »

kur... nie panikuj człowieku nie zrób sobie czego, mogę spokojnie siąść do swojego komputera a nie robić przelewy y jakiegoś WiFi hugon wie gdzie. Właśnie wróciłem i ci robię zwrot. Skoro chciałeś dostawę w konkretnym dniu a nie wyszła OK masz takie prawo tylko po co publicznie siejesz ferment!!!! Skoro 2 dni na meila nie odpisuje a temat jest pilny jest TELEFON, SMS obojętne. Jakiś w gorącej wodzie Pan jesteś kąpany i tyle.
Informację o tym że mam Ci odlać kasę dostałem bodajże w niedzielę, jest środa i masz robiony zwrot o jakich ty człowieku dwóch tygodniach czekania na kasę piszesz niżej bo nie pojmuję?

Added in 31 minutes 9 seconds:
Kasę masz już na koncie, weź Pan Panie też pod uwagę że towar musiał do mnie wrócić skoro dostawa się nie odbyła i NIE PANIKUJ na przyszłość w jakimkolwiek sklepie byś nie kupował bo tak własnie powstają PLOTY. Ja też zamawiałem coś w jednym ze znanych tu sklepów i SAM czekałem dwa razy na dostawę po 2 tygodnie i jakoś nie panikuję publicznie chyba proste?
ko20
Kontakt:

piotrek092 pisze:Kol ko20 wstrzymaj się z tym wyrokiem ,zamówiłem u Makieciarza trochę gratów,niech dotrą ;)
Ja nie chce żeby dotarły.

Poprosiłem o zwrot pieniędzy bo się nie wywiązał z ustalonej z nim konkretnej daty wysyłki/dostawy. Po prostu nie mogę teraz i najbliższej przewidywalnej przyszłości odebrać, ergo rezygnuje z zakupu.

Po prośbie o zwrot pieniędzy "zamilkł", urwał się do tej pory dobry kontakt, zaczął mieć problemy ze skrzynką pocztową. Poczytałem opinie tutaj, i się trochę przeraziłem, kiedy dostanę zwrot pieniędzy. Tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”