Impreza Warszawa 2016

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
piotrek092
Kontakt:

Re: Impreza Warszawa 2016

Post autor: piotrek092 »

I wylądował w pi i cały misterny plan też w pi/rzekł siara z killera/ :shock: Co wy powiecie na podsumowanie pana z MK ?? Ma być cukierkowo,kolorowo,ma bzykać ,latać i furczeć :cry: STACJA MUZEUM -pociąg skończył bieg -wysiadka !! A co za rok ??

Added in 16 minutes 28 seconds:
P S Dla mnie może być DK z wiktem czy bez ,mogę kimać pod modułami ale warto zorganizować zlot/warsztaty w stolicy .Czy kol Oelka i inni podejmą wezwanie ?? ,ja jestem za i chętnie dołączę.
Awatar użytkownika
Ranger
Kontakt:

Post autor: Ranger »

Na zakończenie tematu publikuje oficjalne podsumowanie imprezy o które poprosiłem MK:

"Witam Panie Konradzie,

Przede wszystkim jeszcze raz chcielibyśmy bardzo podziękować wszystkim wystawcom za przyjazd i zaangażowanie podczas imprezy.

Jeśli miałbym podsumować wystawę, to do plusów zaliczyłbym ciekawy kształt makiety i dużą dostępność dla zwiedzających.

Dla mnie największym minusem był mały ruch na makiecie. Pewnie wynikało to z tego, że na całej makiecie nie było szlaku dwutorowego i pociągi na niektórych odcinkach musiały się zatrzymywać i przepuszczać inne. Może też powodem była mała ilość przywiezionego taboru. Generalnie było widoczne, że ludzie skupiali się tam gdzie akurat poruszał się tabor (głównie na początku i końcu makiety, podczas gdy na pozostałej części makiety nic się nie działo). Do tego tabor poruszał się z małą prędkością, co też miało wpływ na mniejszą atrakcyjność pokazów. Wiem, że jedną z Państwa zasad jest jak najwierniejsze odtworzenie rzeczywistego ruchu kolejowego, ale jeśli mielibyśmy organizować tą imprezę za rok byłoby konieczne takie ustawienie układu, żeby pociągi jeździły non stop oraz były wyposażone w dekodery dźwięku, co spowodowałoby zwiększenie atrakcyjności makiety.

Decyzję co do organizacji tej imprezy w 2017 podejmiemy do końca tego roku.Pozdrawiam,

Tomasz Kurowski

Główny Specjalista

Dział Promocji i Marketingu"
piotrek092
Kontakt:

Kolego. Borczy ty mylisz mnie z kimś innym ja nawet nie wiem gdzie jest Białołęka a co dopiero dom kultury. A na imprezie owszem byłem w sobotę od17do zamknięcia, na siłę wlepiasz mi coś czego nigdy tu nie pisałem. Jutro wyjaśniamy sprawę :evil:
JarUs
Kontakt:

Post autor: JarUs »

Misiek pisze:... a jakby co to obok jest czeska knajpa, to tak dla niektórych, którzy przy wódeczce zachęcają ;)
To byłby full wypas socjal service :mrgreen:
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

Post autor: Borczy »

Marcin, tak czy inaczej nie dam za wygraną i na przyszły rok coś z Krzyśkiem wymodzimy. Czy to Stacja Muzeum czy inny "lokal"...
Dzięki za cynk ze szkołą...Nie wiedziałem o pracowni :) , obadam temat.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Borczy pisze:
piotrek092 pisze:w kwestii imprezy w Białołęckim Ośrodku Kultury.
No tak, do MuzKolu dwóch przynajmniej miało kilka minut piechotą (Fred, Zbyszek) to do BOKu będziemy mieli dla odmiany my? taki żart :D

Nie wiem jak teraz, ale jakiś czas temu Ośrodkiem zarządzała taka dosyć niemiła Pani Dyrektor...

Jarek, w szkole na Porajów (314) swego czasu funkcjonowała filia modelarni wargamingowej (Pracownia z kilkudziesięcioletnią tradycją) - może jeszcze funkcjonuje albo dyrekcja szkoły ma miłe wspomnienia. Może tam by zajrzeć?

a jakby co to obok jest czeska knajpa, to tak dla niektórych, którzy przy wódeczce zachęcają ;)
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

JarUs pisze:Hiltona się nie spodziewam, ale po takiej deklaracji jest zachęta do przyjazdu na imprezę :D
....dokładnie, poza tym odrobina C2H5OH w dobrym towarzystwie rekompensuje wszelkie niewygody :lol:
JarUs
Kontakt:

Hiltona się nie spodziewam, ale po takiej deklaracji jest zachęta do przyjazdu na imprezę :D
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

piotrek092 pisze:Jak nie żle ,nie widzę przeszkód w organizacji takich imprez w stolicy-niekoniecznie w MK,ale jak rozmawialiśmy/ w czasie imprezy w sobote/ w jakimś DK.
Jak tak czytam wypowiedzi tych co nie byli to mi się odechciewa :roll: ... byłem od montażu do demontażu i było zaje..... ;) Proszę o zakończenie tej dyskusji. Najlepiej jest skrytykować, prawda? Zaczęliśmy od czegoś i nie dało się uniknąć błędów.
Do rzeczy, Piotrze....to chyba ze mną temat był poruszany w kwestii imprezy w Białołęckim Ośrodku Kultury. Na pewno na najbliższej giełdzie w Warszawie temat poruszymy z Krzyśkiem ( Oelka ) i może uknujemy niecny plan organizacji imprezy w innym miejscu.

Added in 2 minutes 31 seconds:
JarUs pisze:
piotrek092 pisze:Jak nie żle ,nie widzę przeszkód w organizacji takich imprez w stolicy-niekoniecznie w MK,ale jak rozmawialiśmy/ w czasie imprezy w sobote/ w jakimś DK.
A DK jest w stanie zapewnić minimum socjalne - wikt i opierunek modularzom ?
Nocleg był zapewniony i strawa obiadowa. Nocleg ponoć nie był najwyższych lotów - taka opinia w tym wątku.
JarUs
Kontakt:

A DK jest w stanie zapewnić minimum socjalne - wikt i opierunek modularzom ?
piotrek092
Kontakt:

Jak nie żle ,nie widzę przeszkód w organizacji takich imprez w stolicy-niekoniecznie w MK,ale jak rozmawialiśmy/ w czasie imprezy w sobote/ w jakimś DK.
Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Post autor: oelka »

Odwrotnie. Całkiem nieźle, biorąc pod uwagę konkurencję różnych imprez, warsztatów w liczbie trzycyfrowej, z których kilkadziesiąt miało dobrą reklamę medialną.
piotrek092
Kontakt:

Jak na stolicę to chyba ciut przymało ??
Awatar użytkownika
Borczy
Kontakt:

JarUs pisze:
fred3rg pisze:Tylko po imprezie usłyszeliśmy że muzeum nie jest zadowolone z ilości zwiedzających ...
Ktoś wie jaka była ilość osób zwiedzających ?
1000 osobosztuk :) przez dwa dni
Awatar użytkownika
Kaczor
Kontakt:

Post autor: Kaczor »

Najlepszą okazją do obgadania będzie najbliższy Radom.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”