EP 05 MTB

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
psz
Kontakt:

Re: EP 05 MTB

Post autor: psz »

Patrząc na nowe daty wydania modeli - będą poprawiać. Jeszcze niedawno był 15 grudnia tego roku, a teraz:

LINK 1

LINK 2
Awatar użytkownika
fred3rg
Kontakt:

Post autor: fred3rg »

Nie wiem czy mastępna seria w tt będzie lepsza. Choć mam taką nadzieję.
Sądzę za to, że te same modele w H0 bedą wykonane lepiej niż pierwsza seria EP05 w tt.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Myślisz że następne będą poprawione ?? Zobaczymy -ja swoją zwróciłem do sklepu poczekam na następne rozdanie !! Oby zrobili RUMUNA bez baboli ;) Pogadamy w Radomiu .
Awatar użytkownika
fred3rg
Kontakt:

Post autor: fred3rg »

biker pisze: Sprawdzając na stronie producenta jaki minimalny promień skrętu ma 05 zauważyłem, że przybyły kolejne malowania:
http://www.mtb-model.pl/index.php?page= ... meritko=TT
No to będziemy mieli okazję przekonać się , czy producent wziął sobie do serce narzekanie na jakość.
Zapowiedziana jest także EP05 i ST43 w H0. Ciekawe czy tam też będą problemu z jazdą i koślawe malowanie. Nasi więksi bracia mają w czym wybierać i nie kupią byle czego. Zwłaszcza, że w porównaniu do Piko jakość wykonania słaba, a cena wyższa. Zatem być może niebawem dowiemy się , że EP05 da się starannie pomalować :p
Awatar użytkownika
biker
Kontakt:

Post autor: biker »

wicy pisze:Ile razy wyleciała na rozjazdach?
Podczas mojej obecności nie wylatywała, zwalniała natomiast na jednym łuku r300mm.
Nie dopatrzyliśmy się czy jest to wina loki czy torów.
Podczas pierwszych testowych jazd w domu wyskakiwała mi na dwóch rozjazdach EW1.
Po przegonieniu loki na wystawie problem wylatywania na wspomnianych rozjazdach zniknął.

Sprawdzając na stronie producenta jaki minimalny promień skrętu ma 05 zauważyłem, że przybyły kolejne malowania:
http://www.mtb-model.pl/index.php?page= ... meritko=TT
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Testów przydatności do użycia po poprawkach dokonamy w piątek w Radomiu. Może ktoś weźmie jeszcze wersje pudełkową w celach porównania?
Awatar użytkownika
wicy
Kontakt:

Post autor: wicy »

biker pisze: na wystawie makiet w Krakowie jeździła, przyciągała ludzi i podobała się. :)
Ile razy wyleciała na rozjazdach?
piotrek092
Kontakt:

JA-odesłałem !! ,bo nie zamierzam poprawiać bubla !!
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

A kto oddał model do reklamacji w związku z wadami ?
marcin r
Kontakt:

Post autor: marcin r »

Fajnie ze kolega Ranger jest chirurgiem modelowym i tez sam robi tabor. Szanuje takie osoby. Ja natomiast takich zdolnosci nie posiadam by produkowac i nie kupuje modelu za czesto ciezkie pieniadze by go potem poprawiac, Jak kupuje cos drogiego to mam prawo wymagac by to przyzwoicie wygladalo i jedzilo.
Awatar użytkownika
biker
Kontakt:

Post autor: biker »

Lokomotywa może ma skopane to i owo a na wystawie makiet w Krakowie jeździła, przyciągała ludzi i podobała się. :)
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Narzekać warto. Jeśli producent to przeczyta to może coś zrobi z tymi wózkami i pantografami.
Ja sobie poradziłem sam, ale powiedz mi golab ile jest takich osób które porwą się na rozebranie całego loka i złożenie go po swojemu.

Nasze Gagariny owszem świeciły ryjem ale potem to zostało usunięte. Nowe będą jeszcze inne ale o tym w innym wątku.
piotrek092
Kontakt:

To nawet nie jest model klasy - hobby !! W całości popieram post kol Wlodara :mrgreen: Mtb zawiodło moje oczekiwania , a tak miało być pięknie :cry:
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

golab pisze:To model klasy "hobby", także nie czepiajcie się w nieskończoność.
Klasa hobby może wytłumaczyć uproszczenie, bądź pominięcie niektórych detali, ale nie rozpadające się odbieraki, czy nieskrętne wózki, które nie są w stanie pokonać prostej drogi rozjazdowej.
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

Nie narzekajcie Panowie ...

Tak czytam i się zastanawiam. Większość krytykuje, każdy by coś poprawił ... Kupić i narzekać ? Masochizm jakiś ? Dlaczego nikt nie zrobi swojej, skoro ta jest felerna ?

No może Konrad by zrobił + może 2 osoby z warsztatem i umiejętnościami. Choć i gagary UMF świecą całymi wiadrami, czasem także i malowanie nie jest idealne, poza tym na bank nie kosztowałaby 600 zł. Porównujcie przez pryzmat cena/jakość - inaczej nie ma sensu.

To model klasy "hobby", także nie czepiajcie się w nieskończoność.

Jeśli jakiś zniesmaczony chce się pozbyć tego "bubla" i odzyskać część kasy - proszę o info na PW - pomogę :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryczne”